View Full Version : Revista Presei / 29 Iulie
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 11:50
Tehnicianul Stelei a acordat un amplu interviu celor de la Fanatik, vorbind despre relaţiile sale cu Giovani Becali şi Emerich Ienei, despre noile achiziţii ale Stelei, despre Dayro Moreno, dar şi despre situaţia actuală a lui Bănel Nicoliţă.
Lăcătuş a fost întrebat de ce insistă să joace în continuare cu Nicoliţă, deşi acesta este din ce în ce mai contestat de presă, fani şi oameni de fotbal.
"La fel ca Goian şi Ghionea, Nicoliţă este în continuare un jucător de naţională. Trebuie doar să încercăm să-l readucem la forma de acum un an, când reuşea evoluţii foarte bune. Lăsarea sa pe banca de rezerve nu este o soluţie, căci astfel l-am pierde definitiv. În al doilea rând, recunosc sincer că nu am altă variantă pe postul sau. Ochiroşii nu este o încă o variantă" susţine Lăcătuş.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 14:00
Tehnicianul Stelei spune că nu va aştepta să fie demis în cazul în care nu va face performanţă în Ghencea.
"Sunt sigur ca patronul vrea binele Stelei. Indiferent ce se spune, sunt constient ca, daca nu sunt rezultate la Steaua, eu sunt primul care raspunde. Indiferent cat il iubesc fanii pe Lacatus si chiar daca patronul spune ca voi sta 20 de ani la Steaua, stiu ca voi fi primul raspunzator daca nu sunt rezultate si performanta. Eu voi cere sa fiu schimbat in acest caz
Gigi Becali mă mai întreabă câteodată dacă nu ar fi mai bine să încep şi cu ăla sau cu altul, dar atât. Toată lumea crede că eu sunt cu capul plecat, servilul lui Becali. Am văzut că unii spun că Fiara a devenit mieluşel. Fals! Fiara e tot Fiară", a spus Marius Lacatus pentru Fanatik.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 18:00
Dayro Moreno a răspuns la întrebările jurnaliştilor la conferinţa de presă organizată de clubul din Ghencea. El a spus:
"Faptul ca acum port tricoul cu numărul 10 este o mare responsabilitate, căci acest numar i-a aparţinut lui Dică, un mare jucător al acestei echipe. Trebuie să muncesc foarte mult pentru Steaua şi pentru mine căci avem obiective foarte mari şi nu trebuie să dezamăgim. Acum sunt mult mai matur şi dedicat colectivului.
Mă măguleşte faptul ca lumea vorbeşte frumos despre mine, dar eu trebuie să joc bine indiferent dacă sunt lăudat sau nu.
Am primit cu tristeţe vestea plecării lui Adrian Ilie de la Steaua pentru că îl consider un bun profesionist şi o persoană foarte serioasă".
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 18:20
Fundaşul stânga al "roş-albaştrilor", Petre Marin, a făcut o serie de declaraţii interesante la conferinţa de presă organizată în urma cu puţin timp de clubul din Ghencea.
Petre Marin a spus: "Noi suntem pregatiţi pentru debutul de campionat şi mergem la Vaslui pentru a caştiga cele trei puncte. Nu are de ce să ne fie frică de ameninţările cu care a apărut Adrian Porumboiu prin presă. Ştiu că se fac multe comentarii în jurul acestui meci, dar eu zic că mai bine aşteptăm să se joace partida şi apoi să vorbim. Nu ne interesează jocurile de culise despre care presa tot scrie. Noi jucăm pe teren şi atat! În rest, nu pot să comentez ce a declarat domnul Porumboiu.
Legat de noua echipă a Stelei, nu ştiu dacă avem două viteze în plus faţă de sezonul trecut, dar ne-am pregătit foarte bine in cantonamentele din Austria unde am reuşit şi meciuri de pregătire foarte bune.
Nu am ce să comentez vis-a-vis de cazul "Valiza". Datoria mea este să ma antrenez şi să joc cât mai bine pentru Steaua. Pot doar să spun că după decizia CAF s-a făcut dreptate.
Pentru noi, cel mai important miercuri este rezultatul şi să luăm punctele puse în joc. Dacă ar fi să aleg, aş renunţa la specatacol pentru victorie.
Nu am urmărit meciurile celor de la Rapid, Dinamo sau CFR, căci cel mai bine e sa-ţi vezi de propria echipă. Cu cât facem mai puţini pasi greşiţi, cu atât mai bine.
Nu trebuie să ne gândim încă la tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor, ci să ne concentrăm pe începutul de campionat în Liga 1" a încheiat polivalentul fundaş al Stelei.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 19:01
Noul decar al Stelei crede Steaua ar face o afacere foarte bună dacă l-ar transfera pe columbianul lui FC Dallas.
„Nu ştiu foarte multe despre venirea lui Toja. E o problemă care ţine de conducerea clubului. Dacă vine, Toja este bine-venit, este un jucător foarte bun şi sper să ajute echipa", a spus Dayro Moreno.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 20:30
Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, nu a uitat că Bănel Nicoliţă a fost unul dintre protejaţii săi la Steaua, apărîndu-l pe acesta în faţa suporterilor care continuă săl conteste după evoluţiile slabe din sezonul trecut:
"Într-o echipă care îşi propune posesia, lumea poate crede că Nicoliţă nu are loc acolo. Dar, poate să mă înjure cine-o vrea, Nicoliţă e cel mai bun jucător de bandă din România. A marcat cu Betis două goluri, a marcat cu Rapid în Cupa UEFA, nu văd cum putea să reuşească acestea dacă nu ar fi avut valoare. Problema e la moralul lui, pentru că suporterii îl iau peste picior. E un jucător care trebuie sprijinit, deoarece are 23 de ani", a spus MM în emisiunea Zona Verde de pe GSPTV.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 20:50
Mihai Stoica a explicat la GSPTV care este reţeta pentru ca o echipă campioană să-şi poată păstra titlul şi în sezonul următor. Managerul Unirii Urziceni a mai precizat şi ordinea în clasament la finalul acestui campionat, în viziunea sa:
"Pentru a cîştiga titlul de campioană doi ani la rînd, trebuie să faci ceva schimbări în sezonul următor, deoarece intervine o saturaţie la nivelul fotbaliştilor. CFR a avut la meciul cu Otopeni o singură modificare faţă de campionatul precedent, Alvaro Pereira, un jucător foarte bun, dar care era prea avansat pentru postul pe care i l-a trasat Andone, cel de fundaş stînga.
Clujenii şi-au creat două echipe, să vedem cum se vor descurca. Eu văd Steaua favorită la titlu, tocmai datorită faptului că a fost singura echipă care a reuşit după Revoluţie să cucerească două titluri consecutive şi nici nu a avut foarte mulţi ani fără să fie cîştigătoare. Ordinea pe podium va fi Steaua, Rapid, CFR. Aşa văd eu.
La Steaua, atunci cînd s-au cîştigat două titluri consecutive, a contat foarte mult curajul lui Olăroiu, care a făcut cîteva schimbări surprinzătoare, mizînd pe Daniel Bălan, revenit după o accidentare, sau pe Andrei Cristea", a spus MM în emisiunea Zona Verde.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 21:10
Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a analizat la GSPTV jocul celor trei maril echipe bucurestene:
"Steaua incearca sa aplice 4-1-4-1, li s-a recomandat aceasta formula de joc, dar ei nu au doi oameni care sa faca ambele faze.
Problema la Steaua este in zona lui Dayro Moreno. La Steaua nu s-au facut modificari mari fata de vremea cind eram eu acolo, dar temelia a ramas, linia de fund e aceeasi. Au aparut doar Golanski si Zapata. Oricum, trupa din Ghencea este favorita mea la titlu.
La Rapid, Peseiro a schimbat trei jucatori, Spadacio si Julio Cesar sint incantatori, Cesinha joaca altceva, dar e surprinzator ca toti sint stingaci. Stangacii au ceva in plus, au o finete, aparte. Si Maradona si Hagi erau de picior sting si au impresionat o lume intreaga. M-au mai impresionat la Rapid determinarea lui Herea si Lazar care creste de la meci la meci. Rapid joaca in 4-2-3-1 si seamana foarte mult cu Spania, campioana Europei.
Dinamo are acelasi lot, singura noutate fiind Marius Niculae. Ei spun ca au cel mai bun lot si ca se bat la titlu, dar daca ai terminat sezonul trecut pe 6 cu aceiasi fotbalisti, nu ai cum sa faci mai mult acum fara intariri. Va fi greu pentru ei, mai ales ca si Moti, un jucator indispensabil, este cu gindul in alta parte. Stefan Radu, alaturi de care evolua in tandem cind s-a luat campionatul, e acum la Lazio iar el e inca in Romania..."
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Onlinesport.ro
28th July 2008, 21:10
"Va fi mai greu decat anul trecut pentru ca sunt foarte multe echipe care se lupta pentru campionat. Steaua, Dinamo, Rapid, CFR, Urziceni, Timisoara sunt echipe foarte bune. Cred ca va fi un campionat disputat pana in ultima etapa si cred ca e bine pentru fotbalul romanesc. Steaua e favorita. A revenit Radoi, care e inima echipei, cel mai bun fotbalist al echipei. Cu el interen, e foarte greu sa invingi Steaua", a spus Dica pentru gsptv.
In ceea ce priveste propria echipa, Dica spera sa termine in primele 10 locuri din Serie A. "Este o echipa buna, cu jucatori valorosi, care in Romania s-ar lupta pentru locurile fruntase. Sper sa facem un sezon mai bun ca anul trecut si sa reusim sa intram in primele 10 echipe", a afirmat Dicanho.
onlinesport.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
28th July 2008, 22:40
Gigi Becali a spus în direct la emisiunea "Contraatac" de la GSPTV că se va implica în continuare la Steaua. "Mă bag cînd vreau la echipa mea! Antrenorul care e angajatul meu şi pe care-l plătesc, îi dau ordin să facă", a spus Becali.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
29th July 2008, 03:00
Gigi Becali s-a interesat de situaţia lui Jose Moreno, fiind nemulţumit de evoluţiile lui Arthuro şi Kapetanos
Evoluţiile modeste ale lui Arthuro şi Kapetanos l-au pus pe gînduri pe finanţatorul roş-albaştrilor, Gigi Becali. În pauza meciului cu AS Roma, patronul Stelei şi-a întrebat colaboratorii de situaţia lui Pepe Moreno. Acesta din urmă a revenit la Independiente, după ce, în primăvară, a evoluat sub formă de împrumut în Ghencea.
"Ce se mai întîmplă cu Pepe Moreno? Vreau să vă interesaţi şi să îmi spuneţi care mai este situaţia lui. Cred că o să avem nevoie de el în campionatul viitor, iar dacă Independiente nu l-a împrumutat, să mai faceţi o ofertă pentru el", le-a transmis Becali conducătorilor din Ghencea.
5 goluri a marcat Pepe în retur, fiind golgeterul echipei, alături de Dayro Moreno
Pepe Moreno nu a mai ajuns la Steaua în această vară pentru că finanţatorul roş-albaştrilor a refuzat să le plătească celor de la Independiente suma de 1,5 milioane de dolari în schimbul atacantului de 26 de ani. Becali a oferit cu 500.000 mai puţin, fiind refuzat de conducătorii grupării argentiniene. În acest moment, Pepe se află în negocieri avansate cu echipa columbiană America de Cali, cu care a semnat un precontract.
"Pepe Moreno este un atacant de forţă care a confirmat la Steaua. Gigi Becali trebuia să îl cumpere pentru că îşi merită banii"
Dumitru Dumitriu, fost antrenor Steaua
"Nu am marcat cu AS Roma, dar sper să o fac în partidele oficiale"
Arthuro, atacant Steaua
6,33 media notelor lui Pepe Moreno obţinute din partea redactorilor GSP, fiind al doliea după căpitanul Mirel Rădoi, care a avut 6,58
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
29th July 2008, 12:10
Finanţatorul clubului Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, că acesta conduce într-un stil mafiot fotbalul românesc. "E păcat că Mircea Sandu s-a îmbătat de putere, pentru că el putea să facă treabă bună. Avea relaţii la FIFA şi la UEFA, dar el a vrut să conducă fotbalul intern. A luat comisiile în mînă ca să poată conduce în stil mafiot"
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
29th July 2008, 12:30
Gigi Becali a cerut demisia lui Mircea Sandu, acesta urmînd să înceapă strîngerea de semnături pentru demiterea boss-ului FRF. Becali a precizat că a venit timpul să se facă curăţenie la Federaţie, dar ştie că este foarte greu să se găsească un înlocuitor. "Eu nu propun nimic, pe mine mă interesează ca Mircea Sandu să plece. Să vină un om capabil care să conducă Federaţia şi eu nu am nici o problemă", a precizat Becali.
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
29th July 2008, 13:30
Pentru partida cu bucurestenii, Viorel Hizo nu are probleme de efectiv, cu exceptia lui Haisan. Portarul Vasluiului a fost eliminat în ultima etapa a campionatului trecut, în partida pierduta în fata Rapidului si a fost suspendat automat pentru primele doua etape.
Ca urmare a acestui fapt, slovacul Dusan Kuciak, adus în aceasta vara, va apara buturile "galben-verzilor" cel putin în primele doua etape, cele cu Steaua si Poli Iasi. La sedinta de pregatire de ieri "Dulaul" a programat un antrenament nou. Fotbalistii au lucrat pe doua jumatati de teren, Hizo cu o parte a componentilor lotului, secundul Zotinca cu cealalta. Spre final, s-a jucat o "miuta", în care posibilii titulari pentru partida de maine au primit replica rezervelor. S-a lucrat din doua atingeri, pentru "titulari" evoluand Kuciak, Buhus, Canu, Danut Munteanu, Hugo Luz, Ljubinkovic, Aliuta, Genchev, N’Doye, Burdujan si Temwanjera. Este exacat aceeasi formula de echipa care a fost trimisa în teren de Hizo în startul jocului de sambata, cu azerii de la Neftci Baku, în urma caruia vasluienii s-au calificat în turul II preliminar al Cupei UEFA.
Adrian Porumboiu, este încrezator ca povestea din ultimii ani, cînd Steaua s-a impus în Moldova la capatul unor meciuri suspecte, nu se va mai repeta si în acest sezon. Patronul lui FC Vaslui a declarat la GSP TV:
"Nu cred ca se va mai repeta aceeasi poveste si acum. Nu mai exista contextul, nu mai avem membru al partidului lui Gigi Becali în echipa, nu mai este Dorinel Munteanu. Hizo e independent si e unul dintre cei mai onesti antrenori din Liga I, de aceea l-am si readus la club".
Porumboiu a mai spus ca nu se teme nici de un arbitraj partinitor în favoarea Stelei: "Arbitrii sînt profesionisti si trebuie sa arbitreze doua echipe în culori diferite. Daca punem la îndoiala corectitudinea lor, înseamna ca tîmpim. Îmi doresc un arbitraj corect si vreau un meci în care sa cîstige cel mai bun". "Sunt anumite momente în viata cand apar oameni care nu te respecta. Clubul Steaua nu mi-a facut nimic, însa au existat doua situatii în care oameni din cadrul echipei nu m-au respectat. Nu vreau sa-mi aduc aminte de acele momente" afirma Adrian Porumboiu. "Fotbalul trebuie sa se joace dupa niste reguli general valabile: fair-play si respect reciproc. Nimeni nu poate însa sa-mi scoata din cap faptul ca acele doua meciuri pe care le-am avut cu Steaua si asupra carora au planat suspinciuni nu s-au jucat corect si ca a existat ceva necurat acolo. Este evident ca atunci cand unii dintre noi se cred mai smecheri decat altii apare lipsa de respect" a mai declarat patronul vasluian.
Echipa probabila: Kuciak - Buhus, Canu, D. Munteanu, Hugo Luz - Ljubinkovici, Aliuta, Genchev, N'Doye - Burdujan, Temwanjira; Antrenor: Viorel Hizo -nou-; Suspendat: Haisan (doua etape)
Lacatus are probleme înaintea debutului în noul sezon. Doi dintre titularii sai au sanse mici sa intre mîine seara pe teren în meciul cu FC Vaslui. Golanski si Plesan au acuzat accidentari serioase în amicalul cu AS Roma si aseara nu s-au antrenat alaturi de colegi la singura sedinta de pregatire condusa de Lacatus. Plesan are o contuzie extrem de puternica exact în locul în care s-a operat în urma cu un an, în timp ce Golanski are o taietura pe glezna dreapta din cauza careia piciorul i s-a umflat si înca acuza dureri. Tocmai pentru a nu forta, ei nu s-au antrenat si ar putea fi menajati mîine seara, mai ales ca o recidiva a accidentarii ar însemna sa rateze meciurile din turul 3 preliminar al Ligii, considerate a fi cruciale în aceasta vara. Daca pe postul lui Plesan, Lacatus are mai multe solutii la îndemîna, cea mai probabila fiind varianta cu portughezul Tiago, absenta lui Golanski i-ar crea mari batai de cap antrenorului. Petre Marin va trece fundas dreapta, iar Nesu ar urma sa intre pe stînga, caz în care Lacatus nu va mai avea nici un fundas lateral de meserie ca rezerva!
Echipa probabila: Zapata - P.Marin, D.Goian, Ghionea, Nesu - Ov.Petre - Szekely, M.Radoi, Nicolita (Tiago) - Dayro Moreno, Arthuro; Antrenor: Marius Lacatus; Accidentati: Emeghara, Golański, Plesan
30.07.2008, Vaslui, Stadion: "Municipal", ora: 20:30 [Antena 1]
FC Vaslui - Steaua Bucuresti
Meciurile din prima liga dintre FC Vaslui si Steaua Bucuresti
Sezonul 2005-2006: Steaua Bucuresti - FC Vaslui 2-2
Sezonul 2005-2006: FC Vaslui - Steaua Bucuresti 0-4
Sezonul 2006-2007: Steaua Bucuresti - FC Vaslui 3-1
Sezonul 2006-2007: FC Vaslui - Steaua Bucuresti 1-0
Sezonul 2007-2008: Steaua Bucuresti - FC Vaslui 1-0
Sezonul 2007-2008: FC Vaslui - Steaua Bucuresti 0-1
gsp.ro / 29 Iulie 2008
Gazeta Sporturilor
29th July 2008, 14:30
Partidele de inceput de sezon sunt intotdeauna cele mai grele. Indiferent de numele echipei, indiferent de adversarul intalnit. Primul meci oficial din noul sezon arata nivelul de pregatire, da “ora exacta” pentru o echipa, chiar daca relatiile de joc pot suferi la acel moment. Steaua debuteaza miercuri in competitia interna, intrecere pe care isi doreste sa o castige dupa doua sezoane mai putin reusite.
Ultimele 10 editii de campionat au fost incepute in general cu dreptul de catre ros-albastri, care au inregistrat o singura infrangere in runda inaugurala, in sezonul 1999-2000. In rest, 6 victorii si 3 rezultate de egalitate obtinute in deplasare. Iata cum s-au prezentat stelistii la startul Ligii I in ultimii 10 ani:
gsp.ro / 29 Iulie 2008
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.