PDA

View Full Version : Revista Presei / 31 Iulie

Onlinesport.ro
31st July 2008, 00:30
Patronul Stelei, Gigi Becali, a dezvaluit ce ii va spune lui Marius Lacatus dupa meciul de duminica impotriva celor de la FC Brasov, in cazul in care Banel Nicolita va continua prestatiile proaste.

"Daca mai joaca inca o data cu Banel si Banel nu joaca bine, dup-aia eu ma bag. O sa zic <<Bai, Marius, gata cu Banel!>>. El era un baiat extraordinar, cand era un copil cuminte, a pus mana pe bani, a dat ochii cu viata si nu mai ai forta aia in picioare cand faci altele. Nu mai are nici viteza aia, nici forta. I se inmoaie genunchii. Si stiti voi de ce se inmoaie genunchii", a declarat Becali la Telesport.

Banel Nicolita a fost din nou unul dintre cei mai slabi jucatori ai Stelei in meciul de la Vaslui, fiind schimbat in debutul partii secunde cu Razvan Ochirosii.

onlinesport.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
31st July 2008, 01:00
Patronul vicecampioanei este nemulţumit că elevii lui Marius Lăcătuş au trimis prea multe mingi înalte şi spune că este ruşinos să pierzi cu o echipă ca Vasluiul.

"Ăia joacă cu ambiţie, îmi place, nu pierd puncte. Degeaba îi baţi în meciul direct, tu te încurci, ei câştigă tot. Trebuia să câştigăm cu 4-0, 5-0 la Vaslui dacă vrem campionatul. CFR îşi dă viaţa pe teren, ia meciurile în serios. La noi... sunt la Steaua, am talente... Dacă vedeam joc frumos şi pierdeam, nu ziceam nimic, dar când joci numai cu mingi pe sus, asta e neputinţă, e ţurcă, nu fotbal.

M-a deranjat jocul, de-aia am plecat mai devreme, şi dacă egalam, jocul nu îl schimba. N-am văzut la CFR sau Dinamo să joace pe sus. E puţin ruşinos să iei bătaie la Vaslui, dacă ne bătea CFR, Craiova, chiar şi Pandurii, era altceva, dar să te bată Vasluiul...", a spus Gigi Becali.

gsp.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
31st July 2008, 04:07
În direct la GSP TV, Rădoi a spus că Steaua nu poate cîştiga titlul dacă el şi colegii săi nu se dăruiesc mai mult

- Mirel, de ce a pierdut Steaua la Vaslui?
- Din păcate, nu am început bine sezonul acesta. Ne-am dorit mult să debutăm cu o victorie în campionat, dar nu a fost să fie. Cred că am greşit cu dăruirea pentru că altfel am jucat cu AS Roma. Ori meciul acela, ori acesta a fost o întîmplare.

- Ţi-a plăcut cum au jucat noile achiziţii?
- Jucătorii care au venit în această vară sînt valoroşi, altfel nu ajungeau aici. Cu toţii însă trebuie să muncim mai mult, pentru că la Steaua nu joacă tricoul! Trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi să lucrăm mai mult la posesie. Doar aşa vom putea să cîştigăm titlul. Eu vreau să cred că partida de la Vaslui a fost un accident şi sper să urmeze o serie lungă de victorii. O fi Liga Campionilor principalul nostru obiectiv, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm întrecerea internă.

- Crezi că războiul psihologic din ultimele zile dintre Gigi Becali şi Adrian Porumboiu i-a mobilizat şi mai mult pe vasluieni?
- Cu siguranţă că declaraţiile conducătorilor creează presiune şi asta s-a văzut şi în tribune, şi pe străzi, unde am înţeles că cele două galerii s-au bătut.

- De ce ai renunţat la mască pe finalul meciului?
- Am fost puţin nervos că nu ne ieşea nimic, era şi foarte cald, plus că se lipiseră nişte insecte de mască.

Arthuro, atacant Steaua
"Nu am făcut deloc un meci bun. Regret că nu am marcat, dar sper să o fac în partidele ce vor urma. Avem nevoie să trecem peste acest început negru de campionat"

gsp.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
Gigi Becali a stat aseară în loja rezervată oaspeţilor, iar Porumboiu în mijlocul tribunei oficiale, la aproximativ 20 de metri de locul ocupat de stelist. Cei doi nu s-au băgat în seamă. "Nu mă duc eu să dau noroc cu Becali! Să vină el la mine dacă vrea să ne salutăm", a spus vasluianul.

gsp.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
Gigi Becali a devăluit aseară, la Fanatik că Victor Piţurcă l-a sunat în ziua meciului: "Mi-a zis: «Băi Gigi, de ce nu-l jucaţi pe Goian? Am nevoie de el la echipa naţională, nu vă bateţi joc de băiat!». Şi eu m-am întrebat de ce n-a jucat Goian la Vaslui", a povestit patronul roş-albaştrilor.

gsp.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
Gigi Becali a vorbit aseară la Fanatik despre motivele înfrîngerii de la Vaslui

- Domnule Becali, de ce a pierdut Steaua?
- Am greşit, nu trebuia să jucăm cu AS Roma. Au alergat toţi atunci, să-i vadă italienii, să-i vadă Europa, că vor să plece afară. Şi acum au fost morţi de oboseală. Ăstora de la Vaslui le-a fost frică de noi, că altfel ne dădeau mai multe. Eu am fost atît de sigur că vom cîştiga, încît nici măcăr nu mi-am făcut rugăciunea înainte de meci. Dar cum să batem noi cînd am jucat aşa cum am jucat?! Pînă la meciul ăsta am crezut că mă pricep la fotbal, dar m-am înşelat. E un fenomen pe care nu o să-l pricep niciodată.

- Ce vreţi să spuneţi?
- Păi, Tiago ăsta nu mijlocaşul care am crezut eu. El e defensiv, deci am jucat cu doi închizători. Golanski şi Petre Marin nu au urcat deloc, Bănel a fost în pasă proastă. Cu cine să atacăm? Arthuro, Szekely şi Dayro au jucat bine, dar ce să facă singuri? Zapata a luat gol cu capul pe colţul scurt, parcă e un blestem, nimic nu ne-a ieşit.

- V-a plăcut cum a jucat Nicoliţă?
- Bănel nu mai dă acelaşi randament pe care îl dădea cînd a venit la Steaua. Atunci era băiat bun, tînăr, acum însă a dat de bani şi i s-au înmuiat picioarele. Eu nu mă bag la echipă, dar dacă Bănel Nicoliţă mai e titular o dată şi joacă la fel, atunci îi zic lui Marius: .

- Cît de greu va fi să luaţi titlul?
- N-o ştiu pe Rapid, dar îmi place ce joacă CFR. Fotbal de clasă, frumos, bravo lor! Cum să ne mai batem noi cu cei de la Cluj la campionat, dacă noi jucăm aşa? După ce o să văd un meci al Rapidul voi şti cu cine ne batem la titlu. Dar vă spun sincer, CFR-ul le va da 7 goluri ăstora de la Vaslui.

Gigi Becali, patron Steaua
"Am spus-o şi o repet, Marius Lăcătuş nu va fi niciodată dat afară de la Steaua. Nu e vina lui că am pierdut la Vaslui"

gsp.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
Steaua a pierdut startul în noul sezon, după un meci decis de gafa lui Zapata şi de indulgenţa arbitrilor care nu l-au eliminat pe N'Doye în prima repriză

Deasupra arenei galben-verzi plutea încă dinaintea meciului o stare de război, încît parcă acolo urma să se joace soarta Europei pe următorii o sută de ani, nu trei amărîte de puncte!

Iar echipele s-au adaptat peisajului creat de patroni. Nervii şi-au cerut partea leului, înaintea tacticii şi a spectacolului, căci faulturile şi cartonaşele au abundat în primul mitan: cinci avertismente pentru gazde. Mai puţin cel ce se impunea, "roşu" la N'Doye. De altfel, galbenul a făcut complet legea sub reflectoare, fiindcă trupa lui Hizo a impus ritmul în faţa unui adversar surprinzător de apatic şi lipsit de soluţii. Chiar dacă Steaua a vrut să lase impresia că va transforma partida de la Vaslui într-un galop de sănătate cu o ocazie uriaşă din start a lui Nicoliţă, şut salvat in extremis de Buhuş, vicecampioana s-a stins după cea dintîi flamă.

Vai, Rufay!
În schimb, Cânu şi compania au dat drumul pensulei pe şevalet. Au desenat în linia mediană cu inspiraţie, au propus o circulaţie a balonului ucigătoare pentru adversar şi au căutat finalizarea din orice poziţie. Au rezultat momente de panică pentru careul Stelei! Aliuţă (18 - şut puţin lîngă bară), Burdujan (19 - "torpilă" scoasă de Ghionea) şi Temwanjera (21 - Zapata parează în doi timpi) au prefaţat lovitura lui Ljubinkovic din minutul 25. Aliuţă a centrat din flancul stîng, sîrbul a reluat cu sete spre poartă, iar goal-keeperul roş-albaştrilor a scăpat balonul în aţe: 1-0! Columbianul a mai bîlbîit şi alte mingi, dar s-a revanşat parţial în finalul reprizei, cînd a evitat un gol ruşinos, la un şut-surpriză trimis de Ljubinkovici (45) aproape de pe linia de fund, direct sub transversală!

Gigi, te laşi?
Cu Tiago şi Arthuro mâini moarte, Steaua n-a explodat nici după pauză. Asta chiar dacă Dayro Moreno a încercat să ia cîteva acţiuni pe cont propriu, iar de pe bancă Lăcătuş a plusat în ultimele 25 de minute cu introducerea lui Stancu în locul închizătorului Ovidiu Petre. Tot Vasluiul a fost la timonă, cu trioul Aliuţă (58), N'Doye (60), Ljubinkovici (84) aproape de un 2-0 de neîntors. Meciul s-a terminat 10 la 10, fără Ghionea şi Petar Jovanivici. Şi Vasluiul a produs prima mare dezamăgire Stelei. "Mă las de fotbal dacă pierdem", zicea Gigi Becali înainte de meci. Ce-o fi azi?

“Nu e vina lui Lăcătuş că am pierdut la Vaslui”
Gigi Becali, patron Steaua

gsp.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
Mijlocaşul va fi trecut pe lista pe care roş-albaştrii o vor trimite luni la UEFA şi care va conţine cei 25 de jucători cu drept de joc

Steaua a rezolvat transferul lui Toja, dar a reuşit să dea o dublă lovitură. A pus mîna pe fotbalistul pe care Lăcătuş îl trecuse în capul listei de achiziţii, după ce Szekely venise în Ghencea, dar a şi parafat tranzacţia în timp util pentru ca fotbalistul să poată avea drept de joc în Champions League.
"Cînd vom trimite la UEFA lista cu jucătorii pe care îi putem folosi în cele două meciuri din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, îl trecem şi pe Toja", a spus ieri Valeriu Argăseală. Data limită este 7 august, însă Toja va semna vineri seară contractul cu Steaua, iar luni tabelul cu cele 25 de nume va fi trimis prin fax la Nyon.

Toja va privi din tribună meciul Steaua - FC Braşov, de duminică seara, transmis în direct de GSP TV de la ora 21:00, după care se va pune sub comanda lui Lăcătuş, la şedinţele de pregătire. Cea mai mare problemă peste care Toja va fi nevoit să treacă este diferenţa de fus orar între Dallas şi Bucureşti, 8 ore în plus pentru capitala României. Columbianul va fi sigur pe teren în manşa a doua a barajului pentru Ligă, programată pe 26/27 august.

Lăcătuş îl caracterizează
"Nu facem transferuri doar de dragul de a le face. Toja este un jucător care trebuia adus în Ghencea. Aveam cu adevărat nevoie de el. E tehnic, are o capacitate de efort foarte mare şi face bine ambele faze"

"Din discuţiile cu Dayro şi Zapata, care îl ştiu foarte bine pe Toja, m-am convins că e ceea ce ne trebuie, mai ales în banda stîngă. Rămîne de văzut cît de repede se va adapta cerinţelor fotbalului românesc"

"Un lucru bun în urma acestui transfer este faptul că Toja vine din plin campionat al Statele Unite ale Americii şi nu va avea nevoie de o perioadă în care să se pregătească separat de restul lotului"

8 străini, 4 extracomunitari
O dată cu transferul lui Toja, Steaua va ridica la 8 numărul străinilor din lot. Jumătate dintre ei sînt însă jucători care au paşaport ce aparţine Uniunii Europene: Golanski, Tiago, Arthuro şi Kapetanos. Ceilalţi 4, Zapata, Emeghara, Dayro Moreno şi Toja, sînt extracomunitari, astfel că toţi cei 8 vor putea fi în acelaşi timp pe teren. Limita este de 5 extracomunitari pe teren în orice moment.

60 % dintre cele peste 3.900 de persoane care au votat pe stelisti.ro sînt mulţumite de campania de achiziţii realizată de Steaua în această vară

gsp.ro / 31 Iulie 2008

Gazeta Sporturilor
31st July 2008, 12:20
Finanţatorul roş-albaştrilor a caracterizat evoluţia jucătorilor săi după eşecul cu cu trupa lui Hizo şi spune că elevii lui Marius Lăcătuş trebuiau să abordeze meciul de la Vaslui la fel ca cel cu Roma.

"Mai bine nu jucam cu Roma, şi-au dat viaţa, să-i vadă Roma, iar acum au fost morţi. Ce să mai iau alţi jucători? Stau câte trei în afara lotului, vine şi Toja... Au fost obosiţi. Ovidiu Petre nu e refăcut, Tiago nu e ofensiv, nu iuţeşte jocul.

Dayro Moreno, Arthuro, Szekely au jucat, dar ce să facă singuri săracii? Trebuie să joace toată echipa. Golanski, Petre Marin, Ovidiu Petre, Tiago, Nicoliţă, şterşi. Rădoi şi Ghionea şi-au făcut treaba. Ce să facă Rădoi, să atace el? Zapata a luat gol pe colţul scurt. Parcă e un blestem", a spus Gigi Becali.

gsp.ro / 31 Iulie 2008