View Full Version : U CLUJ - cfr - a fi sau a nu fi "blat", asta-i intrebarea
steaua_ro
6th May 2008, 15:36
Acuzatii de blat
Autor: Catalin SUCIU
Presedintele Universitatii Cluj, Toni Dobos, este acuzat de suporterii „Sepcilor rosii“ ca s-ar fi intilnit in secret cu oficialii din Gruia, duminica seara, dupa incheierea partidei Dinamo – Steaua, pentru a discuta detaliile unui posibil aranjament intre cele doua echipe.
Intilnire Dobos - Muresan?
Dobos exclude varianta unui aranjament intre "U" si CFR, miercuri, in ultima etapa a sezonului
Suspiciunile de blat inaintea marelui derbi „U“ Cluj – CFR de miine sint alimentate de o presupusa intilnire intre conducatorii celor doua echipe, duminica seara, dupa incheierea partidei Dinamo – Steaua. Anton Dobos, ar fi fost zarit luind masa cu omologul Iuliu Muresan si cu antrenorul Ioan Andone, intr-un local din Cluj. Aproximativ 20 de sustinatori ai „Sepcilor rosii“ au venit ieri la stadion pentru a le cere socoteala conducatorilor si fotbalistilor Universitatii Cluj. Pe rind, Alpar Meszaros (n.r., antrenor principal), Stelian Gherman (n.r., director tehnic), Sorin Vadana (n.r., director sportiv), Marius Popescu (n.r., antrenor secund) si Toni Dobos (n.r., presedinte) au fost interpelati de galerie, acestia dind in schimb asigurari ca partida se va juca doar pe teren. In momentul in care autocarul echipei „U“ Cluj a sosit la arena „Ion Moina“, unde jucatorii aveau programat antrenamentul, suporterii au scandat impotriva acestora, numindu-i „escroci“ si „mafioti“ si le-au strigat: „Daca nu bateti pe CFR va rupem picioarele!“. „Este blat si vom fi umiliti, toata lumea stie. Sa joace impotriva celor de la CFR Cluj fotbalistii tineri, pentru ca ei sint sigur curati“, a sunat un alt mesaj transmis de suporteri antrenorilor si conducatorilor Universitatii Cluj. De asemenea, galeria a cerut sa fie dusa o Biblie in vestiarul echipei, pentru ca fiecare fotbalist sa jure ca isi va apara corect sansele.
100.000 de euro de la Dobos
Toni Dobos a negat orice aranjament cu concitadina CFR Cluj. Acesta face apel la calm si da asigurari ca meciul de miercuri va fi unul corect: „Suporterilor le transmit sa stea linistiti, pentru ca partida se va juca numai pe teren. Acum trebuie sa si avem forta de a invinge, pentru ca adversarul este valoros“, a declarat pentru monitorul conducatorul Universitatii Cluj. Altfel, oficialul lui „U“ a negat si zvonurile privind intilnirea sa cu liderii echipei din Gruia: „Nu este nimic adevarat. Nu m-am intilnit cu nimeni de la CFR Cluj. Ultima oara cind m-am intilnit cu domnul Muresan a fost cind am negociat pentru transferurile fotbalistilor Marginean si Oliveira, cei care au ajuns in final la UTA Arad“, a punctat presedintele formatiei de pe „Moina“. Totodata, Dobos a promis o prima consistenta pentru fiecare jucator al Universitatii in cazul unei victorii. Suma, care se ridica la cifra de 100.000 de euro, va fi achitata din buzunarul propriu, sustin surse din cadrul clubului.
CFR n-a solicitat bilete la meci
Pina ieri la ora 5, clubul de pe „Moina“ a vindut aproape 3.500 de tichete pentru marele derbi. Astazi, de la ora 10, se vor pune in vinzare alte 1.000, care vor putea fi achizitionate de la casa de bilete din incinta Stadionului „Ion Moina“ si de la standul „U“ Cluj din Iulius Mall. Interesant este ca pina ieri seara, oficialii CFR-ului nu au trimis nici o cerere pentru a solicita un numar de bilete care ar urma sa fie repartizate galeriei CFR-iste. Universitatea Cluj le va pune la dispozitie 350 de bilete, 5% din capacitatea stadionului. Pretul unui bilet pentru sustinatorii echipei „feroviare“ va fi de 30 de lei.
(monitorul de Cluj)
steaua_ro
6th May 2008, 15:37
"Fara bani necinstiti!"
Meszaros garanteaza ca meciul va fi corect
* Antrenorul Universitatii va lasa în afara echipei jucatorii fara caracter
Partida dintre Universitatea si CFR se dovedeste a fi la fel de problematica pentru ambele echipe, chiar daca studentii sînt deja retrogradati de pe ultimul loc în liga secunda. Jucatorii antrenati de Alpar Meszaros, cei mai multi cu gîndul la plecare, sînt suspectati de catre suporteri ca nu vor da totul pe teren. Tehnicianul lui "U" este la rîndul lui suparat pe unii dintre ei, care au dat informatii confidentiale din vestiar.
"Sînt cîtiva fara caracter"
Meszaros a declarat ca este dezamagit de comportamentul unor jucatori care "s-au întîlnit la colt de strada cu unii reporteri si au dat informatii din vestiar". El i-a catalogat pe acestia ca "fara caracter" si a spus ca astfel se întîmpla cînd mostenesti o echipa si nu o formezi tu de la început. Lotul Universitatii va numara 19 jucatori, de unde vor lipsi cu siguranta Ungurusan, Suller, Radoi si Coman.
Doua zile pe stadion
Antrenorul Universitatii a recunoscut ca nu este normal ca jucatorii sa fie amenintati de catre suporteri, dar a adaugat ca primii s-ar putea sa stea vreo doua zile pe stadion, daca nu demonstreaza pe teren ca îsi doresc victoria. "Chiar daca nu sînt cu sufletul la "U" si nu si-au primit banii, jucatorii îsi doresc sa cîstige si noi antrenorii la fel. Nu am luat niciodata bani necinstiti din fotbal si n-o sa încep acum", a încheiat tehnicianul.
(foaia Transilvania)
steaua_ro
6th May 2008, 15:39
SITUATIE * „U“ Cluj poate decide reprezentanta Romaniei in Liga Campionilor
Intre „granzi“
Autor: Gabi JAKAB
Derbiul dintre Universitatea Cluj si CFR Cluj este, fara indoiala, cel mai important meci al returului. „Studentii“ se afla in postura lui Dinamo dinaintea meciului cu Steaua: obligati sa cistige pentru a face pace cu suporterii si a desemna campioana.
Foto Diana Sandor
Asemeni dinamovistilor, "studentii" au ajuns sa arbitreze lupta pentru titlu din acest sezon al Ligii 1
Miine are loc ultima etapa a Ligii 1. Totodata, ultima incercare a Stelei de a-i „sufla“ lui CFR Cluj pozitia fruntasa in clasament, cea care duce la mina de aur din Liga Campionilor. Paradoxal sau nu, dar soarta campionatului pare a sta sub semnul marilor derbiuri. Duminica, Dinamo si Steaua si-au inclestat fortele in confruntarea de traditie a fotbalului romanesc, iar victoria „ciinilor“ a adus CFR-ul in avantaj pentru obtinerea titlului. Miine, final de sezon cu un meci exploziv: derbiul local dintre Universitatea si gruparea din Gruia. Intr-o mare masura, aceasta partida implica aceleasi semnificatii ca cea din fieful dinamovistilor. La fel cum elevii lui Cornel Talnar au obtinut victoria pentru a salva un sezon mizerabil, la fel si „studentii“ incearca reconcilierea cu fanii printr-un succes in fata rivalei de o viata. Si, aidoma confruntarii din capitala, batalia de sub Feleac poate determina viitoarea campioana a Romaniei. Tocmai importanta meciului de pe „Ion Moina“ face ca suspiciunile unui „aranjament“ sa se inmulteasca cu fiecare ora ce se scurge. Pe de o parte, CFR-istii ar fi dispusi sa puna deoparte securea razboiului in cazul in care concitadina, oricum retrogradata, nu ar tura motoarele. Apropierea dintre oficialii celor doua echipe ar putea fi pusa in practica, iar intilnirea dintre Dobos, Muresan si Andone, petrecuta duminica noaptea, va da si mai multa apa la moara circotasilor. Dar nu doar „feroviarii“ sint interesati de punctele puse in joc pe „Ion Moina“. Cu un ultim efort, Steaua va apasa toate „butoanele“ pentru a-i impiedica pe elevii lui Andone sa ridice, miine, cupa campioanei, cu toate ca George Becali a declarat ca nu va stimula echipa Universitatii: „Nu ma intereseaza de presa si nu mi-ar fi fost frica sa fac un blat. Eu nu fac imprumut pentru «U» Cluj. Daca vor incurca pe CFR va fi tot Ardealul fericit. Steaua a jucat toate meciurile pe teren si le-a cistigat cu mari emotii“.
(monitorul de Cluj)
steaua_ro
6th May 2008, 15:40
"Summit" sportiv la Cluj-Napoca
Miercuri se desfasoara doua partide care ar putea stîrni batai între suporteri
* Primarul Emil Boc si-a facut putina campanie pe seama derby-ului clujean
Primarul Emil Boc a convocat reprezentantii autoritatilor publice din municipiu, cu scopul de a pregati cît mai bine derby-ul clujean din ultima etapa a Ligii I si dubla dintre Moitelco si Atlassib, care îi poate duce pe clujeni în finala campionatului national de baschet.
Apeluri si felicitari de la primar
Jocul dintre Universitatea si CFR Cluj poate aduce primul titlu de campioana a României pentru gruparea din Gruia, iar elevii lui Meszaros sînt tot mai hotarîti sa le spulbere visele ceferistilor. Tensiunea predomina în rîndul suporterilor si orice rezultat ar avea meciul de miercuri, autoritatile spun ca sînt pregatite sa intervina. Primarul clujean a facut un apel tuturor suporterilor, ca spiritul sportiv sa predomine în tribune si sa nu se ajunga la incidente nedorite. "Vom fi centrul României si trebuie sa ne purtam ca atare, pentru ca suntem toti clujeni", a spus Boc. Apoi a continuat cu felicitari pentru modul în care jandarmii au intervenit si prevenit incidentele dintre suporterii lui "U" si CFR. Boc a încheiat "apoteotic" cu o declaratie de primar al unui oras cu doua echipe în Liga I, iar cuvintele lui au stîrnit rîsete. "Sînt alaturi de echipa Clujului, Universitatea, care stiu ca îsi va apara corect sansele, si vreau ca CFR sa fie echipa care va aduce pe Manchester United la Cluj", a spus Boc.
Masuri extraordinare de siguranta
Inspectorul Sef al I.P.J. Cluj, Ioan Pacurar, a spus ca meciul de pe "Ion Moina" se va desfasura în aceleasi conditii precum cel din tur si a asigurat ca nu vor fi incidente. Pe o raza de 1-2 km în jurul stadionului vor fi agenti ai politiei comunitare si nu se vor distribui bauturi alcoolice pe o raza de 1 km. Întregul efectiv care va asigura linistea si siguranta în timpul meciului de fotbal, iar apoi supravegherea Salii Sporturilor, va fi format din agenti de la Brigada Mobila a Jandarmeriei, politisti, jandarmi si politisti comunitari. Seful I.J.J., generalul Aurel Litan, a spus ca la nivelul municipiului Cluj-Napoca vor fi 400 de oameni de ordine care vor fi atît pe stadion, la Sala Sporturilor, cît si pe strazi. "Trebuie sa mentionez ca vor fi alti 200-300 de jandarmi si prin localitatile învecinate, pentru ca si acolo pot aparea incidente care trebuie prevenite. Toti acesti oameni ai legii vor asigura linistea peste tot în municipiu si în împrejurimi", a subliniat Litan. Referitor la incidentul dintre suporterii din Piata Avram Iancu, dupa care jandarmii au fost acuzati ca au intervenit tîrziu, colonelul Liviu Borbe, comandandul gruparii mobile a jandarmilor, a spus ca se astepta ca incidentele sa aiba loc, dar nu a avut garantia ca se va întîmpla. "Noi intervenim în functie de eveniment. Nu puteam interveni pentru ca niste oameni strigau "Hai Dinamo!", dar am fost pe faza", a adaugat Borbe.
(Foaia Transilvana)
steaua_ro
6th May 2008, 15:42
“U” - CFR cu iz de “blat”
Zvonurile potrivit cărora “U” s-ar da la o parte în meciul de mâine cu CFR au apărut de mai multe zile şi au fost confirmate de persoane apropiate conducerii “Şepcilor roşii”.
CFR joacă mâine cel mai important meci al istoriei de o sută de ani, iar Universitatea n-are nimic de pierdut, fiind deja retrogradată. Tocmai de aceea, suporterii “studenţilor” se tem că jucătorii vor ceda fără luptă în duelul cu CFR.
“De’ pierdeţi cu CFR, vă rupem picioarele” este noul hit al galeriei Universităţii. După fiecare din ultimele trei partide, toate încheiate cu înfrângeri, fanii “Şepcilor roşii” şi-au acuzat favoriţii că nu şi-au apărat corect şansele. Mai mult, după meciul cu Ceahlăul, site-ul suporterilor, www.ucluj.ro, a iniţiat un sondaj în care fanii erau invitaţi să voteze asupra corectitudinii cu care clujenii au abordat partida.
762 dintre cei care au votat, adică peste 67%, au considerat că jucătorii lui Alpar Meszaros au “trântit” jocul cu echipa lui “Pinalti”. Situaţia s-a repetat şi după meciul cu Farul Constanţa, 1-2, când mai mulţi spectatori i-au admonestat pe jucători pentru prestaţia considerată dubioasă. Ieri, înaintea antrenamentului, mai mulţi fani i-au cerut tehnicianului Alpar Meszaros să folosească juniorii în meciul de mâine, pentru că ei sunt “curaţi”.
Săptămâna trecută au apărut diverse informaţii, toate infirmate de oficialii Universităţii, conform cărora mai mulţi jucători ar fi fost deja contactaţi de conducerea CFR pentru a ceda fără luptă. Unul din jucătorii importanţi ai “Şepcilor roşii” le-a mărturisit unor apropiaţi că mai mulţi colegi de-ai săi ar fi acceptat deja “oferta” făcută de gruparea din Dealul Gruia.
Mai mult, surse apropiate conducerii “U” Cluj susţin că preşedintele Universităţii, Anton Doboş, ar fi vizionat partida dintre Dinamo şi Steaua (2-1), în urma căreia CFR a revenit pe primul loc al Ligii I, chiar în compania antrenorului “feroviarilor”, Ioan Andone, a finanţatorului Arpad Paszkany şi a preşedintelui Iuliu Mureşan. Şeful “studenţilor” infirmă însă orice tentativă de mituire şi spune că fanii exagerează când le cer jucătorilor să învingă în derby-ul de mâine cu orice preţ.
“Suporterii ne cer să batem CFR-ul de parcă am fi Real Madrid şi n-am pierdut de 20 de meciuri! Noi n-am câştigat de la meciul cu Universitatea Craiova, am pierdut pe bandă rulantă, e greu să învingem tocmai pe CFR. Asta nu înseamnă că nu vom încerca sau că ne vom preda. Orice tentativă de corupţie e exclusă”, a declarat Doboş, infirmând orice tentativă de “blat”.
Antrenorul Alpar Meszaros a spus şi el că-şi doreşte să învingă pe CFR pentru ca “feroviarii” să nu câştige campionatul. “Mi-ar plăcea să câştigăm, iar CFR-ul să nu ia titlul. Va fi greu, dar n-avem nimic de pierdut. Presiunea e pe umerii lor. Cred în corectitudinea jucătorilor mei. Sper ca şi fanii să creadă”, a spus Meszaros.
Chiar şi Emil Boc, primarul Clujului, s-a declarat convins că derby-ul de mâine se va juca corect. Boc a mai spus că nu crede că jucătorii Universităţii vor accepta bani de la CFR, chiar dacă sunt neplătiţi de mai bine de două luni.
“Universitatea îşi va apăra corect şansele. Sunt convins de asta, deşi ştiu că jucătorii nu şi-au mai primit banii de multă vreme. Vreau să ştie toată lumea că la Cluj nu există blatul”, a afirmat edilul Clujului.
Partida dintre “U” şi CFR se va disputa mâine pe “Ion Moina”, de la ora 17.00, urmând să fie transmisă în direct de Kanal D.
(ziua de Cluj)
bend_it_like_banel
6th May 2008, 15:47
titlul era in mainile noastre->n-am putut sa scoatem macar un egal cu potaile lesinate/n-am putut sa batem pe poli->cfr ia titlul->THE END
ps: o luam pe urmele crrapidistilor daca mai continuam cu scuzele astea penibile
LoMax8
6th May 2008, 15:52
U Cluj n-are nici un interes sa bata pe CFR. Rivalitate exista doar la nivel de suporteri. Joaca primul loc cu ultimul loc. E important ca titlul sa ajunga la CLUJ , in provincie, nu conteaza ca-l castiga CFR. Nu are rost sa ne facem iluzii. U a luat-o pe coaja la scor in ultimele etape, sunt deja in vacanta sau cu gandu la noile destinatii...
Care jucati la pariuri va propun sa pariati ca vor fi peste 3 goluri. Scor final 0-3 sau 0-4.
Noi am depins de un kkt de meci cu o echipa de 2 lei care a luat 4 boabe de la Craiova si n-am fost in stare sa dominam jocul macar. As putea spune, metaforic vorbind, ca noi am facut blat. Mai vine zis ca jucatorii: Nicolita, Nesu, Lovin, Badea si Haribo au fost cumparati, dar exagerez deja...
Nu meritam sa fim campioni, in plus blat o sa facem noi cu Buzaul de ce n-ar face si U Cluj cu CFR?!:imported_icon_pimp:
Marius_Black
6th May 2008, 16:01
titlul era in mainile noastre->n-am putut sa scoatem macar un egal cu potaile lesinate/n-am putut sa batem pe poli->cfr ia titlul->THE END
Corect , am pierdut titlul pe mana noastra , e mai usor sa ajungi sus pe primul loc decat te mentii acolo... n-am putut , asta e , sa vedem la anul :)
ioana20
6th May 2008, 16:02
Rivalitate exista doar la nivelul suporterilor care au fost la meciuri si cand cele 2 echipe erau in b. Rivalitatea la nivel de conducere e doar formala. In Cluj mai sunt o alta categorie de suporteri, suporteri ai fotbalului clujean care doresc sa vada echipe mari la Cluj. Ieri la punctul de vanzare al biletelor membrii ai galeriei sepcilor rosii, i-au impiedicat pe "franari" sa isi ia bilete. Cel putin asta stiu eu. Dar mare lucru nu va insemna, doar ca nu vor sarbatori titlul pe Moina si nu va iesi macel acolo. Jucatorii lui U Cluj sunt deja in vacanta.
steaua_my.life
6th May 2008, 16:19
adevarul e k dak u cluj ii incurca p cfr e f ok pt noi....oricum dak cotizeaza gigi bine luam titlul, altfel nu...dak va plati bine p u cluj atunci nu vor face blat...dar dak nu va fi blat sigur...
steaua_ro
6th May 2008, 16:27
In Cluj mai sunt o alta categorie de suporteri, suporteri ai fotbalului clujean care doresc sa vada echipe mari la Cluj.
cfr poate juca la Cluj in CL ? Nu stiu cum e cu stadionul lor. Parca se rugau de b sa ii lase sa joace in grupe pe Ghencea.
catalin.andronic
6th May 2008, 16:54
aseara a fost o emisiune in cj pe ncn si antrenorul mesaros a recunoscut ca suporterii iau cerut ca jucatorii sa jure si ei pe biblie si iau ast ieri la stadion unde leau promis ca daca nu joaca cinstit cu cfr le vor arata cu adevarat ce inseamna sa iti bati joc de iei.au mai cerut ca sa joace numai jucatorii care vor ramane in continuare.tot aseara a anuntat faptul ca fundasii centrali bilica si astorga au fost in turcia unde au semnat contracte de joc cu o formatie nou promovata.in rest mesaros a dat asigurari ca el este uist din cap pana in picioare si a asigurat ca se va juca doar pe teren.om trai si om vedea dar pana atunci nu pot decat sa zic HAIDE ''U''
catalin.andronic
6th May 2008, 16:56
cfr poate juca la Cluj in CL ? Nu stiu cum e cu stadionul lor. Parca se rugau de b sa ii lase sa joace in grupe pe Ghencea.
nu au cum sa joace dar au zis ca daca nu termina cealalalta tribuna vor merge la piatra neamt
astazi la 5 si la 9 seara este special cu Dobos
FORTZA U!!!
darkdog
8th May 2008, 18:01
de jucat au jucat corect oricum numa ca so bagat oieru inseama,sunt mari si acolo orgolile ,da oricum ciobanu asta inepe sa ne faca de tot kkk
catalin.andronic
9th May 2008, 14:42
trebuie sa fim cinstiti si cred ca nu se pune nici o secunda problema sa fi fost blat.oricum cred ca cei de la u au facut tot ce se putea.eu unul sincer tin sa i felicit kiar daca cand a jucat steaua aici neau injurat de nu stiam cum sa ma abtin.macar nu sunt sclavi ca cei de la cfr
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.