PDA

View Full Version : Revista Presei / 9 mai

sport.ro
8th May 2008, 23:50
Victor Becali sare in apararea varului sau si spune ca nu ar trebui ca DNA sa faca un asemenea caz din ce s-a intamplat la Cluj.

"Nu cred ca depunctarea ar fi solutia pentru a curata fotbal. Trebuie sa inceapa de la meciurile care se vand, nu de la cele care se cumpara", a declarat Victor Becali la Antena 2.

sport.ro / 9 mai 2008

Onlinesport.ro
9th May 2008, 00:20
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a dezvaluit ca directorul executiv al clubului CFR Cluj, Razvan Zamfir, i-a propus sa ofere 40 de mii de euro pentru a castiga un meci cu FC Brasov din 2005.

"In 2005 jucam cu Brasovul. A venit la mine la birou la Marriott si mi-a spus ca are jucatori la Brasov. Mi-a zis ca trebuie sa le dau cate 40 de mii celor trei jucatori de la Brasov si castig meciul. Eram disperat sa castig meciul, dar atunci, cand l-am vazut mai tiganus, am zis ca mi l-a trimis cineva. Eram disperat atunci, poate acceptam, dar mi s-a parut ca e imoral ca trei jucatori sa-si vanda tovarasii. Daca era toata echipa implicata, poate acceptam", a povestit Becali la emisiunea "Nasul" de pe B1TV.

Directorul executiv al lui CFR Cluj este fostul partener de afaceri al lui Adrian Ilie si Becali se teme ca acesta ar putea umbla si la jucatorii Stelei. "Mi-a spus cineva ca are influenta si la Adrian Ilie, ca e dat dracu', e inteligent foc", a precizat Becali.

Catalin Dancu: “Vom da statul roman in judecata”

Avocatul lui Gigi Becali, Catalin Dancu, a intervenit la Telesport pentru a lamuri lucrurile in privinta problemelor pe care patronul Stelei le are cu DNA, fiind banuit ca ar fi trimis bani la Cluj pentru motivarea jucatorilor de la Universitatea, in meciul cu CFR.

“Becali nu risca nimic, nu e vinovat. Dupa doi ani de cercetari si verificari, DNA a ajuns la concluzia ca fotbalul romanesc este curat. DNA ar fi trebuit sa realizeze un filaj al convorbirilor telefonice si sa trimita agenti specializati, pentru a realiza flagrantul. Am vorbit aseara cu domnul Becali, vom da statul roman in judecata si vom cere daune. Iar Becali isi va recupera banii. Nu se pune problema ca vreunul dintre cei inculpati sa fie arestat preventiv”, a afirmat Dancu.

onlinesport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
9th May 2008, 00:20
Iancu socheaza si spune ca FRF e gata s-o pice pe Steaua in B, daca se dovedeste ca Becali a incercat sa dea mita: "Cine este Steaua: a luat bataie de la Iasi, de la Poli, care a batut Rapidul, cum l-a batut. Cine este Steaua, cine este Gigi Becali? Cred ca el il confunda pe Dumnezeu cu dracu. Competitia asta nu scade fara Steaua. Eu nu pot sa-mi las inteligenta jignita crezand ca Becali s-a dus la Cluj pentru a cumpara un teren. Va fi un moment 0, cand Steaua va retrograda. Cuvintele astea ma costa 1 miliard pentru ca Steaua trebuie retrogradata. Comitetul Executiv a modificat regulamentul ca s-o poata retrograda pe Steaua", a spus Marian Iancu la Special.

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
9th May 2008, 13:20
Mediafax// Directorul executiv al clubului Universitatea Cluj, Sorin Vadana, a declarat, vineri, la iesirea de la DNA Cluj, ca nu a fost sunat de Gigi Becali, ca nu stie nimic despre aceasta poveste si ca a aflat despre ea din presa.
"Eram prea ocupat cu pregatirea meciului, era un meci foarte important si nu am avut timp de altceva", a spus Vadana.
Intrebat de jurnalisti despre faptul ca Goga ar fi afirmat ca ar fi fost sunat de Gigi Becali, care i-ar fi oferit o suma de bani pentru a juca mai bine meciul cu CFR Cluj, Vadana a spus: "E treaba lui ce a declarat".

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
9th May 2008, 17:10
Antrenorul Iasiului, Ionut Popa regreta ca Steaua n-a luat titlul si il sustine pe Gigi Becali. Popa a glumit spunand ca Becali i-a ramas in suflet, fiind probabil impresionat de spiritul de lupta al finantatorului stelist.

"Becali ramane in sufletul meu si spun asta nefiind bisexual. Imi pare rau ca nu a luat campionatul. Totusi, daca CFR Cluj pierdea titlul, jucatorii de acolo erau... Stiti voi", a declarat Popa.

sport.ro / 9 mai 2008

Onlinesport.ro
9th May 2008, 18:50
Patronul Stelei, Gigi Becali, a explicat, vineri, la Realitatea TV, de ce vicepresedintele Stelei a plecat din tara dupa ce a fost pus sub urmarire penala pentru dare de mita.

"Teia Sponte a plecat din tara pentru ca eu i-am platit unui prieten de-al lui la Barcelona 70 de mii de euro sa se opereze de cancer la plamani si m-a sunat ca operatia a reusit. Asta e Becali, face acte caritabile, salveaza vieti", a declarat Becali la Realitatea TV.

Referitor la dosarul redeschis de DNA in care Gigi Becali e acuzat de dare de mita jucatorilor de la Gloria Bistrita, patronul Stelei a atacat in teremeni duri aceasta decizie. "E un nou episod de circ. E un dosar vechi in legatura cu meciul Rapid-Gloria Bistrita, in care eu am primit in urma cu trei zile neinceperea urmarii penale, iar acum aud ca s-a redeschis acel dosar. Daca o sa fiu citat, o sa le spun ca eu sponsorizam clubul Gloria Bistrita si clubul le dadea primele, nu eu, ca nu sunt nebun. Sponsorizarea nu se poate numi mita", a tunat Becali.

Patronul Stelei a mai precizat ca si jucatorilor de la Universitatea Cluj, daca le-ar fi promis ceva, le-ar fi promis sub forma de sponsorizare si precizeaza ca asteapta doar o sanctiune pe plan sportiv. "Vreau sa i se ia noua puncte Stelei, care-i problema? Steaua are prea multe puncte si vreau sa i se ia puncte! Jucatorii trebuie sa asculte de mine ca eu sunt familia lor", a explicat patronul din Ghencea.

onlinesport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
Becali spune ca Steaua nu ar fi putut deveni campioana, pentru ca jocurile au fost facute de cei de la Cluj ca Steaua sa fie depunctata, chiar si daca termina pe primul loc:

"Am 3 ani de drept, la facultate. Fetele mele sunt triste cand vad ca unii spun ca o sa fiu bagat pe la puscarie. Eu ma distrez cu ei, dar ele sunt mici si pun la suflet. Daca Steaua devenea campioana era jocul facut ca noi sa fim depunctati. Asta era inscenarea. Cei de la CFR au facut mult mai multe. Ei au facut o gramada de magarii si nimic. Am zis ca dau bani sa joace toata lumea corect nu sa faca blat", a spus Becali la RTV

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
Becali continua si astazi sa se apere. El informeaza ca acum doi ani, la celebrul episod cu Gloria Bistrita, cand a urmarit echipa ca sa-i dea bani, nu a fost mita, ci doar sponsorizare prin acte.

"Nu dau eu mita la jucatori. Sponsorizam clubul oficial cu acte. Era o recompensa daca Gloria castiga acel meci. Eu ce sa spun ca nu e adevarat ca asta vroiam. Asa a fost atunci la Bistrita cu Rapid.", a spus Gigi Becali la RTV.

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
Becali a recunoscut ca Teia Sponte este plecat din tara. Implicat in scandalul de la Cluj, acolo unde au fost ridicati de DNA, Teia Sponte a plecat azi din tara. Seful din Ghencea a declarat ca el salveaza vieti, nu se ocupa de acte de coruptie:

"Teia Sponte a plecat la Barcelona, ca un prieten de-al lui facea o operatie foarte grea. Eu salvez vieti", a spous Becali la RTV

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
Becali ameninta: daca DNA il gaseste vinovat, isi taie capul. "Nu exista un pericol social ca am vrut eu sa dau banii atunci. Banii se dadeau sponsorizare. Am vorbit eu cu Goga sa ii dau bani. Clubul ii dadea prima. Nu eu bagam mana in buzunar sa il premiez pe Goga. Eu imi tai capul daca sunt vinovat. Ungurii sunt de vina.", a spus Becali la RTV.

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
Becali spune ca a vorbit cu Goga de la U Cluj si ca acesta ar fi primit banii, daca ar fi castigat cu CFR. Seful din Ghencea spune ca jucatorul nu ar fi luat bani de la el, ci de la club, dar numai dupa meci:

"Am vorbit cu Goga. Dar daca s-ar fi intamplat sa fie asa, adica sa castige si sa fie un egal, el nu ar fi luat bani decat de la club, nu de la mine. Dadeam recompensa dupa, nu inainte. Si, daca el accepta, eu faceam public. Dar nu acei bani, ca aia erau pentru teren. Clubul, daca accepta, clubul dadea acea prima pentruy jucatori", a spus Becali la RTV

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
Andone e frate cu Steaua pentru Champions League si spune ca vrea doua echipe in grupe. "Sincer, imi doresc ca si Steaua sa ajunga in grupele Ligii Campionilor. Ar fi extraordinar sa avem doua echipe acolo si asta ar ridica foarte mult nivelul fotbalului romanesc. Cu totii avem datoria sa muncim pentru acest lucru. In plus, pentru Romania ar fi fantastic ca noi si Steaua sa aducem 6 echipe foarte puternice ale Europei", a spus "Ando".

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
Becali se apara si e sigur. Nu are cum sa fie arestat, pentru ca avrut doar sa sponsorizeze echipa, nu s aumble cu mita:

"Nu intru eu la puscarie, ca sunt prea destept. Eu am vrut doar sa sponsorizez echipa, nu sa umblu cu mita din asta. Fotbalistic, ce poate sa se intample, Steaua sa fie depunctata cu 9 puncte. Cei de la Steaua asculta de mine, eu sunt capul familiei si ei de mine asculta. Eu le-am dat painea de la mine mananca", a spus Becali.

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
9th May 2008, 19:30
Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca este suparat pentru ca cei de la DNA au lovit in Steaua. “Eu vreau sa cumpar teren in Cluj si toata lumea spune ca dau mita. Eu respect legile tarii si regulamentele. Ei actioneaza la ordinele ungurilor. Nu apara nimeni un simbol cum este Steaua”, a spus Becali la RTV.

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
9th May 2008, 19:30
Mircea Sandu spune ca echipele care vor avea de acum inainte tentative de crupere, vor fi retrogradate direct. Seful de la FRF a declarat ca Steaua poate ajunge in Liga secunda, inca zul in care se dovedeste ca a fost vorba de mita in cazul de la Cluj:

"Cluburile care vor avea de acum tentative de corupere vor fi retrogradate direct. Daca se confirma ca a fost mita, atunci se poate ajunge chiar si la retrogradare. Asteptam sa vedem ce o sa spuna cei de la DNA. Sefii strica cel mai mult fotbalul", a spus Mircea Sandu

sport.ro / 9 mai 2008

sport.ro
9th May 2008, 20:10
Andrei Cristea nu se teme de modul cum va fi primit de fanii dinamovisti. "Ce a fost la Steaua a trecut. Am jucat si la Timisoara si la Iasi. Eu sunt jucator profesionist si imi fac datoria fata de echipa la care joc. Nu am motive de teama. Cu Poli Iasi am batut Steaua, asa ca... Daca joci bine, nu au cum sa nu te aplaude fanii, la fel cum, daca joci prost, e normal sa te huiduie. Eu am mai lucrat cu domnul Rednic, cand el antrena la FCM Bacau. Atunci eu eram doar un copil, aveam 16 ani. Este un antrenor foarte bun si sunt convins ca voi avea o relatie foarte buna cu el. Daca voi juca bine si imi voi face datoria e normal sa ma foloseasca meci de meci. Nu ma tem de concurenta. Eu pot juca si mijlocas dreapta si atacant. Asta va decide domnul Rednic", a spus Cristea.

sport.ro / 9 mai 2008