PDA

View Full Version : Sevilla 1986

steauaclub.tk
7th May 2008, 00:50
22 de ani

http://www.suportersteaua.net/foto/diverse/sevilla.jpg"Apara Duckadam! Suntem finalisti! Am castigat Cupa! Cupa Campionilor Europeni este la Bucuresti!"

Parca simtim si acum ecoul comentariului lui Teoharie Coca-Cosma din noaptea de 7 mai a anului 1986. Emotiile, mandria, fanatismul se plimba halucinant in sufletul oricarui suporter stelist de fiecare data cand rememoram meciul cu Barcelona. Motive sunt multiple. Pentru o zi am fost in prim-planul Europei. Pentru un an am fost cei mai buni dintre cei buni. Pentru multi ani vom fi singura echipa din Romania care a reusit o astfel de performanta.

Dincolo de orice titlu castigat sau pierdut, de orice incendiu mai mult sau mai putin intamplator, de orice despartire de un manager, jucator sau antrenor, luna mai va ramane mereu o luna de aur pentru fotbalul ros-albastru. Si asta pentru ca istoria Stelei reprezinta adevarata vedeta a fotbalului romanesc si este, mereu, tratata ca atare.

Performantele fotbalistice ale Stelei s-au imbogatit treptat, dar sigur, atigand punctul maxim in urma cu 22 de ani, la Sevilla. Stravechea vorba "Niciodata sa nu spui niciodata" a prins valente romanesti. Intr-o noapte de mai, in care emotiile covarsitoare faceau legea in
casele romanilor, in care Tudorel Stoica inca nu realiza de ce colegii sai sunt in teren si el in tribuna, in care Valentin Ceausescu repeta obsedant "V-am zis eu!", in care spaniolii se vedeau deja campionii Europei, visele noastre au prins contur.

http://www.suportersteaua.net/foto/diverse/sevilla3.jpgDespre ceea ce s-a intamplat in acea minunata seara de primavara nu ar fi prea multe de zis. S-au scris carti, s-au conturat sute de articole si au fost realizate o gramada de emisuni TV. Sentimentele devin mai intense cu fiecare declaratia a unuia dintre jucatorii care au scris istorie pentru fotbalul stelist si, implicit, cel romanesc. Cu fiecare revedere a meciului,a golurilor, a penaltyurilor aparate de Duckadam. Mandria ne acapareaza si ne indeamna sa strigam cat putem de tare propozitia care ne place atat de mult: "Mandri ca suntem stelisti!"

Steaua isi trateaza istoria ca pe o vedeta. Si asta pentru ca momentele magice din trecut acompaniaza orice suporter stelist. Acum prezentul se degradeaza, iar sufletul ramane ancorat in prestigiosoul trecut al echipei. Traim respirand aerul trecutului si celebram 22 de ani de la momentul Sevilla.

Indiferent de rezultatele de miercuri seara, in Ghencea e sarbatoare. Si asta pentru ca o Cupa a Campionilor Europeni valoreaza mult mai mult decat un titlu castigat cu echipele de rezerva ale advesarelor. :) De fapt, nu cred ca poate valora ceva mai mult decat Cupa pe care Iovan si Duckadam au ridicat-o cu mandrie deasupra capului.
Hai STEAUA!

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YM89Gbrwy74&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YM89Gbrwy74&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

#Caddy
12th May 2008, 15:10
http://http://blog.mysport.ro/stelista_yo/files/2008/04/000.jpg

"Temerara tentativa colegului Horia Alexandrescu de a inchina o carte unei legende.Pentru ca ceea ce a realizat Steaua Bucuresti in editia 1985/1986 in ''Cupei Campionilor Europeni" este intre-adevar, o legenda.Am mai avut echipe redutabile, rezultatele de rasunet nu ne-au lipsit dar... De data aceasta insa totul a mers struna, nu fara peripetii, fireste, si cred ca nici in visurile noastre cele mai indraznete nu speram sa detinem suprematia pe continentul european.Prin urmare, intr-o zona a lumii unde, sa nu uitam, s-a nascut fotbalul modern.Uite ca am facut-o si pe asta.
[...]
Drumul e deschis - cine il va urma? Deocamdata, sa oprim ceasul memoriei la acea electrizanta noapte de 7 spre 8 mai 1986 si sa ne intiparim pe retina stampa aceea legendara pentru tot restul zilelor. Asa ceva nu se poate uita. Pentru mine, cel putin, din multe motive, ea a fost cea mai frumoasa zi din viata mea !..." (Postfata, Corneliu Vadim Tudor)
(STEAUA CAMPIOANA EUROPEI - Horia Alexandrescu)

:steag_cruce_invers::steag_steaua_ro:

fansteaua_7
13th May 2008, 10:04
:steagsimplu::steagsimplu::steagsimplu:22 de ani

http://www.suportersteaua.net/foto/diverse/sevilla.jpg"Apara Duckadam! Suntem finalisti! Am castigat Cupa! Cupa Campionilor Europeni este la Bucuresti!"

Parca simtim si acum ecoul comentariului lui Teoharie Coca-Cosma din noaptea de 7 mai a anului 1986. Emotiile, mandria, fanatismul se plimba halucinant in sufletul oricarui suporter stelist de fiecare data cand rememoram meciul cu Barcelona. Motive sunt multiple. Pentru o zi am fost in prim-planul Europei. Pentru un an am fost cei mai buni dintre cei buni. Pentru multi ani vom fi singura echipa din Romania care a reusit o astfel de performanta.

Dincolo de orice titlu castigat sau pierdut, de orice incendiu mai mult sau mai putin intamplator, de orice despartire de un manager, jucator sau antrenor, luna mai va ramane mereu o luna de aur pentru fotbalul ros-albastru. Si asta pentru ca istoria Stelei reprezinta adevarata vedeta a fotbalului romanesc si este, mereu, tratata ca atare.

Performantele fotbalistice ale Stelei s-au imbogatit treptat, dar sigur, atigand punctul maxim in urma cu 22 de ani, la Sevilla. Stravechea vorba "Niciodata sa nu spui niciodata" a prins valente romanesti. Intr-o noapte de mai, in care emotiile covarsitoare faceau legea in
casele romanilor, in care Tudorel Stoica inca nu realiza de ce colegii sai sunt in teren si el in tribuna, in care Valentin Ceausescu repeta obsedant "V-am zis eu!", in care spaniolii se vedeau deja campionii Europei, visele noastre au prins contur.

http://www.suportersteaua.net/foto/diverse/sevilla3.jpgDespre ceea ce s-a intamplat in acea minunata seara de primavara nu ar fi prea multe de zis. S-au scris carti, s-au conturat sute de articole si au fost realizate o gramada de emisuni TV. Sentimentele devin mai intense cu fiecare declaratia a unuia dintre jucatorii care au scris istorie pentru fotbalul stelist si, implicit, cel romanesc. Cu fiecare revedere a meciului,a golurilor, a penaltyurilor aparate de Duckadam. Mandria ne acapareaza si ne indeamna sa strigam cat putem de tare propozitia care ne place atat de mult: "Mandri ca suntem stelisti!"

Steaua isi trateaza istoria ca pe o vedeta. Si asta pentru ca momentele magice din trecut acompaniaza orice suporter stelist. Acum prezentul se degradeaza, iar sufletul ramane ancorat in prestigiosoul trecut al echipei. Traim respirand aerul trecutului si celebram 22 de ani de la momentul Sevilla.

Indiferent de rezultatele de miercuri seara, in Ghencea e sarbatoare. Si asta pentru ca o Cupa a Campionilor Europeni valoreaza mult mai mult decat un titlu castigat cu echipele de rezerva ale advesarelor. :) De fapt, nu cred ca poate valora ceva mai mult decat Cupa pe care Iovan si Duckadam au ridicat-o cu mandrie deasupra capului.
Hai STEAUA!

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YM89Gbrwy74&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YM89Gbrwy74&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

fansteaua_7
13th May 2008, 10:06
Nici ofata nu tre sa renuntam avem iesim din grupe sau daca nu jucatorii echipei noastre favorite tre sa ne aduca UEFA Cup .Hai steaua

Adrians
13th May 2008, 22:39
In acest moment este poate extrem de greu de comentat un asemenea eveniment si fac aceasta afirmatie deoarece sint unul care a trait din plin victoria.In 1986 aveam deja 33 de ani si pot sa afirm cu mina pe inima ca am trait din plin fiecare minut al finalei.Sint momente in viata pe care este f.greu sa le comentezi,daramite sa le si traiesti pe viu.Sint momente in care delirul si atacul de cord sint mai apropiate decit bucuria si normalul,sint momente in care iti spui : Gata,acum pot sa-mi iau adio de la viata pt.ca am descoperit Nirvana.Un astfel de moment am trait pe viu in seara lui 7 mai 1986,intr-o seara cind nici macar comunistii nu au reusit sa opreasca lumea sa iasa in strada.Sa ne rugam la bunul Dumnezeu ca toata suflarea stelista sa aiba bucuria de a mai trai macar o finala de Cupa UEFA si peste ani sa ne pastram nestirbita bucuria de a urmari din nou pe un DVD o echipa magica dintr-o tara pe nume Romania cistigind o finala de CCE.

kozo.yago
14th May 2008, 15:36
eu m-am saturat de sevilla '86 - sincer, nu mi-o luati in nume de rau, dar gata.
de ce nu vorbim de steaua de acum care in afara de faptul ca a reusit sa duca in Europa un nr record de echipe romanesti nu pre a mai facut nimic.
nu mai vreau sa aud ca STEAUA a facut, ca a.... nu.
vreau sa merg la stadion si sa vad ca RealMadrid, Barcelona ...., tremura cand vin la Bucuresti, ca STEAUA se bate pentru un loc in semifinale macar, ca.... joaca an de an in grupe....si mai si castiga, ca joaca meciuri in campionat pe care le castiga detasat, ca joca un joc spectacol.......

St3phano
14th May 2008, 15:59
bah ia gata toti astia cu sevilla, gata, terminati-o da?!! m-ati inteles?! pac-pac!
:icon_twisted::icon_twisted:

jiji tu esti?

:rofl:

Adrians
14th May 2008, 22:31
eu m-am saturat de sevilla '86 - sincer, nu mi-o luati in nume de rau, dar gata.
de ce nu vorbim de steaua de acum care in afara de faptul ca a reusit sa duca in Europa un nr record de echipe romanesti nu pre a mai facut nimic.
nu mai vreau sa aud ca STEAUA a facut, ca a.... nu.
vreau sa merg la stadion si sa vad ca RealMadrid, Barcelona ...., tremura cand vin la Bucuresti, ca STEAUA se bate pentru un loc in semifinale macar, ca.... joaca an de an in grupe....si mai si castiga, ca joaca meciuri in campionat pe care le castiga detasat, ca joca un joc spectacol.......

Amice,or sa tremure Real si Barca in fata noastra doar atunci cind or sa vina spaniolii sa munceasca in Romania si tiganii din vestul Europei vor fi fortati de Tariceanu sa se intoarca la ei.Pina atunci vom trai doar din amintiri.

St3phano
15th May 2008, 16:43
Au trecut 22 de ani de la marea ispravă a echipei Steaua de la Sevilla. Performanţele vin şi se duc continuu cu o repeziciune care, nu de puţine ori, ne face să uităm de ele, ataşându-ne de cele noi. Cum performanţa Stelei a rămas unică pentru fotbalul românesc, de fiecare dată când ne apropiem de ziua de 7 mai, ne face plăcere să ne reamintim de momentul Sevilla ’86 când elevii lui Emeric Ienei şi ai „secundului” Anghel Iordănescu au scris cea mai frumoasă pagină din istoria echipei şi-a Clubului Steaua.

Aş putea aşterne pe hârtie gândurile de acum, după atâţia ani, gânduri care poate ar fi marcate de anii care au trecut şi de evenimentele care s-au derulat de atunci. Voi trece peste meci şi mă voi opri la finalul celor 120 de minute de joc, după care arbitrul francez Michel Vautrot a pus balonul pentru prima dată la punctul cu... var. Seamănă cu o execuţie. Faţă-n faţă, doi chinuiţi de soartă: unul încearcă să înscrie, unul încearcă să apere. Unul este călăul, celălalt condamnatul. Acest final cu lovituri de la 11 metri este ceva asemănător vechilor poveşti cu nibelungi, când armatele sleite de o bătălie fără învingă tor stabilesc câte un luptător din fiecare tabără, urmând ca de rezultatul disputei acestora să depindă finalul războiului.
În partida de la Sevilla, cei doi s-au numit Duckadam şi Urruti...

Pentru cei care n-au văzut meciul

Sorţii au decis: steliştii trag primii. O fi bine, o fi rău? Urruti intră în poartă. Pare sigur pe el. Majearu aşază mingea. Un pas, doi, trei, Majearu trage şi... O! Nu! Balonul s-a dus în dreapta portarului şi Urruti respinge. Spaniolii din tribune sunt în delir. Noi am încremenit. Intră în poartă Duckadam... Alesanco lângă balon. Stadionul amuţeşte. ±ut şi, deodată, un şuierat, un vuiet traversează stadionul. Duckadam a apărat... Suntem ca la început. Boloni, liniştit, îşI potriveşte balonul. Cu câteva zile înainte, Loţi executase un penalty în meciul cu Sportul Studenţesc. Atunci şutase în stânga lui Speriatu care respinsese mingea. La fel face şi acum. Urruti apără şi din nou vulcan pe stadion. Câteva secunde mai târziu, Duckadam apără şutul lui Pedraza... E rândul lui Marius Lăcătuş. Cu o dezinvoltură specifică acestui veşnic spiriduş, şutează, mingea se îndreaptă spre bara transversală şi intră în GOOOOOOL!

Urmează un schimb diabolic de priviri între Duckadam şi Alonso. Privirea şi poziţia lui Duckadam în poartă par dezarmante pentru spaniol. Aşa a şi fost. Helmuth apără din nou. Strângem din pumni... Gabi Balint şutează. Urruti pleacă în stânga, în timp ce mingea se duce în partea dreaptă, în plasă. Este 2-0 pentru Steaua... Marcos fixează insistent cu privirea mingea, se uită spre poartă, îşi ia elan şi INCREDIBIL, Duckadam apără... Trecuseră exact două minute de la începutul sfârşitului. Trofeul este al steliştilor! ~n ţară, pentru prima dată, oamenii ieşeau în stradă netrimişi de nimeni. A fost una din puţinele bucurii ale româ- nilor din acei ani. Cum să o uităm? N-avem dreptul să o uităm. Ce repede au trecut cei 22 de
ani...

Cristian Topescu

steaua_my.life
16th May 2008, 16:33
c a fost a fost...a trecur...intr-adevar a fost cel mai frumos eveniment din istoria STELEI, dar nu credeti k ar trebui sa vb mai mult si despre prezent...c s-a intamplat in 1986 nu s va ami intampla prea curand la STEAUA...

Adrians
16th May 2008, 16:42
c a fost a fost...a trecur...intr-adevar a fost cel mai frumos eveniment din istoria STELEI, dar nu credeti k ar trebui sa vb mai mult si despre prezent...c s-a intamplat in 1986 nu s va ami intampla prea curand la STEAUA...

Acest site si forum sint pline numai cu articole despte Steaua actuala in timp ce despre Steaua 86 ne aducem aminte doar pe 7 mai !

colonelu Voiculescu
18th May 2008, 12:00
Iar Steaua '86 era echipa in timp ce Steaua 2008 e o adunatura de baieti formata din 3-4 fotbalisti si 20 de jucatori de fotbal

TheScouser
6th August 2008, 11:09
Asta e sub orice critică!!!

Mircea Lucescu: "Steaua a avut un noroc chior în 1986"

Mircea lucescu şi-a adus aminte de perioada de glorie din anii '80 ai echipelor româneşti de club. De asemenea, tehnicianul a ironizat adversarii pe care Steaua i-a întâlnit în 1986, atunci când roş-albaştrii au căştigat Cupa Campionilor Europeni.

"Craiova a avut cei mai grei adversari, era un grup fantastic. La Dinamo exista doar o stare de spirit foarte bună, iar Steaua a avut noroc cu caru’, în primul rând. Era o echipă bună, dar a avut parte de adversari accesibili, danezi, unguri, finlandezi, nimeni din fotbalul mare. Plus că nu existau englezii. Anderlecht era deja terminată ca formaţie, aveau o trupă foarte îmbătrânită. În finala cu Barcelona a fost singurul meci tare, zic eu. Dar dacă n-ai noroc, nu faci nimic în viaţă", a spus Mircea Lucescu în Libertatea.

prostport

Dumitrescu.Daniel
6th August 2008, 15:41
Asta e sub orice critică!!!

Mircea Lucescu: "Steaua a avut un noroc chior în 1986"

Mircea lucescu şi-a adus aminte de perioada de glorie din anii '80 ai echipelor româneşti de club. De asemenea, tehnicianul a ironizat adversarii pe care Steaua i-a întâlnit în 1986, atunci când roş-albaştrii au căştigat Cupa Campionilor Europeni.

"Craiova a avut cei mai grei adversari, era un grup fantastic. La Dinamo exista doar o stare de spirit foarte bună, iar Steaua a avut noroc cu caru’, în primul rând. Era o echipă bună, dar a avut parte de adversari accesibili, danezi, unguri, finlandezi, nimeni din fotbalul mare. Plus că nu existau englezii. Anderlecht era deja terminată ca formaţie, aveau o trupă foarte îmbătrânită. În finala cu Barcelona a fost singurul meci tare, zic eu. Dar dacă n-ai noroc, nu faci nimic în viaţă", a spus Mircea Lucescu în Libertatea.

prostport

Nu trebuia sa-l injuram pe muce jr,cred ca ne blesteama asta seara de seara:))

IO
7th August 2008, 13:23
ca in toate competitiile ai nevoie de noroc. daca echipele alea mari pe care le-a intalnit craiova erau asa de bune, atunci bateau echipele de 2 lei cu care am jucat noi si in felul acesta ne duelam cu ele. de ce nu ne luam de Liverpool, Galata, Porto, echipele de la rusi care au luat cupa uefa in ultimul timp? aceste echipe care le-am enumerat nici nu se compara cu echipele care s-au aflat in competitie cu ele in momentul in care acestea au castigat liga campionilor respectiv cupa uefa, dar cu toate aceastea, cu mult noroc au castigat cupele respectiva.

Adrians
7th August 2008, 13:36
Ce uita Il Muce sa aminteasca este faptul ca acea echipa a mai jucat o finala si o semifinala de CCE.Sa se fi varsat oare tot norocul din Romania doar in zona Ghencea ori era Ceausescu prea iubit de europeni si aranjau meciurile Stelei ? Ura lui Il Muce fata de Steaua este prea veche si prea mare ca sa il mai bagam in seama pe acest cioroi vesnic frustat.

Marius_Black
9th August 2008, 23:09
Ura lui Il Muce fata de Steaua este prea veche si prea mare ca sa il mai bagam in seama pe acest cioroi vesnic frustat.

Perfect spus. Dar deh..ziaristii romani tot baga in seama sistematic toti antrenorii romani anti-steaua gen ,,Parintele'' sau mucescu senior...