PDA

View Full Version : Ciclism

bubutza
1st July 2008, 10:31
M-am gandit sa deschid acest topic ,vazand ca mai sunt si alte topice pe acest sport (Le Tour de France 2006,Le tour de France-2007,Turul Italiei 2008) si pentru a concentra toate informatiile intr-un singur topic.
Dupa cum probabil stiti pe 5 iulie incepe ' marea bucla ' si anume Turul Frantei 2008 (Tour de France 2008).

Nu stiu cati sunteti pasionati dintre voi de acest sport, mie insa imi place foarte mult , incepand de la comentariul exceptional al celor doi comentatori de la eurosport : Radu Banciu si Radu Naum si pana la sportul in sine.

Stage 1 • BREST > PLUMELEC • 197,5 km - etapa de plat cu 4 catarari de categoria a patra , 3 sprinturi intermediare si bineinteles sprintul final.
Inca nu au aparut echipele si componenta lor , insa favoritii pentru victoria de etapa sunt Thor HUSHOVD,Tom Bonnen ,Daniele BENNATI , Erik ZABEL , zabel nush cate sanse are sa inceapa turul frantei.

Primele 3 etape sunt de plat, a 4-a urmand a fi un contracronometru individual.

Prima etapa adevarata va fi etapa a 6-a , cu 2 catarari de categoria a doua , terminandu-se la inaltime.
Castigatorul turului de anul trecut este : Alberto CONTADOR, dupa ce M.Rasmussen a fost dat afara de echipa sa Rabobank dupa ce s-au terminat etapele de munte si era purtatorul tricoului galben.Cat de frumos a fost 'duelul ' dintre ei in munti... fenomenal :puppyeyes:

Acum ca am facut o scurta introducere astept favoriti pentru victoria de etapa si victoria finala , cat si la castigarea celorlaltor tricouri.
Asteptam echipele si componenta lor , poate imi gasesc un favorit anul acesta ... oricum turul nu va fi la fel de frumos fara danezul meu :imported_icon_ermm:

Le: gata mi-am gasit favoritul , tot de la rabobank , tataia Mechov :))

Dumitrescu.Daniel
1st July 2008, 16:21
Alberto Contador...

bubutza
3rd July 2008, 11:59
Ai spus Contador doar pentru ca l-ai vazut in statistici pe primul loc anul trecut in tur? sau chiar urmaresti sportul acesta.

Dumitrescu.Daniel
3rd July 2008, 20:16
Chiar acum se fac prezentarile,ma uit..imi plac sprinturile de pe final...

Wholigan
3rd July 2008, 20:33
Lance Armstrong. Trebuie doar sa isi gaseasca seringa magica.

bubutza
3rd July 2008, 20:41
:)) nu pot sa-l suport pe omuletu ala... app ... anul asta ai vreun favorit?

bubutza
4th July 2008, 17:52
Nu pot sa cred asa ceva... maine incepe marele tur si astia de la eurosport nu au afisat inca participanti ... doamne... ce lume....

app pt cei interesati : Savoldelli se retrage la sfarsitul acestui sezon.Are in palmares Turul Italiei in 2002 si 2005

bubutza
5th July 2008, 13:49
Astana nu va participa la Turul Frantei 2008.Echipe Participante:
GARMIN-CHIPOLTE:Christian VANDEVELDE,David MILLAR (ciclistii de urmarit)
COFIDIS:Sylvain CHAVANEL
SAUNIER DUVAL-SCOTT:171 - Riccardo RICCO ,David DE LA FUENTE,Leonardo PIEPOLI
FRANĒAISE DES JEUX France:Sandy CASAR
TEAM MILRAM Italy :Erik ZABEL,
BOUYGUES TELECOM:Jérōme PINEAU,Thomas VOECKLER
RABOBANK:Denis MENCHOV, Oscar FREIRE, Juan Antonio FLECHA
AGRITUBEL:Christophe MOREAU, Jimmy CASPER
GEROLSTEINER:Markus FOTHEN, Stefan SCHUMACHER
AG2R-LA MONDIALE :Cyril DESSEL,
QUICK-STEP: Gert STEEGMANS (Bonnen nu mai e la quick step? :-o )
CREDIT AGRICOLE:Thor HUSHOVD
LAMPRE-FONDITAL:Damiano CUNEGO, Alessandro BALLAN, Marzio BRUSEGHIN
LIQUIGAS:Filippo POZZATO
BARLOWORLD:Juan Mauricio SOLER HERNANDEZ ,
HIGH ROAD:Kim KIRCHEN, George HINCAPIE, Thomas LÖVKVIST
CAISSE D'EPARGNE:Alejandro VALVERDE, José Ivan GUTIERREZ, Oscar PEREIRO SIO
EUSKALTEL- EUSKADI:Haimar ZUBELDIA,Mikel ASTARLOZA,Inaki ISASI,
TEAM CSC:Carlos SASTRE, Fabian CANCELLARA, Andy SCHLECK, Frank SCHLECK, Jens VOIGT
SILENCE-LOTTO :Cadel EVANS,Dario CIONI, Robbie MC EWEN, Yaroslav POPOVYCH

Chiar nu stiu ce s-a mai intamplat cu T-mobile crek s-a desfiintat,Discovery Chanel

Deci Contador nu participa,Bonnen la fel;

Favoritii mei pt tricouri:
galben:Denis Menchov (tataia de la Rabobank :)) )
verde:Mc EWEN
Alb cu buline rosii:Menchov
Tricoul alb: Shleck daca se mai incadreaza

Vad ca nu prea va intereseaza ... insa o sa updatez topicul in fiecare zi cu informatii.

oop
5th July 2008, 15:04
Vad ca nu prea va intereseaza ... insa o sa updatez topicul in fiecare zi cu informatii.
it's kinda boring 'biciclismul':rolleyes2:

aaa...si nesfarsitele scandaluri de dopaj ii scade popularitatea pe zi ce trece...

kalashnikov
5th July 2008, 17:27
ciclismul a scazut foarte mult din cauza ca in ultimii ani castigatorii turului au fost locul2 (pereiro sio , contador) sunt scarbit de turul frantei din aceasta cauza si efectiv anul acesta nu ma mai uit , anul asta castigatorul turului va fi efectiv o loterie determinata de substantele care nu ies la control , descalificari fie de ciclisti , fie de echipe , noroc si absenta unor ciclisti importanti care puteau face legea in turul de anul acesta

LoMax8
5th July 2008, 17:43
Lance Armstrong. Trebuie doar sa isi gaseasca seringa magica.

si vena...

bubutza
5th July 2008, 18:20
:)) buna asta lomax

e adevarat ca a scazut din popularitate... eu care aveam un favorit cert inca de acum 2 ani (Rasmussen) nu mai am un interes asa de mare , dar inca exista datorita celor 2 comentatori care ma ajuta sa mai scap de plictiseala uneori.

Imensele scandaluri de dopaj... in prim plan cu Vinokurov, Rasmussen (inca il cred curat), (si eu cred ca anul trecut si Contador a fost necurat....) Petachi si multi altii.... bineinteles Marele Lance... stai ca imi pare ca l-am uitat pe Urlich , au cam scazut din interesul pe care unii pasionati il aveau pentru tur.

Astazi am vazut de la 12:30 pana la 17:00 etapa... mai putin vreo 5 min cat n-am avut semnal la cablu din cauza unei furtuni.A fost interesant... vreo 2 cazaturi ... am aflat de ciorba specifica Bretaniei :))

Favoritul meu e Menchov de la Rabobank (cei care l-au dat afara pe Rasmussen anul trecut).Nici Shleck nu-mi displace, dar tot rusul e favoritul :clapping:

etapa de azi pariez pe Oscar Freire , chit ca cei 2 comentatori tot insista cu Pozatto .

bend_it_like_banel
5th July 2008, 18:48
mai bine ii lasau asa dopati cum erau. cu pantani, ulrich si armstrong era mult mai fun. ca sa nu mai zic de zabel, cipollini sau virenque...ce vremuri :)

bubutza
5th July 2008, 19:40
Senzational finalul de etapa :))) comentatorii de nota 11 :clapping:
Mama ce ceata i-a dat Valverde lui Kirchen ... l-a naucit :)) nu-i venea sa creada.
Valverde este intr-o forma cum erau Rasmussen si Contador anul trecut... cand urcau muntii din Alpi ca si cum l-ar fi coborat... ce vremuri frumoase :glasses3:

Oscar Freire al meu a fost abia al noualea... eu practic n-am stiut ca este in asa ascensiune finalul... am crezut ca e de plat, un pic de tot in urcare.

Valverde arata bine... ca un adevarat favorit pentru locul 1.Cadel a fost si el acolo sus ... pe 5-6-7 nush cat.Eu totusi mizez ca in munti tataia Menchov se va tine bine... este bun si la contratimp. Oricum abia e prima etapa.

Maine : Stage 2 • AURAY > SAINT-BRIEUC • 164,5 km Transmisiunea incepe la ora 14:00 ora Romaniei, startul etapei dandu-se la ora 12:30 ora Romaniei.

O etapa de asemenea cu 3 sprinturi si 4 catarari , din care 3 catarari de categoria a patra si una de categoria a treia.

Alejandro VALVERDE este purtatorul tricoului galben si verde, in timp ce Thomas VOECKLER este purtatorul tricoului alb cu buline rosii, iar Riccardo RICCO purtatorul tricoului alb.

Una peste alta o etapa frumoasa.

Bogdanbibi
5th July 2008, 20:10
mai bine ii lasau asa dopati cum erau. cu pantani, ulrich si armstrong era mult mai fun. ca sa nu mai zic de zabel, cipollini sau virenque...ce vremuri :)
exact, in 2000-2005 m-am uitat cu cel mai mare interes, sperand sa iasa vreunul care sa-l linisteaca pe lance ... de cand cu operatiunea puerto dinainte de turul din 2006, cand au fost exclusi favoritii pentru suspiciuni de dopaj, nu m-am uitat decat la etapele de munte, si nici alea cu la fel de multa placere

ce m-am ofticat la faza asta, n-a putut ursu' sa faca nimic http://www.youtube.com/watch?v=7THIhZEP4QM&feature=related

care era mai dopat din astia 2? unul a fost prins, dar mi-e greu sa cred ca celalalt n-a luat cel putin pe-atat http://www.youtube.com/watch?v=FXPXHK7I1iQ

bubutza
6th July 2008, 18:09
un pronostic pt etapa de azi?

eu mizez pe acelasi Freire.
Finish-ul e putin in urcare ... deci nu cred ca o sa fie sprinterii in prim plan. Cred ca o sa fie acolo Kirchen , Valverde si Carcelarra.

bend_it_like_banel
6th July 2008, 18:31
am vazut si eu aseara etapa in reluare, dar mai pe la sfarsit. celalalt era manolo de langa banciu? mi s-a parut ca s-a descurcat, pacat ca nu mai e si naum. sau sititi vreo unu care e treaba cu comentatorii de anul asta?

ce vremuri frumoase cand veneau in studio alde tuca sau calinescu...caterinca maxima. :)

Bogdanbibi
6th July 2008, 18:49
manolo cred ca comenteaza doar rezumatul de seara ... azi comentau naum si banciu ca de obicei ... totul e sa nu-l bage pe 'jean'

bubutza
6th July 2008, 19:34
:))
Ieri a comentat manolo si cu radu banciu pana pe final... cand a plecat manolo si i-a luat locul Radu Naum.

Astazi au fost cei 2 de Radu.

Lui Valverde i-ar fi suras inca o victorie de etapa :))
M-a impresionat urcarea de la km 3 spre final... fabulos :))

Freire a fost pe 7 ... la general vad ca e pe 3 :D
kirchen l-am nimerit iar in fata :rolleyes2: a fost pe 2.
Ce m-am mai speriat cand a luat-o la sprint Carcelarra :))) :))

Dar pana la urma norvegianul Hushovd a castigat etapa la sprint.
Tricou Galben:Alejandro VALVERDE tot cu o secunda
Tricou Verde:Kirchen
ALb cu Buline:Thomas VOECKLER
Alb:Riccardo RICCO

Soler e cam terminat.... cel mai bun catarator de anul trecut.... a ajuns iar in intarziere...

Maine:Stage 3 • SAINT-MALO > NANTES • 208 km

Doar 3 sprinturi intermediare. Etapa facuta pentru Mc Ewen.
E lunga tare :)) cred ca o sa fie plictisitoare... saracii cataratori

Pronostic pe maine: Mc Ewen ... zic de pe acum . Clar.

Poimaine se va face o mica departajare la contracronometru.
Abia etapa a 6-a o sa fie nu interesanta ci foarte interesanta.

bubutza
7th July 2008, 16:49
Dupa 80 km ... din nou 4 evadati, care au 13 minute avans .

ei sunt:
Romain FEILLU
Paolo LONGO BORGHINI
William FRISCHKORN
Samuel DUMOULIN

Vor fi prinsi ... nu cred ca au nici o sansa

Dumitrescu.Daniel
7th July 2008, 17:45
85 km distanta ramasa de parcurs
Cei 4 au avans de 9.15 secunde.

@bubutza..Merita 1% sanse:)

St3phano
7th July 2008, 17:45
ce rau imi pare ca nu mai am timp sa urmaresc fiecare etapa cap - coada cu comentariile beton ale celor 2 radu :sad:

Dumitrescu.Daniel
7th July 2008, 18:12
Inca se tin bine

65 km distanta de parcurs
7.45 avans.

EDIT:30 km distanta de parcurs
5.20 avans

85 km distanta ramasa de parcurs
Cei 4 au avans de 9.15 secunde.

@bubutza..Merita 1% sanse:)

Minute nu secunde sorry de eroare:mf_type:

bubutza
7th July 2008, 19:55
Pfoai... ce cazatura ... Menchov din cate am auzit a ramas in urma...
Nu au mai fost prinsi cei 4.
R Feillu este noul tricou galben.Dumoulin a castigat etapa la sprint... Feillu nu a mai avut suflu...

Dupa cei 4 ghiciti cine a ajuns :D Mc Ewen ... daca ii ajungea plutonul el castiga. Sincer nu ma asteptam sa scape neprinsi cei 4.

VOECKLER ramane cel mai bun catarator.... iar KIRCHEN tricou verde.
tricoul alb este Romain FEILLU actualul tricou galben

Maine:Stage 4 • CHOLET > CHOLET • 29,5 km (clm ind.)
Sper ca Menchov va mai recupera... mizez pe un american.

Cristi89
7th July 2008, 20:32
Surprinzatoare victoria evadatilor int-o etapa perfect plata. :)

E destul de ciudat fara majoritatea favoritilor de anii trecuti.:ermm: Sunt curios daca acum vom mai vedea rutieri exclusi chiar in timpul turului. Anul trecut, Vinokourov si Rasmussen au fost dati afara chiar dupa ce au obtinut victorii de etapa:rolleyes2:

bubutza
7th July 2008, 20:40
de mentionat ca Rasmussen a fost dat afara de echipa sa... nefiind prins pozitiv.

A fost f f surprinzatoare... totusi efortul lor a fost de apreciat... au tras pedale grele sa pastreze avantajul.

Nu cred ca o sa fie toti curati... o sa fie prinsi si anul asta... am asa o presimtire... daca nu in pirinei... in alpi sigur prinde pe cineva :clapping:

Care mai stie ciclisti buni la contracronometru care ar putea fi favoriti inafara de Carcelarra ?

Cristi89
7th July 2008, 21:20
Da, Rasmussen a mintit cu privire la locul in care isi facea antrenamentele...
Apropo de absenta lui Tom Boonen, belgianul de la Quick Sep a fost depistat pozitiv cu cocaina :icon_arrow: http://sports.espn.go.com/oly/cycling/news/story?id=3436911
Dintre castigatorii de anul trecut, mai participa doar Soler-cel mai bun catarator.:huh:

La contratimpul de maine Cancellara este mare favorit mai ales ca va fi o distanta destul de mica. :) Parca el a castigat anul trecut la prolog.:rolleyes2: De urmarit ar mai fi Cadel Evans, Popovych, Hincapie... Michael Rogers mai participa ? :unsure: Sunt curios cum se va misca si Valverde...

bubutza
7th July 2008, 21:52
Bonnen consuma cocaina ? :imported_icon_drool:imported_icon_drool :))
Soler e cam prastie anul asta... poate isi revine in munti... locul lui de joaca.
Carcelarra e intradevar castigatorul contratimpului de anul trecut...
Parca a tinut tricoul galben vreo 7 etape :))

Cred ca un american castiga... nush de ce ... (sindromul Lance :)) inca ma bantuie )

Dumitrescu.Daniel
7th July 2008, 22:42
Bonnen consuma cocaina ? :imported_icon_drool:imported_icon_drool :))
Soler e cam prastie anul asta... poate isi revine in munti... locul lui de joaca.
Carcelarra e intradevar castigatorul contratimpului de anul trecut...
Parca a tinut tricoul galben vreo 7 etape :))

Cred ca un american castiga... nush de ce ... (sindromul Lance :)) inca ma bantuie )

Carcelarra e Cancellara :)) si va castiga maine contratimpul dupa mine.Cred ca principalul contracandidat la tricoul galben va fi Hincapie sau Evans.

kalashnikov
7th July 2008, 22:53
evans cred ca e principalul candidat la castigarea turului frantei , pentru ca este cel mai constant ... este bun atat la contratimp cat si pe munte , daca maine va fi in primii5 la contratimp cred ca va merge la fel de bine ca anul trecut , maine la contratimp bate hincapie daca participa .. daca nu popovitch

Dumitrescu.Daniel
8th July 2008, 02:04
evans cred ca e principalul candidat la castigarea turului frantei , pentru ca este cel mai constant ... este bun atat la contratimp cat si pe munte , daca maine va fi in primii5 la contratimp cred ca va merge la fel de bine ca anul trecut , maine la contratimp bate hincapie daca participa .. daca nu popovitch

Participa Hincapie,dar il cotez pe Cancellara inaintea sa.

bubutza
8th July 2008, 12:00
Hincapie va fi astazi tricou galben ...

Dumitrescu.Daniel
10th July 2008, 00:14
Neasteptat...pana la urma a fost Schumacher.

Cristi89
10th July 2008, 00:46
Dezamagitoare a fost prestatia lui Valverde. In schimb Evans a fost la inaltime.
Nu stiu daca Schumacher va mai rezista printre primiii si in munti. Depinde ce fel de resurse are.:rolleyes2:

*Etapa a 5-a a fost castigata de sprinterul de la Columbia - Mark Cavendish .Putin a lipsit ca plutonul sa repete greseala de acum 2 zile cand nu a mai reusit sa-i prinda pe evadati.:rolleyes2:De aceasta data Vogondy a fost prins la mai putin de 100 de mtri de final.

Clasamentul tricoului galben
Stefan SCHUMACHER GST 19:32:33
Kim KIRCHEN THR +00:00:12
David MILLAR TSL +00:00:12
Cadel EVANS SIL +00:00:21
Fabian CANCELLARA CSC +00:00:33
Christian VANDEVELDE TSL +00:00:37
George HINCAPIE THR +00:00:41
Thomas LÖVKVIST THR +00:00:47
Vincenzo NIBALI LIQ +00:00:58
José Ivan GUTIERREZ GCE +00:01:01

bubutza
10th July 2008, 11:18
100 metri :)) saracul de el... si-au batut joc aia din pluton de el...
Soler (cel mai bun catarator de anul trecut) a capitulat.
astazi prima etapa mai tare.... fiti pe faza:
Stage 6 • AIGURANDE > SUPER-BESSE • 195,5 km
vom avea 3 sprinturi intermediare si 4 catarari .
Doua dintre catarari (primele) sunt de categoria a patra. Urmatoarele 2 sunt de categoria a 2-a. Prima este atentie cu 37 km inainte de final ... iar a doua este chiar la finalul etapei.Vom avea finish in urcare. Ce frumos :clapping:

Se va scutura tare plutonul in ultimii 40 kilometri.(aviz sprinterilor)
Tricouri purtate in etapa a 6-a:
Galben:Schumacher
Verde:Thor HUSHOVD
ALb cu buline:Thomas VOECKLER (va ramane fara el azi... e clar)
Alb:Thomas LÖVKVIST

bubutza
11th July 2008, 14:57
83 013 Fabian CANCELLARA SUI CSC 24h44'12'' 13'31''
asta de mai sus e pentru danny :))

Tricou galben e Kirchen ... ma asteptam... nu a fost o surpriza.
Verde e tot el ... dar il va purta Hushovd
'Regele' muntilor e Chavanel Sylvian , la egalitate cu Voeckler.
Cel mai bun tanar e in continuare LÖVKVIST.

Etapa de ieri a fost cea mai frumoasa... multe catarari ... si 2 destul de grele :clapping:
Valverde s-a tinut bine,nu ma asteptam sa fie acolo sus... am crezut ca o lasa mai moale.

Astazi iar o etapa frumoasa.
Stage 7 • BRIOUDE > AURILLAC • 159 km
5 catarari si 3 sprinturi .
o catarare de categoria a 4-a , 2 de a 3-a si 2 de categoria a 2-a.
Finishul e in coborare... oricum nu se va ajunge in grup compact.
Sunt curios cum se vor desfasura fortele.
Mizez pe victoria lui Jalabert si sper ca Menchov sa se mai apropie putin

Cristi89
11th July 2008, 16:31
Mare ghinion a avut Schumacher... Daca nu cadea si-ar fi pastrat tricoul galben.

Ma bucura victoria lui Rico. :) Nu ma asteptam, mai ales ca nu a facut absolut nimic la contratimp.In clasamentul general a urcat de pe 59 pe 31. Ramane un om de urmarit si in etapele urmatoare( in Turul Italiei a terminat de pe 2).

bubutza
11th July 2008, 19:43
Da , dar de cine s-a impiedicat :)) de urmasul sau ... :)) Kirchen care si-a pastrat in urma etapei de azi , ambele tricouri.
De la Fuente a facut o zi f buna si a reusit sa-i sufle tricoul alb cu buline lui Chavanel care a ajuns intarziat rau de tot.... avea peste 10 minute intarziere... acum nush la sosire.
Lovkvist isi pastreaza tricoul alb al celui mai bun tanar.
A fost frumoasa etapa de astazi castigata de Leon Sanchez, coechipierul lui Valverde.
Maine iar o etapa destul de grea, cu doua catarari de categoria a 4 -a si 2 de categoria a 3-a si deja obisnuitele 3 sprinturi intermediare.
Kirchen cred ca isi va pastra tricoul galben si maine.
Duminica incep Pirineii , in sfarsit muntii adevarat.

Cat despre Rico , se va duce la vale la contratimpul de dupa Alpi.
Menchov inca sta bine, la un minut in spatele lui Cadel.Daca mai era Rasmussen , facea furori pe munti.

Cristi89
11th July 2008, 23:56
Deja a aparut prima victima a controalelor antidoping: http://eurosport.yahoo.com/11072008/58/tour-de-france-beltran-tests-positive-police-raid-team.html :))

bubutza
12th July 2008, 10:58
'Txiki' Beltran has three Tour stage wins to his name, all of them team time trials with Lance Armstrong's US Postal and Discovery Channel teams in 2003, 2004 and 2005.

s-a pastrat obiceiurile de pe vremea tovarasului :))

destul de devreme au inceput sa-i prinda... :clapping:

Cristi89
13th July 2008, 00:54
'Txiki' Beltran has three Tour stage wins to his name, all of them team time trials with Lance Armstrong's US Postal and Discovery Channel teams in 2003, 2004 and 2005.

Baiat bun :)) Probabil se afla in cautarea gloriei pierdute. :))

*Destul de plictisitoare etapa de astazi.:unsure: Plutonul s-a jucat cu evadatii "executandu-i" cu doar 3-4 km inainte de final ( bine ca nu au mai repetat greseala de acum cateva zile :)) ).

Rico a cazut si a facut mari eforturi pentru a reveni in pluton.

Etapa a fost castigata de sprinterul meu favorit, Mark Cavendish.:clapping:

Kirchen isi pastreaza tricoul galben.
Clasament general:
1. KIRCHEN Kim TEAM COLUMBIA 32h 26' 34"
2. EVANS Cadel SILENCE - LOTTO + 00' 06"
3. SCHUMACHER Stefan GEROLSTEINER + 00' 16"
4. VANDEVELDE Christian GARMIN CHIPOTLE + 00' 44"
5. MENCHOV Denis RABOBANK + 01' 03"
6. VALVERDE Alejandro CAISSE D’EPARGNE + 01' 12"
7. MILLAR David GARMIN CHIPOTLE + 01' 14"
8. DEVOLDER Stijn QUICK STEP + 01' 21"
9. PEREIRO SIO Oscar CAISSE D’EPARGNE + 01' 21"
10. LÖVKVIST Thomas TEAM COLUMBIA + 01' 21"

Tricou alb cu buline: De la Fuente
Tricou verde: Oscar Freire
Tricou alb: Lovkvist Thomas

Maine va incepe cu adevarat turul...:)

Dumitrescu.Daniel
13th July 2008, 01:11
Incep sa merg pe Valverde dupa cum sta treaba,ii spuneam azi lu` bubutza ca castiga Cavendish,Freier ori n-a avut chef ori vlaga iar Hushovd 0.

bubutza
13th July 2008, 13:42
Mda.... vezi ca e Freire ..nu e 'fraier ' :))
Rico... pacat de el... pare baiat bun... dar oricat ar castiga pe munti... va pierde la contracronometrul de dupa Alpi.
Valverde e bun si are echipa buna... zic ca ar avea cele mai mari sanse,dar sa nu uitam de Cadel Evans ... care s-a tinut bine de tot anul trecut de Contador si Rasmussen pe munti si e bun si la contratimp.
Azi o sa avem schimbare de lider.... ca totusi... am intrat in Pirinei.... :clapping:

Cristi89
13th July 2008, 14:15
Favoritul meu este Cadel. :) Locul doi:Rico( chiar daca nu are sanse:rolleyes2:)

Valverde nu prea imi place. Daca ar fi sa castige un spaniol as prefera sa fie vorba despre Oscar Pereiro Sio.

bubutza
13th July 2008, 15:51
Astia de la eurosport isi bat joc de noi.... tocmai cand e o etapa f importanta... ne tin numai in moto gp ...
Menchov sper sa castige turul dupa cum am mai zis.. sper ca a mai ramas ceva din echipa aceea buna pe munti a lui Rasmussen.

bubutza
13th July 2008, 21:53
Mda... Kirchen a ramas in galben.... oare cat o mai duce... cine are curaj sa parieze cu mine... ca de maine Kirchen nu mai este in galben :rolleyes2:

Superba etapa facuta de Rico ... nu ma asteptam SINCER.Omul asta e bun, e bun rau... sper sa castige tricoul alb si tricoul alb cu buline la final.

Maine... e nevoie sa mai zic ce etapa e? :clapping::clapping::clapping:

Cristi89
13th July 2008, 22:19
Ma bucur pentru Rico.:clapping: Totusi inca este destul de in spate in clasament. Oricum ma astept la o prestatie buna si maine.:)

Da, surprinzator ca nu au fost mari schimbari in clasamentul general.:rolleyes2: Maine nu cred ca va mai fi la fel.:)

Andy Schleck este noul tricou alb. In rest, purtatorii celorlalte tricouri distinctive raman aceiasi.

Cristi89
15th July 2008, 11:23
Leonardo Piepoli a a castigat etapa a 10-a a turului Frantei.:) A fost urmat de colegul sau de Saunier - Cobo Acebo.

Frank Schleck a fost al 3-lea la 28 de seunde de invingatori.

Cadel Evans a ajuns la 2 minute si 17 secunde intr-un grup foarte puternic din care mai faceau parte Menchov,Sastre, Vandelvelde si Rico. :)

Marele favorit, Alejandro Valverde a sosit la aproape 6 minute de invingatori.:wtf: Incepe sa fie clar ca nu el va castiga Turul Frantei...

Cadel Evans este noul tricou galben. Schleck este la doar o secunda in spatele lui.:)

Rico a preluat a devenit cel mai bun catarator si cel mai bun tanar.:clapping:

Freire este tricou verde.

bubutza
15th July 2008, 12:53
F foarte frumoasa etapa. In sfarsit ceva frumos de tot. Au atacat astia inca de la inceputul catararii ...
Ce m-a facut sa ma gandesc un pic a fost faptul ca Damiano Cunego l-a distantat pana si el pe Valverde.... Oricum turul frantei este pierdut pentu valverde, daca nu a rezistat in pirinei... apoi ce sa mai zici de alpi.
Rico incet incet urca... a ajuns in primii 10 ... dar tot nu are sanse la tur.
A fost dramatic ce i s-a intamplat lui Shleck :)) norocul lui Cadel... a fost ca si ceilalti au atacat in ultimii 50 de metri .
Cat despre Cadel... nu-l suport si inca ceva.... ce e Vandevelde si ce e cu el acolo ...:wtf: cine e baiatul asta? nici pe el nu-l suport... poate se duce la vale in alpi :rolleyes2:
Si da ... Freire este acum pe drept cel mai bun sprinter.
Si ca o concluzie... Cei de la Saugner Duval cam fac legea in tur :)) :clapping:

bubutza
18th July 2008, 11:41
Mda ... ce intorsatura si in turul asta ...

Ricco a fost depistat pozitiv cu EPO in urma unui control dupa etapa a 4-a (sau inaintea etapei :unsure: )... a fost dat afara ... Saugner Duval a iesit si ea din cursa zicand ca nu mai are rost sa participe fara liderul lor.
Ricco purta tricoul alb al celui mai bun tanar , tricoul alb cu buline rosii al celui mai bun catarator, a castigat 2 etape si era pe 8 in clasamentul general.
In urma lui Rico , Lang poarta tricoul celui mai bun catarator , iar conationalul sau Nibali tricoul alb al celui mai bun tanar.
Etapa 11 a fost castigata de Arvesen dupa o evadare reusita , iar etapa 12 de Cavendish la sprint.

Tricoul galben este purtat in continuare de australianul Cadel Evans, urmat la o secunda de Frank Shleck .
Tricoul verde este in continuare la Freire.
Mai urmeaza inca 2 etape de tranzitie de la Pirinei la Alpi.
Astazi:Stage 13 • NARBONNE > NĪMES • 182 km
2 catarari de categoria a 4-a si 2 sprinturi intermediare.

kalashnikov
18th July 2008, 13:27
daca asta e intorsatura atunci la tururile din ultimii 2 ani cum sa mai spunem ?

bubutza
18th July 2008, 14:44
mda... totusi rasmussen nu a fost prins dopat... si l-au dat afara... in schimb 'regele' crek a umplut 2 vagoane de seringi.Si Contador... pun pariu ca si el a fost dopat ... practic un necunoscut se tinea de Rasmussen ca un scai ...

ricco era pozitionat bine... si sigur ataca pe alpi ... era la 2 minute in spate... plus ca echipa lui avea 4 cataratori in primii 7, 1 tricou alb, 2 ciclisti in primii 10 ...
tind sa cred ca Ricco a fost dopat si in giro ...

Cadel cred ca este unul din marii ciclisti nedopati... nici Menchov nu e rau... sper sa castige rusul :rolleyes2:

Bogdanbibi
18th July 2008, 14:57
rasmussen a aratat in tururile anterioare ca e bun catarator, ca poate castiga o etapa doua dupa evadari, dar in niciun caz nu a aratat constanta ... castiga o etapa dupa o evadare lunga, si ziua urmatoare venea la 20 de minute in spatele castigatorului ... si de-odata anul trecut a devenit superman ... mi se pare imposibila o asemenea crestere de la un an la altul la un ciclist de 33 de ani ... imposibila fara geamantanul de supozitoare si seringi

bubutza
18th July 2008, 15:57
hmm.... in ultimul tur in care a concurat Amstrong... dupa toate etapele de munte ... Rasmussen a fost la 3-5 min spatele lui. A pierdut insa foarte mult la contracronometru.Si asta in 2005.A avut timp sa progreseze.

Bogdanbibi
18th July 2008, 15:59
progresezi la 20 si ceva de ani, nu intre 32 si 33 ... in 2006 n-a intrat nici in primii 10, cand toti favoritii au fost scosi din competitie inainte de start .. in 2007 rupea norii ... hai sa fim seriosi

bubutza
18th July 2008, 16:52
Mda ... l-au prins dopat? raspuns nu.
In 2006 a fost pe 18 ... in fine...
Contador ce a facut in turul frantei inainte? raspuns : nimic.
Rasmussen fost si in 2005 , 2006 indiscutabil cel mai bun catarator ceea ce inseamna ca e foarte bun pe munte, deci era de asteptat sa fie bun pe munte.

Cred ca cel mai bine i-ar lasa pe toti sa se dopeze... si vedem cine e mai tare... Sau macar sa-i prinda pe toti.

Bogdanbibi
18th July 2008, 17:26
si laurent jalabert a castigat de 2 ori la rand tricoul cu buline ... asta nu inseamna ca era foarte bun pe munte ... tricoul polka dot nu mai e ce a fost inainte ... jalabert pleca in fiecare etapa de munte devreme, castiga primele catarari, si pe ultima era mort, il intrecea plutonul si ajungea la 20 de minute de invingator ... evident rasmussen e catarator adevarat, doar a concurat la mountain bike inainte ... dar e imposibil sa evoluezi in halul asta pe munte, atatea etape la rand, sa n-ai o zi slaba, chiar si la contratimp devenise zeu in 2007 ... richard virenque era foarte bun pe munte, a castigat de 7 ori tricoul cu buline, a terminat in primii 25 fiecare tur la care a participat, dar pe podium a terminat doar in 96 si 97, inainte de scandalul festina din 98, cand toata echipa a recunoscut ca s-au dopat la greu

chestia ca nu l-au prins dopat pe rasmussen e pentru optimisti ... ce motiv avea sa minta unde se antreneaza daca era curat?

bubutza
18th July 2008, 18:15
da de ce sa stie aia unde sta el... poate nu voia... in fine nici amstrong nu a fost curat... deci practic in ultimii 9 ani nici un titlu nu a fost castigat pe merit deplin. Cel putin.
Macar francezii din turul asta par foarte curati ... si cred ca sunt.
Poate intradevar Rasmussen a fost dopat... dar macar sa fi fost prins dopat in tur, cum a patit Ricco.

Bogdanbibi
18th July 2008, 18:23
da de ce sa stie aia unde sta el... poate nu voia.
regulamentul il obliga sa spuna

bubutza
18th July 2008, 18:26
asta n-am stiut-o dar puteam s-o banuiesc.

cat despre Rasmussen oare va mai concura vreodata in tur?:rolleyes2:

kalashnikov
18th July 2008, 19:59
eu cred ca rassmusen a fost prins dopat sincer , dar totul a vrut sa nu fie ce se intamplase cu un an anterior , echipa nu avea interes sa il excluda ... chiar daca nu spunea , oricum era 1chestiune interna minora care se rezolva intre ciclist si echipa , eu zic ca au fost ceva dedesupturi si lucrurile nu au fost cum au parut

bubutza
22nd July 2008, 21:42
Etapa 16:
1 101 Cyril DESSEL FRA ALM 4h31'27'' 00''
.
.
9 016 Andy SCHLECK LUX CSC 4h32'55'' 1'28''
10 115 Bernhard KOHL AUT GST 4h32'55'' 1'28''
11 001 Cadel EVANS AUS SIL 4h32'55'' 1'28''
12 017 Frank SCHLECK LUX CSC 4h32'55'' 1'28''
13 031 Alejandro VALVERDE ESP GCE 4h32'55'' 1'28''
14 071 Damiano CUNEGO ITA LAM 4h32'55'' 1'28''
15 011 Carlos SASTRE ESP CSC 4h32'55'' 1'28''
.
17 027 Samuel SANCHEZ ESP EUS 4h32'59'' 1'32''
19 041 Kim KIRCHEN LUX THR 4h33'30'' 2'03''
21 131 Denis MENCHOV RUS RAB 4h33'30'' 2'03''
26 191 Christian VANDEVELDE USA TSL 4h35'31'' 4'04''

Clasamentul general arata asa:
1 017 Frank SCHLECK LUX CSC 68h30'16'' 00''
2 115 Bernhard KOHL AUT GST 68h30'23'' 07''
3 001 Cadel EVANS AUS SIL 68h30'24'' 08''
4 011 Carlos SASTRE ESP CSC 68h31'05'' 49''
5 131 Denis MENCHOV RUS RAB 68h31'29'' 1'13''
6 191 Christian VANDEVELDE USA TSL 68h33'31'' 3'15''
7 041 Kim KIRCHEN LUX THR 68h33'39'' 3'23''
8 031 Alejandro VALVERDE ESP GCE 68h34'27'' 4'11''
9 027 Samuel SANCHEZ ESP EUS 68h34'54'' 4'38''

Tricoul verde:
1 133 Oscar FREIRE ESP RAB 219
2 081 Thor HUSHOVD NOR C.A 172
3 151 Erik ZABEL GER MRM 167

Cataratori:
1 115 Bernhard KOHL AUT GST 85
2 117 Sebastian LANG GER GST 60
3 149 Thomas VOECKLER FRA BTL 55

Cel mai bun tanar
1 016 Andy SCHLECK LUX CSC 68h39'17'' 00''
2 067 Vincenzo NIBALI ITA LIQ 68h39'23'' 06''
3 065 Roman KREUZIGER CZE LIQ 68h40'07'' 50''

Maine macel in munti :))

Cristi89
24th July 2008, 21:13
Carlos Sastre a castigat etapa a a 17-a intre Embrun - L'Alpe-d'Huez si a devenit noul tricou galben.

Frank Schleck si Cadel Evans au sosit la 2 minute de Sastre.
Am impresia ca Evans a gresit cand l-a lasat pe Sastre sa se departeze asa de mult. Oricat de bun ar fi la contratimp o sa fie greu sa mai castige turul.

Etapa de astazi a fost castigata de Marcus Burghardt de la Team Columbia.

bubutza
25th July 2008, 13:43
mda.... am vazut etapa 17 de la cap la coada... mi-a parut rau de Menchov ...
In primul rand dupa ce atacase in etapa precendenta si i-a alunecat bicicleta in sprint si a cazut, a pierdut vreo 30 de secunde de pomana.. Si daca ar fi ramas asa... i-ar fi batut pe Cadel si Sastre... acum e foarte greu.Oricum il vad pe locul 2 la finalul turului.

Cat despre Sastre... sanse mici sa-si pastreze tricoul la contratimp. Cadel ii va da ceata rau, oricum s-ar putea sa faca o figura frumoasa si sa traga cu dintii de tricoul galben.

Restul nu mai au nici o sansa la tur.
Mama ce bucuros as fi sa-i nimiceasca menchov la contratimp pe toti :)):)) . Ar fi castigat daca nu aluneca in etapa a 16-a, pacat.

Mi-a placut de Baredo ieri :)) ce nervi pe el :))

bubutza
26th July 2008, 20:45
Oh mama.... Sastre a castigat turul frantei desi mai e o etapa...

Menchov s-a clasat pe 4 , i-a devansat pe Khol si pe Cadel la contracronometru dar nu indeajuns.
Cadel a terminat pe 2 .:clap::clap:
Valverde marele favorit... a fost depasit si de Kirchen :evil:
Sastre a venit de nimeni nu stie unde si a castigat turul :)) asta da

clasamentul galben arata asa:
1 011 Carlos SASTRE ESP CSC 84h01'00'' 00''
2 001 Cadel EVANS AUS SIL 84h02'05'' 1'05''
3 115 Bernhard KOHL AUT GST 84h02'20'' 1'20''
4 131 Denis MENCHOV RUS RAB 84h03'00'' 2'00''
5 191 Christian VANDEVELDE USA TSL 84h04'12'' 3'12''
6 017 Frank SCHLECK LUX CSC 84h05'28'' 4'28''
7 027 Samuel SANCHEZ ESP EUS 84h07'32'' 6'32''
8 041 Kim KIRCHEN LUX THR 84h08'02'' 7'02''
9 031 Alejandro VALVERDE ESP GCE 84h08'26'' 7'26''
10 109 Tadej VALJAVEC SLO ALM 84h10'12'' 9'12''

Clasamentul verde a fost castigat de Freire , coechipierul lui Menchov ... asta daca nu abandoneaza maine :))
1 133 Oscar FREIRE ESP RAB 244
2 151 Erik ZABEL GER MRM 202
3 081 Thor HUSHOVD NOR C.A 198

Regele muntilor daca se poate zice asa... de fapt n-a fost nici unul . Totusi unul a castigat:
1 115 Bernhard KOHL AUT GST 125
2 011 Carlos SASTRE ESP CSC 80
3 017 Frank SCHLECK LUX CSC 80

Cel mai bun tanar a fost pe drept:
1 016 Andy SCHLECK LUX CSC 84h12'32'' 00''
2 065 Roman KREUZIGER CZE LIQ 84h13'49'' 1'17''
3 067 Vincenzo NIBALI ITA LIQ 84h29'33'' 17'01''

cea mai buna echipa a fost CSC de departe.

Mai este maine ultima etapa... dar lucrurile vor ramane neschimbate.
Saracul Menchov ar fi fost el castigatorul daca nu cadea in etapa 16. of of .

A trecut si anul asta turul... il asteptam pe cel de la anul .(cel putin eu:rolleyes2:)

Nea Popa
26th July 2008, 21:02
o sa incep si eu sa ma uit la Ciclism pe Eurosport ,doar daca iese la pensie pseudo-lachetu rAdu bAnciu ` :)

Bogdanbibi
26th July 2008, 23:45
Sastre a venit de nimeni nu stie unde si a castigat turul :)) asta da

Mai este maine ultima etapa... dar lucrurile vor ramane neschimbate.
Saracul Menchov ar fi fost el castigatorul daca nu cadea in etapa 16. of of .
de ce tii nene sa-ti dai cu parerea cand nu ai experienta in sportul asta? mai toate posturile tale de pe threadul asta sunt tipice pt un noob

iti zic eu de unde a venit sastre ... din grupul celor care termina in primii 10 in fiecare an ... pentru n-a fost o surpriza ca si-a pastrat tricoul galben azi, in ultimii ani si-a imbunatatit constant performantele la contratimp, si a devenit cel putin decent ... evans n-a fost niciodata zeu la ITT, si nu stiu de unde ai scos-o p-aia ca "ii da ceata rau" lui sastre

aia cu menchov este geniala ... ala nu e in stare sa se desprinda 20 de metri si vrei sa castige turul ... cand a alunecat avea 10 metri avans, l-ar fi prins ceilalti intr-un minut maxim

tre'sa ai cel putin experienta a 3 tururi ca sa intelegi toate situatiile ... in primul an, de obicei, fanul vrea sa castige sprinterii turul ... in al doilea intelege categoriile de ciclisti, si isi face o idee asupra valorilor ... iar in al treilea isi da seama cine one hit wonder, si cine e mereu in fata

bubutza
27th July 2008, 13:38
1.verifica-ti vocabularul si vorbeste ca un om civilizat.

2.nu stiu care post este al unui noob si asta iti voi detalia pe parcurs

evans n-a fost niciodata zeu la ITT :unsure:

In 2007 etapa 19 contratimp 55.5 km
]2. [/COLOR]EVANS Cadel 41 PREDICTOR - LOTTO 1h 03' 35" + 00' 51"
16. SASTRE Carlos 31 TEAM CSC 1h 06' 08" + 03' 24"

diferenta de 2 minute si 33 secunde

In 2007 etapa 13 contratimp 54 km
2. EVANS Cadel 41 PREDICTOR - LOTTO 1h 07' 48" + 01' 14"
26. SASTRE Carlos 31 TEAM CSC 1h 10' 35" + 04' 01"

diferenta de 2 minute si 47 secunde

In 2008 etapa 4 contratimp de 29,5 km
4. EVANS Cadel 1 SILENCE - LOTTO 14h 05' 02" + 00' 21"
23. SASTRE Carlos 11 TEAM CSC SAXO BANK 14h 06' 24" + 01' 43"

Asta inseamna 1 min si 22 secunde in 29 kilometri.

Etapa 20 contratimp 53 km in 2008
7. EVANS Cadel 1 SILENCE - LOTTO 1h 05' 55" + 02' 05"
12. SASTRE Carlos 11 TEAM CSC SAXO BANK 1h 06' 24" + 02' 34"

Diferenta de 29 secunde in 53 kilometri ...hm...
Cadel trebuia sa-i fure 01' 34" Aproape cat i-a luat in 29 secunde... deci eu am vorbit aiurea cand am zis : Cat despre Sastre... sanse mici sa-si pastreze tricoul la contratimp. Cadel ii va da ceata rau, oricum s-ar putea sa faca o figura frumoasa si sa traga cu dintii de tricoul galben. . nu cred... era de asteptat sa-i ia un min si 34 secunde...

Mda... in 2007
1. Alberto Contador Espagne Espagne en 91h00’26’’
2. Cadel Evans Australie Australie + 23’’
3. Levi Leipheimer États-Unis États-Unis 31’’
4. Carlos Sastre Espagne Espagne 7’08’’

Diferenta de peste 6 minute.Hm...

pentru n-a fost o surpriza ca si-a pastrat tricoul galben azi, in ultimii ani si-a imbunatatit constant performantele la contratimp, si a devenit cel putin decent

OH MAMA , asta ai comis-o. In 2006 a avut performante la contratimp mult mai bune decat in anii astia :)) deci... nush cine vorbeste fara sustinere.

aia cu menchov este geniala ... ala nu e in stare sa se desprinda 20 de metri si vrei sa castige turul ... cand a alunecat avea 10 metri avans, l-ar fi prins ceilalti intr-un minut maxim

Mda... in caz ca ai vazut etapa 17 ... cand a atacat prima data Sastre si a venit repede Menchov langa el... acesta a oprit ritmul brusc... daca ar fi plecat cu Menchov acesta l-ar fi batut oricum la contratimp. Cand s-a oprit brusc s-a oprit si Menchov si s-a cam rupt atunci.. a ramas in urma ... dar pana la urma a revenit in 'pluton' daca se poate zice asa, cand parea mort ...

Inainte sa cada
3. EVANS Cadel 1 SILENCE - LOTTO 63h 57' 29" + 00' 08"
4. MENCHOV Denis 131 RABOBANK 63h 57' 59" + 00' 38"
Mda... acelasi timp... si daca nu cadea ... se desprindea frumusel cu vreo 30 secunde lejer si lua tricoul galben.
Nush cine vorbeste neintrebat.

tre'sa ai cel putin experienta a 3 tururi ca sa intelegi toate situatiile ... in primul an, de obicei, fanul vrea sa castige sprinterii turul ... in al doilea intelege categoriile de ciclisti, si isi face o idee asupra valorilor ... iar in al treilea isi da seama cine one hit wonder, si cine e mereu in fata

Primul an in care am vazut turul a fost in 2005 cand a castigat ultima data Amstrong. Acesta este al 4-lea tur...
Eu cred ca ai ceva personal cu mine... de fiecare data cauti sa critici ce scriu eu...

Te interb un lucru... ai gandit vreun moment cand ai scris postul anterior? sau macar ai vazut 2 etape din acest tur? sau macar te-ai documentat catusi de putin daca nu ai vazut turul?
In locul tau mi-ar fi jena sa mai scriu vreun post in acest topic.

si acum vii cu o replica de 10 litere, neargumentata , asa sa fie zisa ,in care se va gasi o insulta la adresa mea

o sa incep si eu sa ma uit la Ciclism pe Eurosport ,doar daca iese la pensie pseudo-lachetu rAdu bAnciu `
bravo ai obtinut un post in plus la numar :clap:

Cristi89
27th July 2008, 13:58
Imi pare rau de Cadel, nu aveam mari sperante dar totusi ma asteptam sa recupereze mai mult .:unsure:
Cum am mai spus, a gresit atunci cand l-a lasat pe Sastre sa ia un avans asa mare pe Alpe-d'Huez dar poate ca nici nu putea mai mult.:imported_icon_nope:

Ultima etapa va deveni intersanta din momentul in care se va intra in Paris. Pana atunci zambete, sampanie,etc. :)) Banuiesc ca invingatorul de etapa se va decide la sprint.:rolleyes2: Din moment ce Cavendish a iesit nu mai am nici un favorit. Sa castige Duque! :))

bubutza
27th July 2008, 14:05
Mizez pe Freire... duque va fi in primii 5, Zabel iar va felicita invingatorul. Ar fi frumos sa castige si Mc Ewen una.
Un singur lucru mai vreau desi nu se va intampla sa-l atace Kreuziger pe Andy :rolleyes2:
Oricum clasamentele sunt stabilite,va fi o evadare care va fi prinsa si un sprint care sa-i aduca a doua victorie lui Freire.

Bogdanbibi
27th July 2008, 14:30
1.verifica-ti vocabularul si vorbeste ca un om civilizat.
adevarul e ca am vorbit ca la usa cortului .. geez

unde ai vorbit ca un noob? cand ai zis ca nu stii de unde a venit sastre, un ciclist care e mereu in primii 10 in turul frantei, si care avea 2 etape de munte castigate in anii trecuti ... cand ai spus ca ar fi castigat menchov daca n-ar fi alunecat - ca si cum ai spune ca daca nu rata banel preluarea la 60 de metri de poarta adversa, sigur ii dribla pe toti si dadea gol ... cand dai pronosticuri "sigure" intr-un sport in care de la retragerea lui armstrong nimic nu e cert ...

degeaba imi arati statistici ... asta iti arat si eu clasamentul din 2006
3 Carlos Sastre + 2' 16"
4 Cadel Evans + 4' 11"
cum am spus: evans n-a fost niciodata zeu la contratimp ... zeu in sensul ca bate pe toata lumea la mare diferenta ... zei la contratimp erau armstrong, ullrich .. astia erau in stare sa-si bata rivalii cu cateva minute ... evans e bun, sastre e decent, era normal sa-l bata evans, dar nu era nicidecum sigur, sau macar probabil ca o sa-i fure tricoul galben ...

poate ca-l sustin pe sastre din punct de vedere al spectacolului ... de ce sa sustin un ciclist care nu ataca niciodata, nu-si asuma riscuri, nu castiga nici o etapa?

nu am nimic cu tine, am ceva cu cei care pretind ca stiu mai mult decat este cazul si tin sa-si dea cu parerea despre orice ... daca vrei sa continuam discutia imi dai un PM. Cheers!

bubutza
27th July 2008, 15:57
Sper sa castige Cavendish:D Favoritul meu dupa neparticiparea lui Contador.

oh mama... asta ai zis-o :)) :glasses3:

Dumitrescu.Daniel
27th July 2008, 16:09
Din cauza lu` varamiu iar m-am luat dupa el ca stiam eu ce stiam:imported_icon_slap:

bubutza
27th July 2008, 20:13
Oficial turul s-a incheiat.

Rank Dossard Name Country Team Time Gap
1 011 Carlos SASTRE ESP CSC 87h52'52'' 00''
2 001 Cadel EVANS AUS SIL 87h53'50'' 58''
3 115 Bernhard KOHL AUT GST 87h54'05'' 1'13''
4 131 Denis MENCHOV RUS RAB 87h55'02'' 2'10''
5 191 Christian VANDEVELDE USA TSL 87h55'57'' 3'05''
6 017 Frank SCHLECK LUX CSC 87h57'20'' 4'28''
7 027 Samuel SANCHEZ ESP EUS 87h59'17'' 6'25''
8 041 Kim KIRCHEN LUX THR 87h59'47'' 6'55''
9 031 Alejandro VALVERDE ESP GCE 88h00'04'' 7'12''
10 109 Tadej VALJAVEC SLO ALM 88h01'57'' 9'05''

cu rosu am marcat favoritii inaintea turului.

Cel mai bun Sprinter a fost Freire de la Rabobank

1 133 Oscar FREIRE ESP RAB 270
2 081 Thor HUSHOVD NOR C.A 220
3 151 Erik ZABEL GER MRM 217
4 186 Leonardo DUQUE COL COF 181
5 041 Kim KIRCHEN LUX THR 155
6 031 Alejandro VALVERDE ESP GCE 136
7 058 Robert HUNTER RSA BAR 131
8 006 Robbie MC EWEN AUS SIL 129
9 193 Julian DEAN NZL TSL 119

Cel mai bun catarator:

1 115 Bernhard KOHL AUT GST 128
2 011 Carlos SASTRE ESP CSC 80
3 017 Frank SCHLECK LUX CSC 80
4 149 Thomas VOECKLER FRA BTL 65
5 117 Sebastian LANG GER GST 62
6 111 Stefan SCHUMACHER GER GST 61
7 052 John-Lee AUGUSTYN RSA BAR 61
8 031 Alejandro VALVERDE ESP GCE 58
9 163 Rémy DI GREGORIO FRA FDJ 52
10 024 Egoi MARTINEZ ESP EUS 51

Cel mai bun tanar:

1 016 Andy SCHLECK LUX CSC 88h04'24'' 00''
2 065 Roman KREUZIGER CZE LIQ 88h05'51'' 1'27''
3 067 Vincenzo NIBALI ITA LIQ 88h21'25'' 17'01''
4 189 Maxime MONFORT BEL COF 88h28'33'' 24'09''
5 125 Eduardo GONZALO RAMIREZ ESP AGR 89h12'58'' 1h08'34''
6 048 Thomas LÖVKVIST SWE THR 89h18'19'' 1h13'55''
7 052 John-Lee AUGUSTYN RSA BAR 89h29'13'' 1h24'49''
8 158 Peter VELITS SVK MRM 89h42'41'' 1h38'17''
9 163 Rémy DI GREGORIO FRA FDJ 89h42'46'' 1h38'22''
10 039 Luis-Leon SANCHEZ ESP GCE 89h48'31'' 1h44'07''

Cel mai combativ ciclist: Sylvain CHAVANEL

Clasamentul pe echipe:

1 CSC TEAM CSC SAXO BANK 263h29'57'' 00''
2 ALM AG2R-LA MONDIALE 263h45'32'' 15'35''
3 RAB RABOBANK 264h35'23'' 1h05'26''
4 EUS EUSKALTEL - EUSKADI 264h46'23'' 1h16'26''
5 SIL SILENCE - LOTTO 264h47'12'' 1h17'15''
6 GCE CAISSE DEPARGNE 264h50'25'' 1h20'28''
7 THR TEAM COLUMBIA 264h52'57'' 1h23'00''
8 LAM LAMPRE 264h56'21'' 1h26'24''
9 GST GEROLSTEINER 264h57'37'' 1h27'40''
10 C.A CREDIT AGRICOLE 265h07'13'' 1h37'16''

A fost un tur frumos, mai curat ca precedentele, castigatorul s-a stabilit pe traseu nu la masa verde (inca :)) )

Victorii de etapa:
4 - Cavendish care a abandonat
2 - Schumacher, Ricco (acesta din urma a fost depistat pozitiv cu EPO)
1 -Valverde,Hushovd,Dumoulin,Luis Leon Sanchez,Piepoli (s-a retras dar a recunoscut ca a fost dopat),Arvesen,Freire,Gerrans, Dessel, Sastre, Burghardt,Chavanel, Steegmans

Din 180 ciclisti care au luat startul , 145 terminand cursa , ultimul avand o intarziere la general de 3 ore si aproape 56 minute.

Cristi89
27th July 2008, 21:21
Mda, un tur poate mai putin spectaculos dar cu siguranta mult mai curat.:) Daca ramanea Rico am fi avut si show dar este mai bine asa.:)
Gert Steegmans a castigat ultima etapa. Imi aduc aminte de o victorie a lui Steegmans de anul trecut cand trebuia sa-i duca trena lui Boonen dar a "uitat" sa se mai dea la o parte pe ultimii metri.:icon_mrgreen:

Felicitari invingatorilor!:) Felicitari si lui Wim Vansevenant care si-a indeplinit indeplinit obiectivul terminand pe ultimul loc!:icon_mrgreen:

Urmatoare competie majora::icon_arrow: Turul Spaniei intre 30 auguts si 21 septembrie

bubutza
10th September 2008, 15:24
Armstrong confirmă: "Mă īntorc īn Turul Franţei"

Lance Armstrong a confirmat zvonurile apărute īn presă īn ultima perioadă şi şi-a anunţat intenţia de a cīştiga cel de-al optulea titlu īn Marea Buclă. Īn acelaşi timp, Lance a dezvăluit unele amănunte interesante despre factorii ce l-au convins să se īntoarcă īn plutonul mondial

"Sīnt fericit să anunţ că am decis să mă īntorc la ciclismul profesionist. M-am sfătuit cu prietenii mei cei mai apropiaţi, familia şi copiii mei. Vom īncerca să atrag din nou atenţia asupra luptei īmpotriva cancerului", a spus americanul de 36 de ani īntr-un comunicat de presă eliberat marţi seară. Armstrong va īncerca să se īncadreze īn echipa Astana, condusă de fostul său director sportiv de la Discovery Channel, Johan Bruyneel. Lance ar avea ocazia să se reīntīlnească cu foştii săi colegi din "Trenul albastru" - cum īi numea cu afecţiune pe vremea cīnd cīştiga şapte titluri consecutive la Paris, oameni ca Alberto Contador, Levi Leipheimer sau "Chechu" Rubiera.

Īntr-un dialog cu autorul dezvăluirii-şoc, Douglas Brinkley de la Velonews, Lance şi-a explicat decizia de a reveni, īn ciuda faptului că vīrsta poate fi un impediment major : "Uită-te la atleţii de la Olimpiadă care fac faţă ritmului. Nu voi avea probleme cu vīrsta. Sportiva aceea care a cīştigat maratonul (Constantina Tomescu-Dita n.red.) avea 38 de ani. Mai sīnt atīţia atleţi care performează la vīrste īnaintate pentru sport. De fapt, īntreabă ce psiholog de sport vrei şi īţi va spune că nu contează anii", a spus Lance Armstrong, care a evidenţiat şi argintul obţinut īn prestigioasa cursă de mountain-bike, Leadville 100, printre motivele revenirii sale.

Īn acelaşi timp, americanul a făcut o precizare clară pentru a descuraja orice comentariu neīncrezător: "Voi fi transparent complet şi deschis presei. Vreau să vadă toată lumea. Voi participa la toate programele, ca să demonstrez că nu am trişat niciodată". Lance are un palmares impresionant īn cea mai dură competiţie sportivă din lume. Texanul a cīştigat de şapte ori consecutiv Marea Buclă, īntre 1999 şi 2005, şi nu mai puţin de 22 de etape. Este singurul ciclist care a trecut de pragul de cinci victorii īn Turul Franţei, īntrecīnd rutieri legendari precum francezii Bernard Hinault şi Jacques Anquetil, belgianul Eddy Merckx sau spaniolul Miguel Indurain.

"Nu vor fi probleme cu Armstrong şi Contrador īn aceeaşi echipă, fiindcă cei de la Astana sīnt profesionişti desăvīrşiţi. Ar putea să fie cam ciudat cu Armstrong, Contador şi Leipheimer drept lideri de echipă, dar trebuie să se obişnuiască cu ideea"
Tom Danielson, fost coechipier cu Armstrong la Discovery

"A făcut foarte multe pentru sportul acesta şi sīnt foarte multe echipe care īl vor. Toată lumea ar trebui să fie fericită că se īntoarce"
George Hincapie, bun prieten al lui Lance şi coechipier cu texanul la US Postal şi Discovery

"Cred foarte mult īn sistemul cu paşapoarte biologice. Oricine va cīştiga Turul Franţei, eu īl voi crede. Armstrong e un atlet incredibil, care a luptat extraordinar şi cu cancerul şi pe şosea"
Pat McQuaid, preşedintele UCI

sursa (http://www.gsp.ro/stire/armstrong-confirma-ma-intorc-in-turul-frantei-97017.html)

oho , abia astept turul de la anul :boxing: :))) Si-a gasit o seringa mai performanta :))

oop
10th September 2008, 15:44
iti dai seama ca vine tunat :)

kalashnikov
14th September 2008, 18:55
in cazul in care echipa astana va participa la mare bucla .... s-ar putea totusi ca ei sa nu fie accepati , ar fi cea mai mare lectie data echipelor ce au in componenta ciclisti dopati si astfel de decizie cred ca ar mai curata pe viitor incercarile de doping

bubutza
14th September 2008, 19:09
nu e destul ca i-au interzis anul asta?
Ii vor lasa la anul , mai ales ca participa si marele 'dopat'.

Dumitrescu.Daniel
14th September 2008, 21:02
De Vinokourov ce mai stiti?

bubutza
14th September 2008, 21:24
mai are un an de suspendare nu? asa ar trebui.