PDA

View Full Version : Revista Presei / 30 aprilie

Onlinesport.ro
30th April 2008, 02:00
Finala campionatului se joaca duminica in Stefan cel Mare, iar Onlinesport continua sa prefateze duelul dintre Dinamo si Steaua.

In turul campionatului (etapa a 16-a), ros-albastrii au invins cu 1-0, gol marcat de Neaga in minutul 66 (sut in diagonala, din coltul careului mic). A fost un meci tensionat, mai ales in tribune, ultrasii celor doua echipe intrerupand meciul cateva minute din cauza tortelor si fumigenelor.

Cele doua echipe au evoluat destul de modest, Dinamo nereusind sa puna deloc in pericol poarta lui Zapata. Steaua a fost putin mai activa pe plan ofensiv, iar Neaga a concretizat in repriza secunda superioritatea echipei din Ghencea si a adus trei puncte foarte importante pentru echipa lui Gigi Becali.

Walter Zenga a plecat de la Dinamo dupa derby-ul din Ghencea, locul saupe banca tehnica fiind luat de Cornel Talnar.

Au evoluat echipele:

Steaua: 1. Zapata - 13. Emeghara, 3. D.Goian, 5. Rada, 15. Nesu (4.Golanski '88) - 16. Nicolita (26.Croitoru '46), 8. Ov.Petre, 20. Lovin, 25. Neaga - 10. Dica, 9. V.Badea (17.Baciu '81). Antrenor: Marius Lacatus.

Dinamo: 1. Lobont - 16. Blay, 4. Moti, 26. St.Radu, 3. Pulhac - 20. Cristea, 6. Margaritescu (7.C.Munteanu '66), 25. Ropotan (28.Izvoranu '82), 8. Bostina (15.Bratu '78) - 9. Cl.Niculescu, 10. Danciulescu. Antrenor: Walter Zenga.

onlinesport.ro / 30 aprilie 2008

sport.ro
30th April 2008, 10:20
ProSport// Victor Becali sare la gatul actionarilor de la Dinamo care anunta ca se tem de interventia fratilor Becali pe langa jucatorii din Stefan cel Mare inainte de finala campionatului asa cum a fost numit derbiul dintre Dinamo si Steaua.

"Daca nu este vorba doar de ceva fabricat de presa si este adevarat ca unii actionari se tem de ce as putea face eu sau fratele meu, atunci acei actionari dovedesc prin asta ca nu au oua! Se dau mari milionari, dar nu au curajul sa spuna direct, fara protectia anonimatului, ce cred. Asa mi s-ar parea normal! Oricum, unii dintre ei sunt doar actionari si vorbesc despre fotbal, desi implicarea lor nu este chiar atat de directa", a spus Victor Becali in ProSport.

"Nu inteleg aceste suspiciuni. Nu e primul meci cu miza, in care vor juca multi fotbalisti care sunt impresariati de noi. Au mai fost astfel de partide si s-au jucat pe teren. De ce nu apar suspiciuni si fata de posibila noastra influenta la CFR? Si acolo avem jucatori. De pilda, Fabbiani. Dar de acolo nimeni nu a sugerat niciodata nimic!", a mai declarat Becali.

sport.ro / 30 aprilie 2008

sport.ro
30th April 2008, 11:30
ProSport//Derbyul cu Steaua incinge spiritele la Dinamo. Dupa ce Borcea si Turcu anuntau ca vor sta pe banca la meciul cu Steaua, Nicolae Badea le taie elanul celor doi si anunta ca nu-i va lasa alaturi de Talnar la meciul din Stefan cel Mare cu Steaua.

"Dinamo – Steaua este un derby de traditie si este normal sa avem cu toţii elemente mai pasionale in atitudine, totul este ca acestea sa se opreasca in niste limite civilizate. Am vazut ca s-au facut multe speculatii despre partida de duminica, dar totul este din cauza unor declaratii folcloristice, cu pretenţii de discurs public. Nu se va intampla asta si nici nu as fi de acord cu asa ceva! Sunt opinii excentrice, atat. Cred ca Borcea si Turcu au vrut sa exprime apropierea pe care ar vrea sa o arate fata de echipa”, a declarat Nicolae Badea.

Presedintele consiliului de administratie de la Dinamo nici nu vrea sa auda de primele de la CFR daca Dinamo "fura" titlul Stelei la derby: "Vom refuza orice prima de la CFR! Noi nu avem nevoie de prime speciale, la Dinamo totul este pe hartie”.

sport.ro / 30 apriie 2008

sport.ro
30th April 2008, 11:30
ProSport// Pastele ii prieste lui Danciulescu care vrea sa dea din nou lovitura cu Steaua de data asta in Stefan cel Mare dupa ce anul trecut a ingropat-o in Ghencea. Danciu-gol nici nu se gandeste la o infrangere cu Steaua si dupa ce a fost la un pas sa rateze derbiul cu fosta echipa, vrea sa devina "nasul" nasului Lacatus.

"Pana la ora meciului, sper sa-mi revin suta la suta. Dar, oricum, oriunde, eu joc in acest derby! Este mult prea importanta aceasta partida pentru noi, jucatori si suporteri, ca sa nu intru. Am dat deja comana pentru o mască de protectie a zonei accidentate, ca sa nu am vreo problema. Nu ar fi pentru prima data cand marchez impotriva lui Lacatus. Am mai jucat contra lui si n-a fost nicio problema. Stiti cum e, pe terenul de joc se uita astfel de relatii si nu urmaresti decat sa ai o evolutie cat mai buna. Dinamo nu a facut un sezon stralucit anul acesta, dar eu nici nu vreau sa ma gandesc ca nu vom invinge duminica seara", a spus Danciulescu.

sport.ro
30th April 2008, 12:10
Primele anuntate de Gigi Becali si presiunea salvarii de la retrogradare i-a lasat muti pe cei de la Gloria Bistrita. Jean Padureanu si-a bagat echipa in silenzio stampa pana cand le revine pamantul sub picioare si raman in Liga 1. Seful Bistritei a explicat de ce jucatorii sai nu au voie sa vorbeasca cu presa, insa nu a vrut sa comenteze primele de 30-40 de mii de euro anuntate de Gigi Becali in cazul in care Bistrita incurca CFR-ul si o face pe Steaua campioana.

"Am hotarat aici, la club, sa nu mai vorbim cu presa pana cand nu ne indeplinim obiectivul, si anume salvarea de la retrogradare. Matematic, mai avem nevoie de un punct pentru a sta linistiti, asa ca nu vrem sa cream o presiune in plus asupra echipei. In ceea ce priveste spusele lui Becali, nici pe acelea nu vreau sa le comentez” a spus Padureanu in ProSport.

sport.ro
30th April 2008, 13:20
Fosta glorie a Stelei, Emeric Ienei se teme ca derbyul dintre Steaua si Dinamo sa nu fie decis in alta parte decat pe teren si spune ca acest campionat a demonstrat ca orice este posibil in Liga lui Mitica.

"Steaua joaca pentru campionat, iar Dinamo pentru orgoliu. O sa fie un meci disputat daca nu se va decide la alt nivel. Ar fi pacat ca un astfel de derby sa se joace in alta parte decat pe gazon. Dar, dupa cate am vazut in acest sezon, orice este posibil...“, a spus Ienei in Evenimentul Zilei.

sport.ro
Steaua este la 2 pasi de titlul cu numarul 24, insa Emeric Ienei anunta ca acesta va fi un titlu fara glorie deoarece echipa lui Lacatus a fost ajutata de punctele donate de cazul "Bricheta"

„Eu, ca stelist, nu pot sa simt decat tristete daca Steaua va castiga campionatul cu ajutorul celor trei puncte donate de pe urma cazului „Bricheta". Un astfel de titlu nu are glorie. In acest moment, daca ne luam dupa jocul practicat, nici Steaua, nici alta echipă nu arata ca o campioana. Trebuie sa vedem cum se vor comporta in cupele europene“,a spus legenda Stelei in Evenimentul Zilei.

sport.ro
Mircea Lucescu pariaza pe Steaua in derbyul cu Dinamo si crede ca echipa lui Lacatus va castiga si va obtine titlul 24 chiar acasa la rivala din Stefan Cel Mare.

"Acest derby si-a pierdut spiritul de rivalitate care il anima pe vremuri. Nu ati vazut ca anul trecut Dinamo a ajutat Steaua sa mearga in Champions League?! Eu cred ca Steaua va castiga in Stefan cel Mare si va lua titlul! Asta este parerea mea!“,a fost declaratia soc a lui Mircea Lucescu in Evenimentul Zilei

sport.ro
30th April 2008, 13:50
Seful Stelei, Gigi Becali, nu se teme de ultimul meci al sezonului cu Gloria Buzau. „Nu ma tem de meciul cu Buzaul, pentru ca nu mai joaca Bunica la ei“, spune Becali in EVZ. Romica Bunica a marcat contra Stelei in meciul tur si a adus un egal nesperat echipei din Buzau. Intre timp Bunica a fost exilat la CSM Ramnicu-Sarat.

sport.ro
30th April 2008, 15:00
Giovani Becali a devenit cel mai important personaj din liga lui Mitica. Dupa ce a fost alaturi de Dinamo ani de zile si a sarbatori alaturi de prietenii Borcea, Badea,Turcu si Netoiu succesele spartanilor, Giovani Becali a schimbat barca. S-a impacat cu varul Gigi Becali si mai nou nu rateaza niciun meci al Stelei din Liga I. Giovani Becali a oferit imaginea saptamanii la Craiova cand alaturi de varul sau Gigi Becali a sarit in sus la golurile marcate de Steaua impotriva Universitatii. Intrebarea momentului este: Giovani Becali cu cine tine la meciul direct dintre Dinamo si Steaua, meciul care poate decide daca Steaua lui Gigi Becali va castiga campionatul.

Onlinesport.ro
30th April 2008, 16:00
Echipa Steaua Bucuresti s-a calificat in finala Cupei Romaniei la rugby, dupa ce a invins, miercuri, la Petrosani, cu scorul de 18-13 (5-6), formatia CSM U Baia Mare, in semifinalele competitiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Punctele invingatorilor au fost reusite de Fercu - eseu, Dan Vlad - eseu si Vlaicu - doua lovituri de penalitate si o transformare, in timp ce baimarenii au beneficiat de un eseu de penaliate si au mai punctat prin Pop - 2 lovituri de penalitate si o transformare.

In cealalta semifinala, care va avea loc miercuri, de la ora 16.30, la Brasov, se vor intalni echipele RCM Timisoara si Dinamo Gaz Sud.

Finala Cupei Romaniei la rugby se va disputa la 10 mai, de la ora 15.00, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti.

Onlinesport.ro
Presedintele Consiliului de Administratie al Stelei, Valeriu Argaseala, spune ca echipa din Ghencea nu va trimite juniorii pe teren la meciul cu Dinamo, daca CFR Cluj se va incurca de Gloria Bistrita.

"Avem aceasta sansa de a castiga titlul in Stefan cel Mare si vrem sa ne indeplinim obiectivul. Suntem obisnuiti sa jucam cu multi suporteri in tribuna, asa ca nu ne temem de infernul de pe Dinamo. Insa am inteles ca s-au vandut doar 1000 de bilete. Sper sa ne bucuram de sambata seara. Indiferent de rezultatul de la CFR Cluj - Gloria Bistrita, Steaua nu va evolua cu jucatorii impotriva lui Dinamo, pentru ca ne respectam suporterii", a spus Argaseala.

Referitor la suspiciunile pe care actionarii lui Dinamo le au fata de jucatori, Argaseala crede ca acest comportament este inutil. Vasile Turcu a anuntat, insa, ca lista cu titularii se va anunta abia cu 5 minute inainte de startul partidei.

"Nu stiu ce ii indeamna pe cei de la Dinamo sa-si suspecteze jucatorii. Nu mi se pare ceva normal. Scandalurile care au loc inaintea meciurilor ar trebui evitate pe cat posibil pentru ca nu fac bine nimanui. Ati vazut ce s-a intamplat la meciul de la Craiova, atunci cand fanii au aruncat cu scaune in teren", a afirmat Argaseala.

sport.ro
Directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, a declarat ca la derby-ul cu Dinamo s-au vandut 1000 de bilete:"Noi avem oportunitatea de a castiga titlul in Stefan cel Mare daca Clujul nu va pierde in Gruia sambata seara, dar nu stiu daca o sa fie 14.000 de spectatori cum ne asteptam noi. Pana in prezent s-au vandut doar 1000 de bilete, asta nu e neaparat o problema pentru noi, pentru ca Steaua a jucat si cu 60.000 de spectatori si cu 1000 de spectatori", a spus Argaseala.

Onlinesport.ro
30th April 2008, 18:20
Presedintele Consiliului de Administratie al Stelei, Valeriu Argaseala, spune ca echipa din Ghencea nu va trimite juniorii pe teren la meciul cu Dinamo, daca CFR Cluj se va incurca de Gloria Bistrita.

"Avem aceasta sansa de a castiga titlul in Stefan cel Mare si vrem sa ne indeplinim obiectivul. Suntem obisnuiti sa jucam cu multi suporteri in tribuna, asa ca nu ne temem de infernul de pe Dinamo. Insa am inteles ca s-au vandut doar 1000 de bilete. Sper sa ne bucuram de sambata seara. Indiferent de rezultatul de la CFR Cluj - Gloria Bistrita, Steaua nu va evolua cu juniorii impotriva lui Dinamo, pentru ca ne respectam suporterii", a spus Argaseala.

Referitor la suspiciunile pe care actionarii lui Dinamo le au fata de jucatori, Argaseala crede ca acest comportament este inutil. Vasile Turcu a anuntat, insa, ca lista cu titularii se va anunta abia cu 5 minute inainte de startul partidei.

"Nu stiu ce ii indeamna pe cei de la Dinamo sa-si suspecteze jucatorii. Nu mi se pare ceva normal. Scandalurile care au loc inaintea meciurilor ar trebui evitate pe cat posibil pentru ca nu fac bine nimanui. Ati vazut ce s-a intamplat la meciul de la Craiova, atunci cand fanii au aruncat cu scaune in teren", a afirmat Argaseala.

Legat de derbiul de duminica, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, la imobilul sau din Aleea Alexandru, ca ii este frica de meciul cu Dinamo de duminica. "Numai printr-un mare ghinion sa piarda titlul Steaua acum. Sper sa se incurce CFR cu Bistrita. Nu-i adevarat ca voi motiva pe Gloria. Eu motivez numai echipa Steaua. M-a suparat Borcea cand a zis ca nu mai iesim din stadion si de-aia am spus despre galerie. Ce sa ma impac, ce, m-am certat cu el? Sunt discutii publice, nu inseamna ca ne-am certat ca persoane, sunt tachinari ca intre conducatori, el nu e un om cu care sa te certi, n-o sa ma cert cu el niciodata. Nu-mi sta bine ca patron sa instig galeria, am reactionat la spusele lui Borcea. Daca i-am suparat, n-as vrea sa ia in considerare declaratiile pe care le-am facut la un pahar de sampanie", a spus Becali.

sport.ro
30th April 2008, 20:50
Dupa Steaua, potopul! Ca si Rapid, Craiova va avea de suferit dupa meciul cu Steaua. In afara faptului ca au pierdut pe teren, oltenii vor avea de tras si in urma hotararii Comisiei de Disciplina a FRF. Stiinta a fost suspendata doua etape si amendata cu 50 de mii de lei. Oltenii vor juca urmatoarele doua meciuri de pe teren proproiu cu portile inchise.

Hotararea Comisiei a venit in urma aruncarii de catre fani a deiverse obiecte si scaune. De asemenea, Josh Mitchell a fost suspendat doua etape in urma conflictului avut cu Golasnki, iar Spase Dilevski a primit aceeasi supsendare dupa ce i-a spart nasul lui Danciulescu in meciul cu Dinamo.

Onlinesport.ro
30th April 2008, 22:40
Evenimentul intitulat "Sarbatoarea Primaverii", care a fost organizat miercuri de clubul Steaua, a adunat sute de suporteri ros-albastrii la stadionul din Bulevardul Ghencea, care s-au inghesuit sa obtina autografe si sa se pozeze cu jucatorii lui Marius Lacatus.

copii, care au profitat de zilele de vacanta si au venit sa obtina autografe si sa faca fotografii cu jucatorii Stelei. Ca urmare, curtea care inconjoara stadionul a fost intesata de suporteri care au participat la concursuri si la diverse jocuri organizate de gazdele evenimentului.

Punctul culminant a fost aparitia celor cinci jucatori care au sosit la ora 13:30 la intalnirea cu fanii: Adrian Neaga, Eugen Baciu, Robinson Zapata, Mihaita Nesu si Habib Habibou, care au acordat, timp de aproximativ o ora, autografe suporterilor si s-au fotografiat alaturi de acestia. Intalnirea cu jucatorii a fost temporar sistata, din cauza imbulzelii create, iar dupa o ora de stat alaturi de fani, jucatorii au reusit cu greu sa plece de la stadion.

Prezent la intalnirea cu suporterii ros-albastri, presedintele stelist Valeriu Argaseala a promis ca petrecerea de miercuri va culmina cu sarbatoarea de cucerire a titlului. "Cei veniti aici sunt langa echipa si o sustin ca sa castige titlul. E o obisnuinta sa facem pentru suporteri si copiii lor astfel de evenimente. Acum s-a suprapus cu Pastele si ziua de 1 Mai. Astfel de evenimente sunt un mod prin care noi ne exprimam recunostinta, pentru ca fanii vin mereu la meciuri si sustin Steaua. Acum am facut Oraselul Copiilor, trebuie sa le intoarcem dragostea pentru echipa, chiar daca ar trebui sa facem mult mai mult pentru ei. Acum ne-am ocupat de un eveniment pentru copii, petrecerea pentru cei mari o sa vina cand o sa castigam campionatul", a spus Valeriu Argaseala.

Onlinesport.ro
1st May 2008, 00:40
Fostul antrenor al lui Dinamo si al Stelei, Walter Zenga, crede Dinamo nu ii poate pune piedica echipei lui Gigi Becali in lupta pentru titlu deoarece nu va fi motivata la derby-ul de duminica.

"Sunt la curent cu ce se intampla in Romania si astept sa vad cum se termina Dinamo-Steaua. Steaua va iesi campioana fara probleme. Stelistii stiu ca trebuie sa lupte 90 de minute pentru un egal. Sunt motivati. In schimb, Dinamo lupta numai pentru orgoliu, pentru a sterge ce a fost anul trecut, cu CFR Cluj. Nu stiu (daca Gigi Becali a impins echipa de la spate), n-am fost acolo. Dar daca in clasament Steaua e pe primul loc, inseamna ca...asta e. Merita sa fie campioana", a spus Zenga pentru EVZ.

Intrebat daca s-ar intoarce in Romania, Zenga a refuzat sa dea un raspuns concret. "In momentul asta nu pot sa spun daca m-as intoarce sau nu. Am plecat cu un gust amar pentru ca n-am reusit eu sa fac ce trebuia sa fac. La Dinamo n-am avut inspiratie si noroc. A fost si un am mai zbuciumat pentru Dinamo, au schimbat 5 antrenori", a explicat italianul.

Referitor la situatia echipei pe care o antreneaza, Catania, Zenga a precizat ca spera intr-o victorie impotriva Regginei, pentru a reusi sa-si indeplineasca obiectivul. "E foarte frumos, dar si foarte stresant. Etapa viitoare jucam cu Reggina un meci crucial pentru noi. Daca invingem, in proportie de 80% ne pastram locul in Serie A. Incercam sa ne calificam si in finala Cupei Italiei. Pe 7 mai avem meci cu AS Roma pe teren propriu. In tur am pierdut cu 1-0 si mai avem ceva sanse. Aici e un fotbal care nu poate fi comparat cu cel din Romania", a afirmat Zenga.