View Full Version : Revista Presei / 2 mai
Onlinesport.ro
2nd May 2008, 12:10
Steaua a dat prima lovitura pe piata trasferurilor reusind sa il convinga pe armeanul lui Poli Timisoara, Artavazd Karamian, sa evolueze in Ghencea din sezonul viitor.
Conform Antena 1, Gigi Becali va plati Timisoarei nu mai putin de 1,5 milioane de euro, ceea ce reprezinta clauza de reziliere a mijlocasului de 28 de ani, iar acestui un salariu anual in valoare de 350.000 de euro.
Se pare ca cel care l-a convins pe Artiom sa aleaga Steaua a fost Mihai Stoichita, cel care l-a adus in urma cu patru ani din Armenia la Rapid Bucuresti, si care este foarte bun prieten cu actualul antrenor al formatiei ros-albastre, Marius Lacatus.
Nascut pe 14.11.1979, Artavazd Karamian este mijlocas stanga, iar inainte de a veni in Romania a jucat la Kilikia Erevan, Patrs, Arsenal Kiev si Pyunik Erevan, fiind unul dintre jucatorii de baza a selectionatei de fotbal armene. In Romania, acesta a jucat doar pentru Rapid si Poli Timisoara.
Cunoscut ca un tip familist, mijlocasul a refuzat mai multe oferte tentante de-a lungul timpului tocmai pentru ca isi dorea din tot sufletul sa joace in aceeasi echipa cu fratele sau, Arman, acest lucru intamplandu-se la Kilikia, Pyunik, Arsenal Kiev, Patras sau Rapid.
onlinesport.ro / 2 mai 2008
sport.ro
2nd May 2008, 12:10
Steaua ar putea sa ia tilul chiar in Stefan cel Mare, Dinamo spune ca ar fi ce mai mare umilinta ca stelistii sa iasa campioni chiar in "Groapa". Margaritescu declara dramaric: "Mai bine murim in picioare, decat sa traim in genunchi". Toate ingredientele sunt gata pentru un spectacol pe viata si pe moarte. Cu toate astea, Dinamo si Steaua au avut si derby-uri mai... amicale decat ar fi fost cazul. Florin Batrana dezvaluie pentru Prosport ca in meciul direct dintre cele dou de acum 9 ani, stelistii nu s-au prea omorat cu firea. Steaua era atunci in situatia lui Dinamo, adica fara nicio miza, iar spartanii se bateau cu Rapid la titlu. Becali chiar declara la Special ca, daca Steaua ar fi fost in locul lui Dinamo, cainii ar fi fost campioni.
"Daca am fi castigat jocul eram in carti. Noi am avut partida la dispozitie, dar nu am reusit sa marcam si sa obtinem victoria. Noi, daca bateam Steaua, egalam Rapidul la puncte si daca mergeam cu ei cap la cap pana la sfarsit, pentru ca mai erau atunci, ca si acum, doar doua etape, castigam campionatul.
In acel meci, stelistii nu au jucat cu determinare si parca ar fi dorit mai mult sa castige Dinamo titlul, decat Rapid. Erau prea relaxati. A fost altfel decat se jucau derby-urile de altadata. Au lasat-o mai moale stelistii in acel meci! Dupa Revolutie, cu exceptia Craiovei, doar Steaua si Dinamo luau campionatul si cred ca Steaua nu ar fi vrut sa intrerupa traditia",a declarat Batranu pentru Prosport.
sport.ro / 2 mai 2008
sport.ro
2nd May 2008, 12:40
Florentin Petre este campion cu Steaua ... din Bulgaria. Dupa 18 ani si trei titluri de campion cu Dinamo, Florentin Petre a castiga titlul si cu TSKA Sofia. Fostul dinamovist spune ca nu a dormit de fericire, ca este gata de Cahmpions League si ca se va intoarce la Dinamo doar ca antrenor:
"Inca nu mi-am revenit! N-am dormit toata noaptea. Chiar daca am baut doar suc si apa, sunt rupt de oboseala. Am petrecut impreuna cu colegii de echipa intr-o discoteca din Sofia pe muzica lui Costi Ionita! Una dintre melodiile lui, pe care o canta in duet cu o bulgaroaica, este hit aici. Bulgarii stiu toate cuvintele romanesti ale melodiei.
La Dinamo ma voi intoarce doar ca antrenor. Mai am un an contract cu TSKA si ma pregatesc sa joc in grupele Ligii Campionilor. Acest titlu e foarte important pentru TSKA, care sarbatoreste 60 de ani de la infiintare. La spectacolul de pe 24 mai, TSKA vrea sa invite, pentru un amical de lux, o trupa grea din Europa: Arsenal Londra sau Real Madrid. Vreau sa ma invoiesc la nea Piti, pentru a fi prezent la acel meci", a declarat Florentin Petre pentru Evenimentul zilei.
sport.ro / 2 mai 2008
sport.ro
2nd May 2008, 12:40
Steaua vrea tilul, Dinamo vrea sa spele rusinea sezonului ratat. Ghencea vrea in Liga, "Stefan cel Mare" vrea sa se razbune pe marele rival. Cel care a dat startul ostilitatilor a fost Borcea, cel care a declarat ca nimeni nu va mai iesi din Groapa in cazul unor mismasuri ale stelistilor. Becali a ripostat: vin cu bodyguarzii si va bat pe toti! Seful din Ghencea a revenit si a pus batista pe tambal, constient ca declaratiile ar putea duce la cresterea tensiunilor, si-asa insuportabile.
Potrivit Libertatea, dinamovistii le-au declarat deja razboi stelistilor. Pe langa coregrafiile obisnuite la aceste derbyuri, spartanii au pregatit si o serie de bannere si mesaje. In plus, sunt puse la cale si lupte de strada.
"Avem orgoliul nostru, vom face tot ce depinde de noi sa oprim Steaua. Ii vom demonstra lui Gigi Becali ca nu suntem o galerie de vagabonzi si de prosti. Nu are cum sa intre cu sportivii lui in galeria noastra, suntem 4.000 acolo. Avem pregatite niste ironii pentru el, dar facute cu cap, nu ca ale lui", a spus unul din liderii galeriei dinamoviste.
"Nu veniti, ca nu mai plecati!", "N-avem nimic de vanzare, ciobane!", "Vrem un foc, aveti o bricheta?" sau "Va rupem capul!", sunt cateva dintre mesajele pregatitre de caini.
Ca un fapt inedit, derby-ul dintre Dinamo si Steaua se joac la aproape 11 ani de la incendierea peluzei din Ghencea de catre dinamovisti.
sport.ro / 2 mai 2008
Onlinesport.ro
2nd May 2008, 15:11
Echipa Steaua Bucuresti a urcat sapte locuri in clasamentul Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS) si continua sa fie formatia cel mai bine clasata din Romania, conform acestui top dat publicitatii vineri.
In clasamentul pe luna aprilie, Steaua ocupa locul 65, cu 143 puncte, dupa ce luna trecuta s-a aflat pe pozitia 69.
CFR Cluj ocupa locul 98, cu 112,5 puncte, dupa ce in martie se afla pe pozitia 122. Clujenii sunt la egalitate cu danezii de la Aalborg.
Rapid Bucuresti a coborat sase locuri si se afla pe pozitia 130, cu 98,5 puncte, la egalitate cu Lokomotiv Moscova (Rusia) si Mamelodi Pretoria (Africa de Sud).
Dinamo a coborat noua locuri si se afla pe pozitia 153, cu 93 puncte, la egalitate cu Universidad de Chile (Chile).
Unirea Urziceni a urcat de pe locul 181 pana la 166, are 91,5 puncte si se afla la egalitate cu echipa La Equidad Bogota (Columbia).
Cu o urcare de 4 locuri, Otelul Galati a ajuns pe pozitia 164, cu 91 puncte.
Poli Stiinta Timisoara ocupa locul 322, cu 66 puncte, dupa ce a coborat de la locul 243.
onlinesport.ro / 2 mai 2008
sport.ro
2nd May 2008, 15:11
Stefan cel Mare e sub asediu. Derby-ul Dinamo Steaua ii alerteaza pe oamenii legii. Prefectura capitelei a "detasat" 700 de jandarmi si 400 de politisti la meciul de duminica.
Autoritatile considera ca derby-ul un eeveniment cu grad inalt de risc, mai ales dupa ultimele declaratii vebite din ambele tabere
sport.ro / 2 mai 2008
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.