View Full Version : Revista Presei / 16,17,18 August
Onlinesport.ro
17th August 2008, 00:00
Finantatorul clubului FC Arges considera ca Steaua a pregatit meciul din toate punctele de vedere si a facut in asa fel incat chiar si comentatorii postului Antena 1 sa 'acopere erorile lui Teodor Craciunescu'.
"Craciunescu mi-a dat un rosu care nu se impune. Aluia de la Istanbul ce trebuia sa ii dea? Violet? Trebuia sa ii dea galben lui Kamara. La mine mereu cand sunt faze de 'se da sau nu se da', se da impotriva mea. Astia de la Steaua sunt destepti, sunt smecheri, stiu sa isi faca treaba. Am multe sa ii reprosez lui Teodor Craciunescu, cred ca o sa il depaseasca pe taica-su. Nu mi-a dat niciun fault cand a inceput partida. Stiam ca o sa fie cu ei", a declarat Penescu la Fanatik Show.
Mai mult, Penescu este de parere ca Steaua a cumparat comentatorii postului Antena 1. "Pana si comentatorii de la Antena 1 aveau textul pregatit, sa stie ce sa zica. Cei de la Steaua sunt profesionisti, incepand de la comentariul partidei pana la meciul de fotbal", a socat finantatorul argesenilor.
onlinesport.ro / 16 August 2008
Onlinesport.ro
"Steaua este pe un drum foarte bun, avand in vedere si rezultatul pozitiv pe care l-a obtinut in Turcia. La Istanbul au inceput bine, au inscris doua goluri impotriva unei echipe despre care in Turcia se vorbea ca o sa bata pe Steaua la pas. Steaua a dat o replica foarte buna in prima repriza, insa nu si in a doua, din nefericire. Cel mai important lucru este ca Steaua are un lot bun si Lacatus are de unde sa aleaga", a declarat Adrian Ilie.
Adrian Ilie a explicat si cum s-a procedat pentru aducerea lui Abel Gomez Moreno si i-a dezvaluit calitatile acestuia.
"Departamentul de scouting l-a vazut pe Abel, l-am vazut si eu. Mi-a placut, este tehnic, are ultima pasa si bate foarte bine lovituri libere. A marcat multe goluri in Spania prin acest procedeu. Are talent, dar sa vedem cum se va adopta in Romania. Vine dintr-un campionat puternic si pentru el orice meci este ca unul de Champions League", a mai spus Ilie.
Onlinesport.ro
"Imi spunea Iovan ca Steaua de 8 ani nu a mai avut un mijlocas care sa elimine asa de usor jucatorii din joc. E exact ce imi place mie. A fost extraordinar, nu ma asteptam. Stiam ca e bun, dar nu credeam ca e chiar asa. Am dat lovitura cu Toja si e a doua lovitura, dupa Dayro Moreno", a declarat Gigi Becali la emisiunea Fanatik Show de la Telesport.
In ceea ce priveste meciul cu FC Arges, Gigi Becali nu a fost pe deplin multumit de activitatea mijlocasilor, care nu au furnizat destule mingi atacantilor.
"Sunt din ce in ce mai multumit. Nu am avut nicio emotie, Argesul nu ne-a pus nicio problema. Avem jucatori accidentati, Ovidiu Petre, Szekely, Plesan si am fost obligati sa jucam cu un mijloc care nu e tocmai cel mai bun de la Steaua. Dupa ce o sa vina si jucatorii accidentati o sa fie altceva. Daca aveam un mijloc mai creativ, le dadeam 5-6 goluri. A fost spectacol, dar trebuie sa marcam si sa avem ocazii de gol. Cred ca Lacatus va face o echipa extraordinar de puternica si de spectaculoasa", a comentat patronul Stelei.
Gigi Becali a mai afirmat ca a avut tot timpul incredere in Banel Nicolita si pune revenirea sa pe lipsa activitatii sexuale.
"Banel nu avea cum sa se duca in jos. Are forta, are viteza, iar tehnica si-o perfectioneaza. El trebuia sa scada, nu sa creasca, de asta am si mizat pe el si l-am fortat. Eu tot timpul l-am batut cu palma pe umar, ii ziceam ca el e baza. Pe el nu l-am criticat niciodata cand a gresit, pentru ca am o recunostinta mare fata de el. Se vede ca nu i se mai inmoaie genunchii acum..Poate si-a gasit una care...", a opinat Gigi Becali.
Onlinesport.ro
Elevii lui Marius Lacatus n-au avut emotii in intalnirea cu FC Arges de pe teren propriu, invingand cu 2-0 prin reusitele lui Banel Nicolita (5') si Bogdan Stancu (74'), intr-o partida in care au jucat in superioritate numerica de la jumatatea primei reprize.
Steaua si-a inceput dominatia autoritara inca de la primul fluier al arbitrului, reusind deschiderea scorului in minutul 5 prin Banel Nicolita. Toja a evitat doi adversari printr-un dribling de exceptie si a centrat la Nicolita, care a marcat spectaculos cu capul din plonjon.
Dayro Moreno a vrut sa refaca echipa marcatoare de la Istanbul, insa sutul sau din minutul 16 a fost scos in extremis de Bosneag. Nicolita a fost aproape de a realiza dubla patru minute mai tarziu, insa de aceasta data a sarit pe sub minge la o centrare de pe dreapta.
Momentul de cumpana al partidei a fost eliminarea lui Kamara din minutul 34, in urma unei lovituri cu cotul la Golanski. Din acest moment pitestenii nu au mai reusit nimic, insa nici pana in acest minut n-au avut elevii lui Ionut Badea ocazii importante.
Steaua se putea desprinde in minutul 41 cand Bazzi l-a faultat pe Dayro in careu, insa Arthuro rateaza executia loviturii de la 11 metri, oferindu-i ocazia lui Bosneag sa retina.
Toja, Dayro Moreno si Banel Nicolita au fost varfurile de lance ale lui Marius Lacatus in acest meci, insa jocul spectaculos si ocaziile la poarta lui Bosneag nu s-au concretizat.
Cu toate ca a avut superioritate numerica inca de la jumatatea primei reprize, Steaua nu a reusit sa mai marcheze decat in minutul 74, prin Bogdan Stancu, intrat in teren in locul lui Arthuro. Nicolita a tinut foarte bine o minge in marginea terenului si a pasat din apropierea portii la internationalul de tineret al Stelei, care nu l-a iertat pe Bosneag.
Minutul 82 restabileste egalitatea numerica in teren, Craciunescu eliminandu-l meritat pe Lovin pentru un al doilea cartonas galben. Dupa doar doua minute, pitestenii realizeaza cea mai mare ocazie a meciului, Iordache fentand jocul la offside al gazdelor si scapand spre poarta, insa Zapata este la post si respinge sutul bun al argeseanului.
STEAUA: Zapata - Golanski, Radoi, Ghionea, Nesu - Lovin, Thiago - Nicolita, Dayro Moreno (Neaga 69), Toja (Ochirosii 76) - Arthuro (B. Stancu 55). Antrenor: Marius Lacatus
FC ARGES: Bosneag - Ghita, Barbulescu, Lacusta, Bazzi (Poenaru 46) - Tanase, Tames, Carstoiu, Nastasie (Doman 75) - Dulcea (Iordache 58), Kamara. Antrenor: Ionut Badea
Cartonase galbene: Nicolita 30, Lovin 65, 81 Golanski 68 / Barbulescu 32, Nastasie 34, Carstoiu 51
Cartonase rosii: Lovin 81/Kamara 33
Arbitri: Teodor Craciunescu - Zoltan Szekely, Sorin Caia
Stadion: Steaua; Spectatori: 10.000
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 01:30
Mirel Rădoi a comentat, la sfīrşitul partidei cīştigate de Steaua īn faţa lui FC Argeş, 2-0, evoluţia jucătorilor străini din garnitura roş-albastră: "Străinii din echipa Stelei sīnt valoroşi, ca altfel n-ar mai fi ajuns aici. Dar ei trebuie să fie şi cărăuşi, nu numai balerine".
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 04:16
Abel Gomez le promite suporterilor că īi va face fericiţi prin evoluţiile sale
Mijlocaşul spaniol Abel Gomez (26 de ani) a acordat aseară, pe site-ul oficial, primul interviu de la sosirea īn Romānia. Abel, care a fost transferat de la Murcia pentru suma de 200.000 de euro, va purta numărul 26 pe tricou. El va efectua luni vizita medicală şi apoi va fi prezentat oficial.
- Abel, cum te simţi ca jucător al Stelei?
- Sīnt foarte fericit. Abia aştept să-mi cunosc noii colegi şi să mă antrenez alături de ei.
- Ce reprezintă pentru tine acest transfer?
- Am ajuns la un club mare, care evoluează anual īn cupele europene. Este un obiectiv impresionant.
- Ce le poţi transmite fanilor?
- Sper să joc cīt mai bine şi mi-ar plăcea ca prestaţiile echipei să-i facă să se simtă foarte bine. Voi da tot ce am mai bun pentru a o ajuta pe Steaua să-şi atingă obiectivele.
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 04:16
Nicoliţă a fost cel mai sud-american om al Stelei aseară: a marcat cu capul şi a creat golul doi
Steaua şi-a deschis supapele pentru fotbalul-spectacol, după ce a muşcat cu poftă din "baclava" la Istanbul. Argeşenii n-au avut ce face şi s-au supus aseară. Penescu nici n-a mai apucat să-şi repete īn gīnd tema scoaterii echipei de pe teren pregătite de acasă, că roş-albaştrii au şi īnfipt cuţitul īn alb-violeţi. "Ucigaşul" a fost Nicoliţă. Toja a arătat că e fotbalist la faza lucrată pe stīnga īn minutul 4, iar Bănel că a redevenit "Jardel" īn ochii tribunelor, la reluarea superbă īn vinclu cu capul.
Steliştii nu s-au oprit aici. Argeşul a rămas īn 10 după eliminarea lui Kamara. Asaltul oamenilor lui Lăcătuş s-a īnteţit. Presiunea a fost prea mare pe umerii lui Bazzi. Fundaşul stīnga a cedat nervos şi l-a plesnit pe Dayro peste picioare īn careu (43). Penalty clar! Arthuro a executat slab, a apărat Boşneag.
Altă repriză, acelaşi Bănel. Extrem de activ pe dreapta, mijlocaşul a plonjat din nou īn careul piteştean, īnsă de data asta lovitura lui s-a dus "peste". Steaua īncepea din nou show-ul īn faţa adversarei sale inerte. Pretenţioşi, fanii le-au cerut oamenilor lui Lăcătuş golul doi. "Fiara" a sesizat şi şi-a īmprospătat ofensiva cu Stancu şi Neaga. Efectul? S-a făcut 2-0. Acelaşi Nicoliţă īn rol principal: pătrundere pe stīnga şi pasă decisivă atacantului crescut la şcoala din Trivale. Pīnă la final, suporterii au mai avut o dată ocazia să aplaude frenetic. Nu, nu s-a mai marcat. Lovin a fost eliminat, spre ineditul deliciu al tribunelor.
Carlos Toja mijlocaş Steaua
"M-am simţit minunat. Īn Ghencea e o atmosferă extraordinară, cum nu am īntīlnit nici īn America"
Gigi Becali patron Steaua
"Am dat lovitura cu acest Toja! Dacă aveam toţi jucătorii la dispoziţie, mai marcam 4-5 goluri"
Sorin Ghionea fundaş Steaua
"Bănel e un jucător de moral. Trebuie să ştie că are toată susţinerea noastră. Sperăm să o ţină tot aşa, Steaua are nevoie de un asemenea fotbalist"
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 15:10
Marian Iancu a mărturisit că a rămas surprins de evoluţia Stelei din meciul cu Galatasaray Istanbul, scor 2-2, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Patronul lui Poli o vede pe Steaua calificată īn grupe.
Steaua e net superioară Galatei. E o echipă foarte puternică, pīnă la un anumit nivel īnsă, pentru că nu ştiu dacă va face faţă īn grupe. După ce a arătat la Istanbul, m-a surprins şi pe mine plăcut, şi se ştie că nu sīnt eu unul dintre cei care laudă aşa uşor, dar m-au surprins.
N-au ţinut de scor, din păcate, dar este o diferenţă mare de valoare īntre Steaua şi Galata, īn favoarea Stelei şi eu cred că nu are cum să rateze calificarea. Trebuie să recunoaştem că asta ne favorizează pe toţi", a spus Iancu la "Fanatik Show".
gsp.ro / 17 August 2008
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 16:50
Preşedintele stelist Valeriu Argăseală s-a arătat deranjat de acuzaţiile patronului Argeşilui, Cornel Penescu, conform cărora formaţia din Ghencea ar fi beneficiat de ajutorul arbitrului:
"A fost cartonaş roşu fără dubii la acea fază. Orice jucător care loveşte, trebuie eliminat, iar dacă nu se va īntīmpla contrariul, atunci arbitrul va avea de suferit. Penescu foloseşte metode ancestrale, perimate, acestea cu presiunea īnainte de meci, cum că va fi furat de arbitri şi aşa mai departe. Dīnsul trebuie să ceară un expert care să-i explice noile reglementări din arbitraj. Domnul Penescu chiar credea că putea cīştiga īn Ghencea īn faţa unei echipe naţionale?", a spus Argăseală la sportro.
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 17:10
Presedintele Consiliului de Administratie al Stelei, Valeriu Argaseala, a declarat, in urma cu trei minute, la o emisiune televizata, ca nu intelege de ce se discuta atat de mult pe marginea eliminarii jucatorului Kamara, in partida de aseara, dintre Steaua si FC Arges.
"Eliminarea lui Kamara? Trebuie vorbit regulamentar. Atunci cand vor citi toti regulamentul, vor vedea ca lovirea cu cotul inseamna eliminare fara dubii. De ce trebuie sa facem scandal, daca eliminarea a fost justa?", a spus Argaseala la televiziunea sportro.
In minutul 34 al partidei Steaua-FC Arges, scor 2-0, fotbalistul oaspetilor, Kamara, a vazut direct cartonasul rosu, dupa ce l-a lovit cu cotul in plina figura pe Golanski.
Valeriu Argaseala a adaugat ca finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, nu are motive sa se planga de arbitraj in urma jocului de aseara. "Domnul Penescu credea ca poate sa castige in Ghencea macar un punct? Dansul ar trebui sa invete regulamentul de la persoane autorizate, inainte de startul campionatului. Domnul Penescu se umple de ridicol cand spune ca eliminarea lui Kamara a fost incorecta. Dansul trebuie sa se planga in alta parte, daca tot vrea sa se planga", a afirmat oficialul stelist.
Argaseala a subliniat ca accidentarea fundasului Dorin Goian nu va pune in pericol prezenta acestuia in mansa retur cu Galatasaray, contand pentru ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, programat pentru data de 27 august: "La meciul cu Galata, Goian va juca. Nu sunt 10 zile de pauza, el doar va fi protejat. Are o afectiune fribrilara, insa nu este vorba de ruptura. Nu e o problema care sa ne ingrijoreze".
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 18:00
Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat cīte trei fotbalişti de la Steaua şi de la Dinamo pentru amicalul cu Letonia, care se va disputa miercuri, la Urziceni, de la ora 20:45, īn direct la Antena 1. Aceştia sīnt Mirel Rădoi, Sorin Ghionea, Bănel Nicoliţă, Lobonţ, Florin Bratu şi Pulhac.
Lipsesc Dorin Goian (accidentat) şi Marius Niculae (răcit). Lotul, care cuprinde opt stranieri, Ogăraru, Săpunaru, Tamaş, Contra, Cociş, N. Dică, Mutu, Marica, va fi definitivat īn seara aceasta.
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
17th August 2008, 20:50
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat duminică, īn cadrul unei emisiuni televizate, că Dorin Goian va fi apt de joc pentru returul cu Galatasaray din preliminariile Ligii Campionilor, după ce a suferit o afecţiune fibrilară īnaintea meciului cu FC Argeş.
"Va fi sigur pe teren īn meciul cu Galatasaray şi nu va sta zece zile īn afara gazonului aşa cum s-a spus, ci īl vom menaja pānă atunci. El a suferit o afecţiune fibrilară, nu e nimic grav. Nu avem de ce să ne fie frică de faptul că Goian va rata partida cu Galatasaray", a spus Argăseală la sportro,
Oficialul Stelei a mai dezvăluit că selecţionerul Victor Piţurcă i-a convocat la naţională pentru meciul cu Letonia pe Rădoi, Ghionea şi Bănel Nicoliţă.
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
18th August 2008, 02:21
Antrenorul secund al Stelei a analizat la Recurs prestaţia Galatei īn jocul cīştigat de turci īmpotriva lui Kayserispor (2-1 īn Supercupă), fiind de părere că principalul pericol pentru defensiva grupării roş-albastre la returul din Ghencea va fi australianul Harry Kewell.
"Kewell a intrat īn minutul 65 şi a schimbat total jocul Galatei. La numai un minut de la intrarea sa pe teren a marcat, apoi a dat o pasă de gol pentru Nonda. Este un jucător fantastic. Echipa nu a jucat mai bine decīt īmpotriva Stelei. Kewell a făcut diferenţa. Jucătorii noştri sīnt pregătiţi şi avem īncredere că ne putem califica!" a spus Predrazzini la Recursul Etapei pe GSP TV.
gsp.ro / 18 August 2008
Gazeta Sporturilor
18th August 2008, 04:18
Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, a acuzat īn termeni duri arbitrajul din partida cu Steaua. "Nu am fost arbitraţi corect. Am fost avertizat īnainte despre ce vom păţi. M-am dus īn Ghencea ca mielul la tăiere", a spus Penescu, care a acuzat īn principal eliminarea lui Kamara (35). "Penescu credea că poate să cīştige măcar un punct? Mai bine să īnveţe regulamentul de la persoane autorizate! Se umple de ridicol", a replicat Valeriu Argăseală.
gsp.ro / 18 August 2008
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.