View Full Version : Revista Presei / 12 August
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 11:50
Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, marţi, la plecarea steliştilor spre Istanbul, că jucătorii antrenaţi de Marius Lăcătuş nu vor fi intimidaţi de atmosfera de pe stadionul Ali Sami Yen, la meciul cu Galatasaray, din prima manşă a turului trei al Ligii Campionilor.
"Avem şi emoţii, dar şi credem īn calificare. Īn afară de accidentări, nu mi-e teamă de nimic. Pe Ali Sami Yen va fi o atmosferă specifică Turciei, foarte īncinsă, īnsă pe stadioanele mari din Liga Campionilor unde am jucat, ne-am comportat foarte bine.
Nu ne facem probleme că vor fi intimidaţi jucătorii, au experienţă, tărie de caracter şi nu se vor intimida pe Ali Sami Yen. Mergem la calificare. Szekely era unl dintre jucătorii pe care ne bazam, dar cum nu-l avem trebuie să găsim soluţii pentru a-l īnlocui cu succes. Toja este legitimat şi este al Stelei, cum să nu poată fi folosit?. Toja are cartea verde. Este posibil să-l vedem īn teren", a declarat Argsăeală.
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 12:10
Aflat la Istanbul pentru a asista la partida Galatasaray - Steaua, din turul III preliminar al Ligi Campionilor, Gică Hagi a comentat speculaţiile care spun că Lăcătuş va fi debarcat īn cazul unui insucces īn dubla cu Galatasaray.
"Fiara nu are de ce să īşi facă griji", spune Hagi. "La cluburile mari mereu este presiune, dar nu cred că se pune problema schimbări lui Lăcătuş dacă va rata califcarea. Este īnceputul sezonul şi cred că Becali nu va risca" a spus Hagi la Sportro.
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 12:10
Gică Hagi, fosta glorie a Stelei şi a Galatei, a analizat partida ce se va disputa mīine la Istanbul, īn preliminariile Ligii Campionior. Fostul internaţional romān a spus că īi este greu să īşi aleagă o echipă favorită, ţinīnd cont că la ambele formaţii a cunoscut momente inedite.
"S-a tot vorbit de şanse. Sunt egale. Īn mod tactic, cele două meciuri sunt total diferite. Va fi o dispută interesantă pentru că cele două echipe joacă o carte foarte importantă. Atīt Galata, cīt şi Steaua sunt echipe cu nume mari īn Europa şi trebuie să confirme. Sunt două cluburi care au contribuit foarte mult īn cariera mea. Era cel mai bine să nu se īntīlnească. Īmi este foarte greu să mă īmpart. Şi Galata mi-a dat foarte mult, atīt ca fotbalist, cīt şi ca antrenor."
Vorbind despre tactica pe care Steaua o va adopta pentru partida de la Istanbul, Hagi a spus cpentru Sportro: "Cel mai bine ştie Lăcătuş. El cunoaşte echipa şi ştie cum s-au pregătit jucătorii. Numai el poate decide tactica. Trebuie să joace cu tupeu. Steaua are experienţă. Elanul, viteza, presingul, sunt principalele arme ale turcilor. Marele lor atuu este determinarea. Vom vedea cum se vor descurca cu un antrenor nou. Dacă prind momente bune va fi foarte greu, mai ales la Istanbul"
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 13:50
Ştefan Iovan a vorbit despre meciul Stelei la Istanbul, cu Galatasaray, din preliminariile Ligii Campionilor. Acesta este de părere că echipa din Ghencea poate trece peste presiunea fanilor de pe Aly Sami Yen şi să se califice īn grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa.
"Aş vrea ca Steaua să facă un joc reuşit şi să meargă mai departe. Trebuie să fie foarte motivaţi pentru că suporterii turci vor pune o presiune enormă. Dar steliştii au experienţă şi trebuie să depăşească astfel de momente. Steaua face un joc defensiv foarte bun. Dacă nu vor lua gol la Istanbul, atunci au mari şanse. Nu mă bag īn problemele tactice, aici e treaba lui Lăcătuş, dar sunt sigur că vor face treabă bună".
"Steaua are jucători capabili. Īn Ghencea nu e timp. Campionatul a īnceput, cupele europene se joacă, totul trebuie să se facă din mers. Toja va un plus de spectaculozitate, dar e cam devreme să joace ca titular. Rădoi are calităţi şi dă īncredere echipei pe orice post ar juca" a asăugat Iovan la GSPTV.
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 14:00
Gigi Becali a discutat la GSPTV despre meciul Stelei cu Galatasaray şi a făcut lămuriri cu privire la absenţa lui Vali Badea, despre evoluţiile echipei sau despre titularizarea lui Neaga.
"Neaga nu poate duce acest meci. E problema lui Lăcătuş dacă īl voi folosi.
Au fost momente cīnd am plīns şi momente cīnd m-am bcurat. Dar avem potenţial şi echipa asta poate juca şi bine. Aştept acel moment cīnd echipa va juca foarte bine şi mă aştept ca acest meci să fie acesta.
Cu Braşovul, Lăcătuş mi-a spus că īl va folosi pe Badea ca experienţă, să īncerce anumite tactici. Probabil că şi-o fi dat el seama că nu mai e bun."
Despre o posibilă demtere a lui Lăcătuş, Gigi Becali a spus că antrenorul echipei nu este īn pericol. "Poziţia lui Lăcătuş nu este īn pericol dacă nu va obţine califiarea īn Champions League. El este un băiat de caracter şi nu-l voi da afară niciodată. Eu mizez pe caracterul lui".
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 14:00
Tehnicianul Michael Skibbe a avut, recent, o intrevedere cu oficiali din conducerea clubului Galatasaray, care l-au avertizat ca echipa din Istanbul, care a obtinut rezultate nesatisfacatoare in meciurile de pregatire, trebuie sa isi revina inaintea intalnirii cu Steaua.
"Este ingrijorator ce s-a intamplat in meciurile de pregatire. Echipa trebuie sa isi revina imediat. Trebuie sa trecem de Steaua, altfel am putea rata un castig de aproximativ 15 milioane de euro. Trebuie sa fim foarte atenti", i-au spus tehnicianului oficialii gruparii Galatasaray.
Echipa probabila: Aykut Ercetin - Sabri Sarioglu, Emre Asik, Servet Cetin, Hakan Balta - Hasan Sas, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan - Shabani Nonda, Yaser Yildiz; Antrenor: Michael Skibbe; Accidentati: Ümit Karan; Nu vor juca: Tobias Linderoth, Lincoln, Harry Kewell
Amicalele lui Galatasaray din aceasta vara
2-0 cu VfB Homberg (Germania, amatori)
1-1 cu SC Paderborn (Germania, liga a III-a)
1-1 cu Lokomotiv Sofia (Bulgaria, liga I)
0-0 cu Gent (Belgia, liga I)
1-2 cu Hoffenheim (Germania, liga I)
0-0 cu TSV 1860 Munchen (Germania, liga a II-a)
0-0 cu Bursaspor (Turcia, liga I)
Marius Lacatus are la dispozitie 5 fundasi centrali pentru meciul de la Istanbul (Radoi, Goian, Ghionea, Rada, Baciu). Cu toate ca la Iasi a folosit 3 dintre ei, trimitindu-l pe Mirel ca mijlocas la inchidere, pentru partida din turul 3 al Ligii Campionilor "Fiara" este tentata sa-si recheme capitanul in defensiva. Cel mai probabil, Radoi va evolua fundas central in partea dreapta, urmind sa joace alaturi de Goian. Decizia de a-l folosi pe Mirel tot ca stoper e determinata si de faptul ca de acolo poate coordona mult mai bine sistemul defensiv. In plus, Pedrazzini i-a transmis lui Lacatus ca pericolul numarul 1 poate veni de la Nonda, atacantul de culoare al campioanei Turciei, astfel ca e nevoie in aparare de viteza de reactie a capitanului ros-albastrilor. In aceste conditii, la mijlocul terenului, "Fiara" va folosi tot un sistem cu doi inchizatori. Primul va fi Ovidiu Petre, menajat la Iasi tocmai pentru a fi proaspat la ora meciului cu Galata. Al doilea mijlocas defensiv va fi ales dintre Tiago si Lovin. Cel din urma are de partea lui experienta meciurilor in cupele europene, dar prestatiile din acest debut de sezon au lasat mult de dorit si in plus e un jucator de acelasi profil cu Ovidiu Petre.
Capitanul ros-albastrilor, Mirel Radoi, a prefatat dubla de foc cu Galatasaray, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor: "Trebuie sa schimbam ceva in meciul cu Galatasary! Nu am jucat bine la Iasi si ne-a fost greu cu Poli, dar cu Galata o sa fie mult mai greu. Trebuie sa jucam mai agresiv! Nu ma sperie atmosfera de la Istanbul, un fotbalist profesionist trebuie sa joace bine in orice conditii".
Marius Lacatus a declarat intr-un interviu acordat cotidianului turc Fanatik, ca avantajul Stelei in fata formatiei Galatasaray este ca echipa din Istanbul inca nu a jucat un meci oficial in aceasta vara si are un antrenor nou, pe Michael Skibbe. "Situatia echipei mele este buna. Am urmarit meciurile de pregatire ale echipei Galatasaray si am planurile pregatite. Am vazut ca exista lacune minore. Vom juca ofensiv. Vor fi meciuri disputate. De doua sezoane jucam in grupe. In rest, avem putina experienta. Avantajul nostru este ca Galatasaray nu a jucat un meci oficial si Skibbe abia a venit la echipa. Ar putea fi un avantaj si numarul mare de jucatori accidentati de la Galatasaray. Insa este posibil ca ambitia tinerilor care au jucat la Euro 2008 sa fi crescut. Trebuie sa fim atenti", a spus Lacatus.
Echipa probabila: Zapata - Golański, M.Radoi, D.Goian, Nesu - Ov.Petre, Lovin - Nicolita, Dayro Moreno, Neaga (Tiago) - Arthuro; Antrenor: Marius Lacatus; Accidentati: Emeghara, Plesan, Szekely; Toja [Liga Americana de Fotbal nu a trimis inca "cartea verde"]; Nu vor juca Vatca, Abel Gomez, V.Badea [neinclusi pe lista UEFA]
UEFA Champions League 2008-2009 - Turul III preliminar mansa I
Data: 13 August 2008
Ora: 21:15 (Antena 1)
Stadion: "Ali Sami Yen"
Oras: Istanbul
Arbitru: Laurent Duhamel (Franta)
Arbitri asistenti: Stephane Duhamel (Franta), Laurent Ugo (Franta)
Arbitru de reerva: Thierry Auriac (Franta)
Delegat UEFA: Benny Jacobsen (Denmark)
Observator UEFA: Alan Snoddy (Irlanda de Nord)
Galatasaray Istanbul - Steaua Bucuresti
In istoria participarii in cupele europene, formatiile romanesti s-au intalnit cu reprezentantele Turciei in 30 de partide: 14 au fost castigate, 5 s-au incheiat la egalitate, iar 12 au fost pierdute, golaverajul fiind 44-43. Reprezentantele Turciei au reusit sa elimine din cupele europene de sase ori formatiile romanesti: pe Dinamo, in Cupa Campionilor Europeni si in Cupa UEFA, Petrolul si FC National, in Cupa Cupelor, si FC Arges, de doua ori in Cupa UEFA.
Cupa Campionilor Europeni
1956-1957: Dinamo - Galatasaray 3-1 si 1-2
1962-1963: Dinamo - Galatasaray 1-1 si 0-3
1989-1989: Steaua - Galatasaray 4-0 si 1-1
Cupa Cupelor
1963-1964: Petrolul Ploiesti - Fenerbahce 1-4 si 1-0
1997-1998: FC National - Kokaelispor 0-2 si 0-1
Cupa UEFA
1964-1965: Petrolul Ploiesti - Goztepe Izmir 1-0 si 2-1
1968-1969: FC Arges - Goztepe Izmir 0-3 si 3-2
1973-1974: FC Arges - Fenerbahce Istanbul 1-5 si 1-1
1974-1975: Dinamo - Boluspor 1-0 si 3-0
1974-1975: Steagul rosu Brasov - Besiktas 0-2 si 3-0
In minutul 86 al partidei de la Brasov, scorul era 0-0, insa Kadar (87) si Serbanoiu ( 88 si 90) au marcat pentru Steagul, care a obtinut calificarea in turul al doilea al competitiei.
1986-1987: Universitatea Craiova - Galatasaray Istanbul 2-0 si 1-2
1994-1995: Dinamo - Trabzonspor 1-2 si 3-3
1997-1998: Steaua - Fenerbahce 0-0 si 2-1
1998-1999: FC Arges - Istanbulspor 2-0 si 2-4
2004-2005: Steaua - Besiktas 2-1
2006-2007: Dinamo - Besiktas 2-1
Cupa UEFA Intertoto:
2007-2008: Otelul Galati Trabzonspor 2-1 si 2-1
gsp.ro / 12 August 2008
Onlinesport.ro
12th August 2008, 14:51
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, crede ca Dumnezeu ii va rasplati caracterul frumos lui Marius Lacatus printr-o victorie in meciul cu Galatasaray Istanbul.
"Am spus-o de o suta de ori si o mai spun inca o data: postul lui Lacatus nu depinde deloc de calificarea Stelei in Liga. El are un caracter asa de frumos si e un om atat de bun, incat sunt convins ca Dumnezeu il va ajuta si se va califica in Liga si va triumfa si in campionat. Avem potential, pentru ca lotul este foarte bun si astept momentul in care echipa va juca foarte bine. Ma astept la acest lucru chiar in meciul cu Galata", a declarat Becali la gsptv.
Dupa ce a declarat public ca nu il vrea pe Neaga in echipa, Becali s-a sucit si spune ca a glumit. "Nu am spus niciodata ca Neaga nu va juca impotriva lui Galatasaray. A fost o gluma si m-au auzit cativa reporteri care au luat-o in serios", s-a aparat finantatorul.
onlinesport.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 15:10
Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, a afirmat, in urma cu doua minute, ca o decizie in privinta folosirii columbianului Toja, a carui "carte verde" a sosit in aceasta noapte, se va lua dupa antrenamentul din aceasta seara.
Nu au fost sicane. Din contra, am avut sprijinul celor de la Galatasaray si documentele necesare ca sa rezolvam problemele de la frontiera si vama. Au fost necesare niste confirmari, totul e in regula acum", a spus Argaseala la GSPTV.
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 15:10
Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior, fost tehnician al Galatei, a discutat la GSPTV despre meciul Stelei de la Istanbul, spunīnd despre jucătorii stelişti că trebuie să respecte tactica lui Lăcătuş şi să lupte pīnă la final.
"Steaua este favorizată de faptul că joacă primul meci afară. Atmosfera de pe Aly Sami Yen poate fi comparată cu cea din Ghencea. Īn plus, Steaua are deja performanţe īn Europa, faţă de jucătorii tineri ai Galatei. E greu de dat un pronostic, echipele sunt echilibrate."
"Galata are jucători tineri, talentaţi, care au avut o experienţă frumoasă la Euro. Vor fi īmpinşi de la spate de fani. Steaua trebuie să lupte pīnă la capăt şi trebuie ca jucătorii să asculte de Lăcătuş. Nimic nu pică din cer."
Mircea Lucescu a vorbit şi despre partida echipei sale, Şahtior, īmpotriva croaţilor de la Dinamo Zagreb. "Sunt trei meciuri echilibrate, al nostru, al Stelei şi Atletico cu Shalke. De meciul lui Şahtior pot spune că este foarte greu. Croaţii sunt un grup redutabil. Sunt echilibraţi, cu o echipă puternică şi ne va fi foarte greu. Important este ca noi să nu primim gol. Tehnicitatea jucătorilor, agilitatea, pot fi un avantaj pentru echipa mea" a spus Lucescu.
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 16:10
Iosif Rotariu, actualul antrenor al Politehnicii Timişoara II şi fost fotbalist la Steaua şi Galatasaray, a acceptat să vorbeasca pentru gsp.ro despre şansele "roş-albaştrilor" de a se califica īn grupele Ligii Campionilor. La fel ca şi mulţi alţi oameni de fotbal, Rotariu confirmă faptul că jucătorilor lui Lăcătuş le va fi foarte greu să facă faţă pe Ali Sami Yen, unde atmosfera creată de turci este extrem de apăsatoare.
- Domnule Rotariu, ce amintiri mai aveţi legate de meciul Stelei cu Galatasaray din sezonul '88-'89?
- Pe vremea aceea, fotbalul turc era la īnceput şi nu cred că valoarea Stelei de atunci se compara cu cea a turcilor. Pur şi simplu, diferenţa era uriaşă. I-am bătut atunci cu 4-0, iar apoi eu am plecat apoi la Galatasaray. Cert este că acum lucrurile s-au schimbat şi echipele sunt mult mai echilibrate.
- Care este principalul atu al Galatei īn această dublă manşă?
- Fara īndoială, terenul propriu. Ei au un public senzaţional, iar stadionul este pur şi simplu un vulcan. Nu cred că am mai văzut īn īntreaga mea carieră suporteri mai pătimaşi decāt la Istanbul. Turcii au īnceput să investească masiv īn ultimii ani, iar acum Steaua şi Galata se află la un nivel valoric apropiat. Totuşi, Galatasaray este extrem de puternică pe Ali Sami Yen.
- Cāt de mari sunt şansele Stelei de a trece mai departe in grupe?
- Meciul tur va fi foarte important, iar Steaua are o misiune grea īn Turcia. Totul va depinde de acel vulcan, dar dacă baieţii lui Lăcătuş trec peste primele 20 de minute cu bine, atunci şansele lor vor creşte considerabil. Īn fond, Steaua este o trupa valoroasă şi poate gestiona un asemenea meci. Important va fi īnsă īnceputul partidei tur.
gsp.ro / 12 August 2008
Gazeta Sporturilor
12th August 2008, 16:20
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat pentru cotidianul turc Fanatik că nu ar fi sfārşitul lumii dacă echipa bucureşteană va fi īnvinsă de Galatasaray īn turul trei preliminar al Ligii Campionilor şi va ajunge īn Cupa UEFA.
"Sunt de mulţi ani īn fotbal. Ştiu foarte bine cum sunt meciurile tensionate. Şi acesta va fi unul. Este frumos īn Liga Campionilor, dar pānă la urmă jucăm cu Galatasaray. Nu ar fi sfārşitul lumii dacă am fi eliminaţi şi am ajunge īn Cupa UEFA, nu ne-am supăra pe viaţă. Nu trebuie să facem o tragedie", a spus Becali pentru sursa citată, preluată de site-ul Mediafax.
Partida Galatasaray - Steaua, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, va avea loc miercuri, de la ora 21.15, pe stadionul Ali Sami Yen din Istanbul.
gsp.ro / 12 August 2008
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.