PDA

View Full Version : Copilaria noastra vs Copilaria voastra

MIREL6RADOI
17th May 2008, 02:33
http://www.youtube.com/watch?v=VXnhOiin06M
Video-ul asta mi-a adus aminte de copilaria mea...dupa parerea mea,mesajul melodiei este ff adevarat.Mi s-a facut dor de un lapte-gros...:imported_icon_naugh Tupu...Castel...pff...iar am devenit copil...:icon_lol:
edit : http://www.youtube.com/watch?v=dlvzrqmcutk&NR=1

ghindoi
17th May 2008, 03:21
Video-ul asta mi-a adus aminte de copilaria mea...dupa parerea mea,mesajul melodiei este ff adevarat.Mi s-a facut dor de un lapte-gros...:imported_icon_naugh Tupu...Castel...pff...iar am devenit copil... :icon_lol:

http://es.youtube.com/watch?v=bIGlSpH0Zyk&feature=related
http://es.youtube.com/watch?v=n4lz_oifhUk&feature=related
http://es.youtube.com/watch?v=BCnI9xZeDBA&feature=related

MIREL6RADOI
17th May 2008, 03:23
Nascuti la inceputul anilor 80, vedem cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.

Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala pentru ca asta insemna ceva odata.

Suntem ultima generatie care a jucat “Ascunselea”, “Castel”, “Ratele si vanatorii”, “Tara, tara! Vrem ostasi”, “Prinsa”, “Sticluta cu otrava”, “Pac Pac”, “Hotii si vardistii”, ultimii care au strigat “Un-doi-trei la perete stai”, ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea de la firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.

Noi am fost ultimii “Soimi ai Patriei” si ultimii “Pioneri”.

La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza… Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks, Dallas…si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.

Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum sau pustile alea absolut superbe cu apa. Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.

Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys, si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii.

Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears.

Am citit “Licurici”, “Pif”, Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri “de la TEC” fara sa ne fie teama ca “au prea multe E-uri”, iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.

Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit Internetul.

Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam “Fantanita” sau “Flori, fete sau baieti” sau “Adevar sau Provocare” sau orice ne dadea un pretext sa “pupam pe gura” pe cine “iubeam”.

Noi suntem cei care inca au mai “cerut prietenia”, care inca roseam la cuvantul “sex”, care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie “De cine iti place?” ca ne place de el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu aveau “child proof the house”.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la ProTV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea “Feriti-va de magarus”.

Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de “first-timers”

Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru!
http://blog.razva.info/2008/02/27/o-generatie-de-invingatori-de-visatori-de-first-timers/

Am devenit generatia Messenger....:wallbash:

ghindoi
17th May 2008, 03:40
http://blog.razva.info/2008/02/27/o-generatie-de-invingatori-de-visatori-de-first-timers/

generatia messenger???
eu mai bine as numi o generatia telighidata, precum masinutele alea de faceau furori :crash:

spernik
17th May 2008, 13:48
Nascuti la inceputul anilor 80, vedem cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.

Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala pentru ca asta insemna ceva odata.

Suntem ultima generatie care a jucat “Ascunselea”, “Castel”, “Ratele si vanatorii”, “Tara, tara! Vrem ostasi”, “Prinsa”, “Sticluta cu otrava”, “Pac Pac”, “Hotii si vardistii”, ultimii care au strigat “Un-doi-trei la perete stai”, ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea de la firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.

Noi am fost ultimii “Soimi ai Patriei” si ultimii “Pioneri”.

La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza… Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks, Dallas…si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.

Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum sau pustile alea absolut superbe cu apa. Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.

Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys, si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii.

Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears.

Am citit “Licurici”, “Pif”, Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri “de la TEC” fara sa ne fie teama ca “au prea multe E-uri”, iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.

Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit Internetul.

Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam “Fantanita” sau “Flori, fete sau baieti” sau “Adevar sau Provocare” sau orice ne dadea un pretext sa “pupam pe gura” pe cine “iubeam”.

Noi suntem cei care inca au mai “cerut prietenia”, care inca roseam la cuvantul “sex”, care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie “De cine iti place?” ca ne place de el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu aveau “child proof the house”.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la ProTV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea “Feriti-va de magarus”.

Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de “first-timers”

Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru!

Si gumele alea turbo erau cele mai tari;))

steaua_ro
17th May 2008, 15:58
Video-ul asta mi-a adus aminte de copilaria mea...dupa parerea mea,mesajul melodiei este ff adevarat.Mi s-a facut dor de un lapte-gros...:imported_icon_naugh Tupu...Castel...pff...iar am devenit copil...:icon_lol:

M-a trecut "un fior" .... A fost o data ... :blush-anim-cl:

p.s. daca mai stiti linkuri din acestea nu va sfiiti sa le impartasiti :icon_lol:

#EffecT
17th May 2008, 19:39
Hai ca am dat in melancolie :rofl: . Eu am prins cam ultima parte a genului de "copilarie" de care se aminteste in textul de mai sus . Adica am trecut si eu prin faza cu gumele turbo , cu jocurile specifice varstei ("sticluta" :naughty:) , ca sa nu mai aduc aminte de "cazematele" pe care le faceam in fata blocului =)) . Chiar zilele trecute stateam si ma gandeam ce pustie pare strada fara copii si jocurile de altadata...au ramas in casa sa se joace "leapsa" pe net :naughty:

adiutza
17th May 2008, 21:21
s-au schimbat asa de mult copii din ziua de azi ... parca numai stiu sa se joace ... numai alearga numai se joaca "elasticul" sau sa sara "sotronul" ... a trecut generatia asta din pacate ... dar ma uit si ma ingrozesc cei micutzi numai stiu sa se distreze sa se bucure de viata ... sa se bucure de fiecare clipa ...
chiar se simte lipsa vocilor de copii care sa strige " 1 2 3 la perete stai" sau sa joace fata-ascunselea...nsh nu sunt suficient de matura dar inca le simt lipsa ... parerea mea este ca generatia de azi prefera sa se joace mai mult pe calculator decat sa alerge prin parcuri sa sara coarda,sa joace pititea si restu ... nsh daca ei sunt asa generatia urmatoare se va naste si va greste oare cu monitorul in ochi de la primii ani din viata :imported_icon_ermm:... offf calculatorul asta face diferente si incepe sa faca de la o generatie la alta ... bine se zicea in '67 ca in 2000 va fi generatia robotilor(o stiu de la mama) ... nu roboti avem acum dar nici departe nu suntem de adevar
imi lipsesc clipele copilariei mele ... si tareee mult le duc dorul ... nu stiu daca le voi mai trai sau le voi mai vedea vreodata ... :imported_icon_wheel

ww
17th May 2008, 22:36
Cucurucu (sau cum se scrie ca nu mai stiu) bun si dulce, doar cu crema de cacao/ bucurie ne aduce si tot ce ne place noua
sete eu iti spun adio eu raman cu Rio
bombonica topy

onutzyk_21
17th May 2008, 22:55
felicitari celui care a deschis topicul asta..... chiar e o idee interesanta.... copii din ziua de azi s-au schimbat mult..... nu ca eu as fi foarte mare (doar vreo 18 ani :P) dar totusi :D
nu mai vezi copii juncandu-se in fata blocului.... toti stau in casa la calculator.... iar daca din intamplare mai vezi vreo doi copii pe afara stau shi discuta despre jocuri pe calculator... ceva de genu: "bey mi-au dat admin pe nu stiu ce server" =)))

cogdao
18th May 2008, 11:44
Nu stiu cati dintre voi ati apucat revistele Rahan si masinutele de fier pe care le vopseam cu oja mamei si ne dadeam smecheri la scoala ca avem cele mai tari masinute.Colectionam surprize,aveam toata seria turbo si jucam "portofelul"...mai stie cineva?
Pe vremea mea cu greu puteai sa tii un copil in casa,numai in aer liber stateam,nici nu era prostia care e acum,sa-ti fie frica sa-ti lasi copilul afara la joaca.Stateam cu orele pe maidan si faceam "cuplaje" :-)),bateam mingea non-stop si veneam acasa cu o foame si o sete...
Good old days ar zice englezul...

bothuman
18th May 2008, 12:46
nu mai vezi copii juncandu-se in fata blocului.... toti stau in casa la calculator.... iar daca din intamplare mai vezi vreo doi copii pe afara stau shi discuta despre jocuri pe calculator... ceva de genu: "bey mi-au dat admin pe nu stiu ce server" =)))

inca ce dreptate mare ai. sa zic asa, generatia mea este foarte mult diferita de cum erau copii inainte. nu mai vezi pe cineva de varsta mea(16 ani) pe stadion la fotbal, ba pe afara... i chem afara, ei raspund: ce sa fac afara? nici macar pe terasa la un suc, o bere sa stam de povesti. s-a deschis de vreun an un club mai fain la noi in oras, hollywood ii zice, de atunci ei nu stiu altceva inafara de: ce faci sambata seara? ma duc in holly.. si ca ce chestie, ei merg nu sa se distreze, sa vada lumea ca ei umbla prin cluburi.
tot ce astept eu acum e fiecare vacanta sa plec la tara sa scap de oras sa urc dealurile sa cutriere toate padurile :mf_boobies: ... aici acasa doar ma plictisesc, cum am zis, nici nu prea am cu cine sta la o vorba.. :wallbash:

KosmyN
18th May 2008, 14:57
Din pacate, in ziua de azi e la moda sa iti colorezi okii, unghiile, sa porti insigne, sa te tai si sa fii neinteles.
Pe vremuri, in afara de Turbo, mai gaseai si alea Minti, erau Kojacurile alea belea, plus senzationalul Brifcor, mai erau si "gargaritele" =))
Cine nu rupea in 2 cornetele, invizoacele, gropita, sau cati nu au spart o gramada de mingii de 25 sau 35 de lei sau au cusut un artex pana nu mai avea ce sa coasa la el.

Adrians
18th May 2008, 15:01
Cam naspa daca deja ati inceput sa fiti nostalgici,insa cu siguranta ca o sa treceti peste asta.Problemele generatie voastre sint cum s-a ajuns aici ( nu cine este de vina ) si mai ales ce trebuie sa faceti ca sa le rezolvati.Nu peste multa vreme o sa aveti si voi copii si cu siguranta nu o sa va placa sa-i vedeti transformati sub ochii vostri in niste obezi care stau toata ziua in fata calculatorului.Mai mult chiar,multi dintre voi chiar asta faceti,in loc sa va vedeti cu o fata sau un baiat preferati sa stati pe acest forum.Steaua poate sa fie iubita si cu un volum de timp mai mic in fata calculatorului.

Adrians
18th May 2008, 15:09
Din pacate, in ziua de azi e la moda sa iti colorezi okii, unghiile, sa porti insigne, sa te tai si sa fii neinteles.
Pe vremuri, in afara de Turbo, mai gaseai si alea Minti, erau Kojacurile alea belea, plus senzationalul Brifcor, mai erau si "gargaritele" =))
Cine nu rupea in 2 cornetele, invizoacele, gropita, sau cati nu au spart o gramada de mingii de 25 sau 35 de lei sau au cusut un artex pana nu mai avea ce sa coasa la el.

Hehe,Kosmyne sa-l intrebi pe tatal tau cum era cu mingea cu camera la care
cosea anvelopa si lipea camera pina cind ajungea numai petece.Cind o loveam cu capul ( camera avea la cap o tita pe care o legam cu sfoara si asta mai iesea din anvelopa de piele ) si mai nimerea tita aia iesita,faceam cucuie nu alta.In picioare aveam tenisi " chinezesti " ca aia de la UCR Bucuresti era f.slabi si se dezlipeau imediat si jucam cu ei iarna sau vara,pina se tocea pinza.Iar fotbalul se juca pe o strada,in cel mai bun caza pietruita,numai buna pt.julituri ( pe care le umpleam cu tarina si un scuipat ca lumea).Dupa meci mincam dude de pe jos ( unii cred ca nici nu au auzit de acet fruct ) dar eram sanatosi tun si cuvintul gripa era aproape necunoscut.

Thrylos
18th May 2008, 15:14
Sincer acum vreo 3-4 ani ma gandeam ce misto devine lumea...toti au telefoane mobile,a aparut messeger-ul,jocuri online,cumparaturi online,relatii online,plm kkare online...acum realizez ca m-am plictisit de toata tehnologia asta.Acum ceva vreme daca imi zicea cineva sa mergem la padure sau un camping ceva cu cortul l-as fii intrebat daca stie in ce an suntem sau pe ce lume traieste.Stateam in Lamia(orasul in care locuiesc in Grecia)si erau toti prietenii mei la 2-3 case distanta,iar noi in loc sa ne intalnim sa iesim la o bere ceva stateam pe net si vorbeam iar daca ieseam in oras ne duceam la netcafe sa jucam ceva online in cel mai fericit caz mergeam sa facem o cursa cu masinute Kart.Cat despre fotbal...odata la 2-3 luni.Deabea acum cand am plecat pe toata perioada de vara pe o insula la munca realizez ce mult imi lipseste sa ies la un fotbal sau la o bere cu prietenii...lumea asta se duce dreaqului rau de tot si mie frica ca am doar 19 ani si o sa apuc sa vad multe lucruri rele de acum incolo.Deja aud pe ai mei sau in fine alti oameni de 40-45 de ani ca se bucura ca nu o sa apuce sa vada cat de rau va ajunge lumea asta in urmatorii 30-40 de ani...

cogdao
18th May 2008, 15:24
Noi astia mai...trecuti un pic prin viata macar am apucat o copilarie decenta,dar cei ce vor veni nu stiu cum vom putea sa-i educam in asa fel incat sa nu fie afectati de tehnologie,droguri si cam tot ceea ce inseamna influenta negativa in viata unui copil/adolescent.Chiar ma gandeam ca poate peste un an-doi voi face un copil si mi-e GROAZA de mediul in care va creste(exterior,bineinteles).Ma gandesc oare cum sa-l trimit eu la scoala cand vad in fiecare zi la stiri ce se intampla in scoli?...
Ma bate gandul de ceva vreme sa ma mut intr-o tara CIVILIZATA unde copii mei sa creasca in siguranta sau mai bine zis in mai multa siguranta decat aici.

roby_stelist4ever
18th May 2008, 15:28
Noi astia mai...trecuti un pic prin viata macar am apucat o copilarie decenta,dar cei ce vor veni nu stiu cum vom putea sa-i educam in asa fel incat sa nu fie afectati de tehnologie,droguri si cam tot ceea ce inseamna influenta negativa in viata unui copil/adolescent.Chiar ma gandeam ca poate peste un an-doi voi face un copil si mi-e GROAZA de mediul in care va creste(exterior,bineinteles).Ma gandesc oare cum sa-l trimit eu la scoala cand vad in fiecare zi la stiri ce se intampla in scoli?...
Ma bate gandul de ceva vreme sa ma mut intr-o tara CIVILIZATA unde copii mei sa creasca in siguranta sau mai bine zis in mai multa siguranta decat aici.

Si la ce tara mai "civilizata" te'ai gandit? Uite ce se intampla de ex in Italia cu romanii:unsure:

cogdao
18th May 2008, 15:29
Si la ce tara mai "civilizata" te'ai gandit? Uite ce se intampla de ex in Italia cu romanii:unsure:

Suedia e una dintre ele.

Thrylos
18th May 2008, 15:29
cogdao iti recomand sa schimbi planeta...pr pamant nu a mai ramas nimic bun.

cogdao
18th May 2008, 15:30
cogdao iti recomand sa schimbi planeta...pr pamant nu a mai ramas nimic bun.

a ramas...dar nu in Rromania.

Thrylos
18th May 2008, 15:37
Pai uite de exemplu in Grecia totul e varza...am un prieten in Italia si acolo totul la pamant,mai am cunoscuti in spania,austria la fel si acolo.Peste tot economia si educatia varza.Cand am venit eu in Grecia acum vreo 6 ani nu o vazusem pe maicamea macar odata sa se uite la preturi in supermarket.Arunca in carut tot ce vedea.Acum de multe ori nici nu mai ia carutul ci ia cosuletele de plastic care sunt mult mai mici.Lumea se uita acum la preturi de 5 ori inainte sa puna ceva in cos.

leviathan
18th May 2008, 20:37
mah oameni buni eu am 17 ani..dar imi aduc foarte bine aminte cat de frica imi era sa ies afara cu o minge noua ca sa nu o sparga baietii mai mari,cata bataie mancam dupa ce jucam fotbal in namol si faceam hainele zob,ca pana l 13 ani am stat doar in poarta ca altundeva nu aveam locmsau cand ne jucam tarile,ratele si vanatorii ,pititea,centrari sau penalty sau "un 2 trei la perete stai".Sau cand ma ascundeam sub masini ,sau am cazut de pe un gard si mi-am strivit o parte din rinihiu stang.Sau cand m-a durut stomacul 2 zile din cauza dudelor ma sus amintite,de nici pana in ziua de azi nu mi-a trecut greata cand le vad,nici macar pe cele albe.Sau bataile cu apa de dinaintea scolii.Eu nu stiu de gumele Turbo nimic,dar imi aduc foarte bine amine de gumele care aveau la surprize poze cu action man pe care le puneam intr-un album,sau de pokemoni,sau inghetata la cornet,care costa 500 d lei.Si masinutele alea de fier micute le-am avut si eu,si cand se rupeau rotile punea tata ace in loc de osii.Sau cand am vazut cm'94 in piata si cand a primit Romania gol din penalty am intrebat daca se pune(sau era cm '98 nu imi amintesc).

Acum mai aud persoane mature care spun"uite ala saracu nu are calculator"..poate e mai bine asa,sau paote nu.

Insa probabil copilul ala nu va avea 100 de kg la 10 ani,si nici o dioptrie de "invidiat"(sau miopie;)))

Marius_Black
18th May 2008, 20:47
Sau bataile cu apa de dinaintea scolii.Sau cand am vazut cm'94 in piata si cand a primit Romania glo din penalty am intrebat daca se pune(sau era cm '98 jnu imi amintesc).Aud oameni care spun"uite ala saracu nu are calculator"..poate e mai bine asa,habar nu am.Dar el macar o sa aibe copilarie.

Cred ca e vorba de golul primit de la Alan Sherear din penalty la CE 2000 , cand am batut cu 3-2 :icon_mrgreen:

leviathan
18th May 2008, 20:50
nu nu sigur era CM...de asta sunt sigur,si era Stelea in poarta.A sarit in stanga iar ala a dat de doua ori in dreapta(prima s-a anulat ,daduse ala prea devreme)

#EffecT
18th May 2008, 21:04
Meciul cu Croatia din optimi de la CM 98

leviathan
18th May 2008, 21:07
ms:Dacum stiu in sfarsit....amintiri ciudate,nu le uit chiar daca pe moment au insemnat putin(aveam 8 ani)...

Thrylos
18th May 2008, 21:08
da,corect,meciul cu Croatia.Tin minte ca de atunci am inceput sa urmaresc meciurile de fotbal in serios de la world cup 98 (de la 9 ani:))

Marius_Black
18th May 2008, 21:08

aaaa...corect ,golul lui Davor Suker , stau prost cu memoria...se vede ca aveam doar 9 ani :blush-anim-cl:

Fishu'
19th May 2008, 14:29
Eram copil pe-atunci dar tot m-am enervat. Eram convins ca a 2-a oara o sa apere Stelea. Eram la un prieten acasa si urmaream in grup meciul. Pacat ca n-a sarit in partea cealalta :(

spernik
19th May 2008, 14:49

Imi venea sa plang in ziua aia, de necaz....:(

puiu mordasan
19th May 2008, 17:01
Ehei....asta se cheama evolutie.....iar daca va e frica de sfarsitul lumii,veniti in Romanica ca suntem cu 100 de ani in urma!!!:icon_lol:

MIREL6RADOI
19th May 2008, 17:55
Mi se pare ca o dam in offtopic...mai bine ne-ati spune cum a fost copilaria voastra,intamplari,faze haioase.Hai sa ne aducem aminte cum am fost cand eram sau cum e acum cand suntem copii.;)
Imi aduc aminte cu mare placere de "furtul" de cirese din gradina vecinului:)) un soi de cirese ff mari,merita riscul:)
ps ieri,un verisor de-al meu care traieste in mediul rural,mi-a spus ca are internet acasa...:wallbash: sper ca web-ul sa nu-i strice copilaria...:mofo:

leviathan
19th May 2008, 19:02
sunt ciresele care se coc prin iunie iulie..sunt imenseeeee:X:X:X:X:X!

eu si acum fur cirese de prin gradinile oamenilor,si am observat un lucru: daca mananc cirese/visine din vreun copac parca pot sa mananc mai mult decat daca le mananc gata culese,cumparate sau cine stie ce.

Cat despre faze haioase..e una care e memorabila.Eram la gradinita,si aveam o ora deschisa,cu parintii,ceilalti educatori,chestii de genu.Si o spun fara modestie ca eram unul din copii isteti,pe care invatatoarea se baza.Si am raspuns la intrebari,chestii si la un moment dat a venit bomba:
INV:"copii prin ce se inmultesc iepurii?"
EU:(cu mana pe sus ,agitat)"prin oua"(fara sa astept sa fiu nominalizat)
In momentul ala a ras toata gradinita de mine,iar cand m-au intrebat ai mei de ce am dat raspunsul ala,eu zic:"ca sa fac o comedie":d...acum educatoarea are grija sa imi aduca aminte mereu de asta,chiar daca am aproape 18 ani:))

o sa va mai povestesc,am de unde ,acum e randul vostru:d

r0bb3n
20th May 2008, 10:18
imi aduc aminte ca in generatia mea.. deja depasisem faza cu furtul fructelor.. pentru ca se putea doar vara sau cel tarziu, toamna.. ajunsesem iarna.. sa furam ciocolatele d-ala mars din supermarket... a fost saracie lucie in mai toata romania.. deh...

leviathan
20th May 2008, 17:27
tare..nu am furat niciodata din magazin!eu nu am prins o perioada dintre acelea in care se gaseau greu chestii !sau poate ca am prins dar nu am realizat!

Acum sa va zic o alta intamplare ,una din cele mai penibile din viata mea.Cand eram un pitic d'ala de gradinita(3,4,5,6 ani) stateam pe afara non stop.Stiam tot ce misca pe langa blocul in care stau eu.ABSOLUT TOTUL.Si pe acolo era o catelusa,Doli o chema care a facuse pui.Si astia mai mari care stiau de felul in care se fac puii la animale vorbeau pe acolo, ca "uite bah doli s-a f***t cu nush ce caine " si chestii de genu.Eu auzind asta m-am dus direct acasa ,unde erau nasii mei,parintii si doi dintre bunici si in gura mare am strigat"mamaaaa dloi s-a f***t cu catelu ala".Reactia celorlalti nu mi-o amintesc,dar cred ca au ramas perplex cand au auzit un bididiu ca mine spunand asemenea chestii.

Marius_Black
30th May 2008, 23:01
Oare copiii din ziua de azi au auzit de desenele astea animate? Eu eram mort dupa ele la vremea mea :icon_mrgreen: http://youtube.com/watch?v=yvDwDY0U1Wg

oop
30th May 2008, 23:23
Eu eram deja mare cand mai uitam la desenele alea:P

r0bb3n
31st May 2008, 12:33
Oare copiii din ziua de azi au auzit de desenele astea animate? Eu eram mort dupa ele la vremea mea :icon_mrgreen: http://youtube.com/watch?v=yvDwDY0U1Wg

uite sa iti pun si eu desenele mele favorite din copilaria mea... niste desene extraordinare , in opinia mea.. majoritatea cei nascuti intre 86-90, sigur stiti de ele..
http://youtube.com/watch?v=9qAp8DgYxBA

Marius_Black
31st May 2008, 12:40
uite sa iti pun si eu desenele mele favorite din copilaria mea... niste desene extraordinare , in opinia mea.. majoritatea cei nascuti intre 86-90, sigur stiti de ele..

ehee..desene copilariei noastre , pustii din ziua de azi nu se mai uita la asa ceva...

#Alex
31st May 2008, 13:01
Goooooooo Planet =))

roby_stelist4ever
31st May 2008, 13:06
uite astea imi placeau mie la nebunie prin 2000,2001.Aveam 8 ani:blush-anim-cl:
http://youtube.com/watch?v=SgCO6cedjtk

Bogdanbibi
31st May 2008, 13:17
majoritatea cei nascuti intre 86-90, sigur stiti de ele..

m-am chinuit, m-am scremut, dar tot nu mi-am adus aminte de alea...
stiu ca pe vremea mea (cand aveam 4-5-6 ani) cam astea erau la moda:
Voltron http://www.youtube.com/watch?v=tZZv5Z2Iz_s
Macron http://www.youtube.com/watch?v=DYWxiOVmw-s
Blackstar http://www.youtube.com/watch?v=m4SeJ33j8DQ
Saber Rider http://www.youtube.com/watch?v=YXtQTzJKikg
etc.

Marius_Black
31st May 2008, 13:20
deja devenim nostalgici dupa desenele animate din copilarie :))

KosmyN
31st May 2008, 13:33
Da cum de nu mentionati si de Sandy Bell, Ratonii, Aventurierii Spatiului, etc =))

MIREL6RADOI
31st May 2008, 13:40
Sau filmele cu harry kruger de pe Italia1...luni noaptea!:))
harry/freddy...ce mai conteaza...importanta e ideea.:imported_icon_naugh Tot pe Italia1 l-ai vazut pe nenea kruger?
Eu si acum ma uit la desene...mi-am luat de pe torrent,sezoane din Gargoyles. (http://youtube.com/watch?v=RfOBUA0f4qo)..:icon_lol: Cand eram kid..ma uitam la desenele cu fotbal de pe italia1.(Captain Tsubasa)meet captain Tsubasa (http://youtube.com/watch?v=mAx4ak1s0Ro) ,Lupain (http://youtube.com/watch?v=2-TCxVzsAlU&feature=related) si la alea cu volei(mila,mila) (http://youtube.com/watch?v=0YkQrY0Fh_s):imported_icon_naugh
Sau asta (http://youtube.com/watch?v=XreOJKXdEZg)
Alt clasic (http://youtube.com/watch?v=oxsyqMXS05g)
Mama,acu,iar devin copil...

KosmyN
31st May 2008, 13:47
Adica vrei sa zici Freddy...sa nu-l botezam k vine noapptea-n vis dupa noi:puppyeyes:

nyquist06
31st May 2008, 14:16
desenele mele preferate erau si raman sheep in the big city si south park care erau pe mtv sau atomic nu mai stiu exact:cartman_h4h_sp:

#Alex
3rd June 2008, 11:36
http://www.protv.ro/filme/care-e-desenul-tau-animat-preferat-voteaza-aici.html?id_file=54029#54029