View Full Version : Avem nevoie de un antrenor cu experienta ?
Am deschis threadul sub impactul performantei facuta de Zenit in Cupa UEFA.
Cred ca unul dintre cele mai importante lucruri la o echipa este sa aiba un antrenor cu experienta, un antrenor foarte bun.
Nu conteaza salariul, fie el si 2 milioane de EUR, banii sunt recuperati din vanzarea jucatorilor si din participari europene.
Sa dau cateva exemple, anul acesta toti cei 4 antrenori din finala au zeci de ani de antrenorat Avraam Grant, Ferguson, Advocaat si cel de la Glasgow, nu cred ca este o coincidenta.
Intr-adevar pe langa antrenori mai sunt si bugete, dar la Zenit sunt majoritatea jucatorilor fara nume, l-au vandut pe Skrtel cu 10 milioane la Liverpool.
Sahtior un alt exemplu, in Europa in ultimii ani are performante chiar sub Steaua, si totusi l-au vandut pe Timosciuk cu 15 milioane de EUR.
Fenerbahce alt exemplu.
Daca Steaua vrea performante trebuie sa inceteze cu experimente gen Lacatus, Hagi, Dan Petrescu tineri necopti.
Sa dea 2-3 milioane la un antrenor european cu nume si experienta care sa ne duc anual in UCL.
Voi ce credeti ?
Nea Popa
15th May 2008, 11:38
deci ,intr`un fel ai dreptate ,dar problema este ca tipicul conducatoriilor Romani este : "Vine acuma Ferguson si trebuie in primul an sa se califice din grupele UCL sa ia neaparat Eventul" ,noi nu avem rabdarea Englezilor ,la noi ori face performanta ori pleaca din tur :| ...si cu salariul de 2 mil ,bani sunt recuperatii din vanzarii ,daca se fac ,si din particiiparile Europene ,daca vom participa...
p.s. Nici FranK Raijkard ,fostul antrenor al Barcelonei nu avea un salariu de 2 mil euro -avea un salariu de 1,7 milioana $ !
bend_it_like_banel
15th May 2008, 12:22
@SAMM: te-ai grabit cu thread-ul asta. pai nu te supara dar jucatorii aia de care zici tu au fost cumparati cu bani grei. cluburile alea(zenit shaktar) au bugete de zeci de milioane de euro. zenit are in spate gazprom care e a3a companie din lume. in plm toata europa pompeaza bani in clubul ala, avand in vedere ca luam gaz de la ei.
e clar ca ne trebuie un antrenor experimentat, dar cred ca se poate si cu salariu de 500k. si mai e o chestie...mie mi se pare ca aia straini si fara experienta sunt mai buni decat multi antrenori din liga 1. pai uhrin ce mare experienta are? zenga ce experienta avea? in plus strainii sunt mai profesionisti. se termina circul cu apelativul "nea" si nici nu o sa fie pupat in fund de tribune. omul stie ca vine aici pentru niste bani, dorinta de afirmare si sa prinda ceva experienta in europa. e si mai constient ca trebuie sa obtina rezultate pt ca publicul sa-l iubeasca.
@SAMM: te-ai grabit cu thread-ul asta. pai nu te supara dar jucatorii aia de care zici tu au fost cumparati cu bani grei. cluburile alea(zenit shaktar) au bugete de zeci de milioane de euro. zenit are in spate gazprom care e a3a companie din lume. in plm toata europa pompeaza bani in clubul ala, avand in vedere ca luam gaz de la ei.
.
ok, are gazprom in spate, dar hai sa vedem cati bani eu dat ei pe skrtel ?
totusi au luat cupa UEFA cu o echipa de rusi autohtoni, care eu nu cred ca sunt mult mai buni decat romanii, diferenta a fost ca totusi cineva a avut ochi sa ii aleaga si apoi i-a asezat f bine in teren
asta vreau sa subliniez, nu cred ca zenit in afara de timosciuk si poate inca unul sau doi jucatori nu a transferat jucatori pe sume mari si totusi iata ce performante a facut
Sincer o sa imi sara multi in cap dar eu cred ca la ora actuala Titi Dumitriu e mult peste Hagi, Lacatus, Dan Petrescu,
sa nu mai vorbesc de valoarea lui Boloni care ar veni pe jos la Steaua, din pacate nu prea avem antrenori romani prea multi de valoare, cred ca ar trebui sa se apeleze la un import
PS
Frank Rikaard cred ca e o exceptie, e probabil unul dintre cei mai tineri antrenori care au castigat UCL in ultimii ani
Generalu assasino
15th May 2008, 15:20
diferenta dintre antrenorii nostri si cei de afara este comparabila cu diferenta dintre fotbalistii nostri si cei din occident....nu avem carte...la noi ajung fotbalisti toti analfabetii si rromii asta e adevaru, nu e numa vina lor pentru ca is alte conditii in scolile din occident (terenuri sintetice , sali moderne , sali de fortza nu ca la noi unde numai liceele cu profil sportiv au asa ceva)...ca sa trecem de jucatori ash zice ca trebuie un antrenor roman sa fure meseria de la altii , sa il duca capul sa creeze si el diferite tactici si scheme de joc...la ora actuala ash zice ca numai pitzi , boloni , m si r lucescu si oli au aceasta educatie, dar oricum ink nu se pot compara cu un rafa benitez , dick advocart , mourinho ... si oricum se vede amprenta unui antrenor strain (uhrin,zenga,protasov)
aheobarbos
15th May 2008, 15:28
Un antrenor experimentat n-o sa faca mare branza, daca nu are la dispozitie un fond de jucatori apti pentru performanta. Sunt antrenori facuti mari de jucatori si jucatori facuti mari de catre antrenori. Singura necesitatea este ca sa exista antrenorul potrivit la jucatorii potriviti si vice-versa.
eu cred ca investitia intr-un antrenor bun si-ar scoate banii, in ultimii 2 ani Steaua a jucat in UCL a incasat vreo 20 milioane EUR, de banii astia multi s-au aruncat pe geam cu experimente gen surdu, carlos, saban,
dak ar veni la Steaua un antrenor nu de top din Europa ci din a 2 categorie valorica sa zic cred ca Steaua ar lua an de an campionatul la pas
dick advocaat, irureta astia cred ca sunt antrenori de 2 milioane de euro si cred ca ar mai fi
puiu mordasan
16th May 2008, 17:21
Din pacate atata timp cat jiji este creditor,STEAUA nu v-a avea un mare antrenor....Trheadul este deschis fara rost deoarece un antrenor cu personalitate nu v-a accepta sa-i faca echipa un patron care crede ca se pricepe la fotbal...
Nu are rost sa ne amagim,dar atata timp cat in Ghencea este sintagma "eu platesc,eu zic cine joaca",nu v-a fi niciodata un mare antrenor....
Exemplul lui Piti este elocvent,patania lui Hagi inca proaspata,iar Laca are doar impresia ca antreneaza Steaua...
Din cate se vede profesionistii nu au loc la Steaua nici in echipa tehnica nici pe banca,asa ca vom vedea mult timp doar amatori cu "mare caracter" gen Olaroiu,A.Ilie,Lacatus etc.! Sa nu uitam contextul in care a ajuns Laca antrenor...Ce mai,amatorism curat!
Asa ca v-a mai trece multa apa pe Dambovita pana vom vedea o echipa tehnica formata din profesionisti si pe banca un antrenor de 2 milioane EUR!!!
Cat despre rezultate....Acestea sunt la mana lui Dumnezeu........
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.