PDA

View Full Version : Revista Presei / 21 aprilie

sport.ro
20th April 2008, 23:00
Lovitura de gratie in Liga 1 vine de la Gigi Becali. Seful Stelei ii avertizeaza pe dinamovisti ca Lacatus nu se opreste la victoria cu numarul 10 si-l anunta pe Borcea ca Dica si latino Steaua vor invinge Dinamo cu tot cu seful "cainilor" in galerie.

Becali are planuri mari: nu vrea doar victoria in Stefan cel Mare, seful Stelei vrea sa sarbatoreasca acasa la Dinamo titlul cu numarul 24 din palmaresul Stelei.

sport.ro / 21 aprilie 2008

Onlinesport.ro
20th April 2008, 23:30
Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a amenintat ca va trimite echipa a doua cu Steaua daca oficialii lui CFR Cluj nu-si vor cere scuze pentru ca au facut un blat in urma cu peste 30 de ani.

Adrian Mititelu nu a uitat ca in 1973 CFR s-a dat la o parte din fata lui Dinamo, iar echipa din Stefan cel Mare a castigat titlul de campioana in dauna Universitatii Craiova si ameninta ca trimite pe teren echipa secunda in meciul de saptamana viitoare cu Steaua, pentru a se razbuna.

"Daca pana maine la pranz presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, nu isi va cere scuze public pentru nedreptatea facuta Craiovei in 1973, voi baga echipa a doua pe teren in partida de sambata cu Steaua", a spus Adrian Mititelu la Radio Oltenia.

Presedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Muresan, a anuntat ca nu isi asuma nicio responsabilitate pentru acel meci.

onlinesport.ro / 21 aprilie 2008

Onlinesport.ro
21st April 2008, 01:12
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, s-a aratat inca o data deranjat de testul anti-doping la care au fost supusi sase jucatori ai vicecampioanei dupa meciul de la Galati.

"Cel mai mult m-a deranjat controlul anti-doping. Cei de la CFR Cluj l-au cerut ca sa sicaneze Steaua. Probabil ca servitorii de la Otelul au vrut sa arate ei cat de loiali sunt, incat uite ce fac, o tin pe Steaua la control ca sa o mai intarzie cu doua ore. Marius Stan e prieten cu Andone? Dar cu mine a castigat bani.... Mi-a adus vreo patru jucatori, Panait, Balan, Orac, iar eu am pierdut banii cu jucatorii astia", a spus Becali la Realitatea Sportiva.

Gigi Becali spune ca gandul sau este doar la Steaua in aceste momente, dar a spus ca nu are emotii in ceea ce priveste titlul de campioana. "Cand spun ca nu ne vom incurca o fac pentru a incuraja echipa si pentru a-mi da curaj. Ce trebuie sa spun? Ca mi-e frica de primul meci? De cand ma scol pana adorm, 15-16 ore, gandul meu e numai la urmatorul meci cu Steaua. Orice as face, orice as lucra, gandul meu ma duce la urmatorul meci cu Timisoara. Nu va fi un meci chiar asa usor, dar ma bazez pe Dumnezeu ca mi-a dat semnalul", a precizat Becali.

Patronul Stelei a explicat si care va fi deznodamantul meciului din ultima etapa cu Gloria Buzau. "Cu Buzaul daca vom avea nevoie doar de un punct, iar Buzaul sa aiba si ei nevoie, e mai bine sa facem egal. Cine mai crede ca se intampla ce s-a intamplat in tur cu Buzaul e idiot. Sa nu mai spere pana in ultima etapa ca se inseala", a explicat patronul Stelei.

Referitor la lamentarile celor de la CFR Cluj despre meciul cu Steaua, Gigi Becali a dezvaluit o discutie pe care a avut-o cu finul sau. "Mi-a spus Radoi <<Bai, nasule, am avut noroc, asa e, dar cu CFR ii bateam si ii spulberam oricum. Daca dadeau gol, le mai dadeam noi doua", a povestit Becali.

Gigi Becali nu este deloc deranjat de nemultumirile aparute in lot in randul jucatorilor care nu joaca. "Si care e problema? Nu e normal ca jucatorii sa fie nemultumiti? Era 0-0 in momentul ala, voiau sa joace sa ajute echipa. E si normal ca daca el se incalzeste si nu joaca sa aiba nervi. M-am luat de Dica odata ca a dat cu piciorul intr-o sticla de apa si stii ce mi-a zis? Ca a dat ca era nemultumit de cum a jucat el, nu ca a fost schimbat", a mentionat patronul din Ghencea.

sport.ro
21st April 2008, 01:51
Presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, spera ca Steaua sa mai faca pasi gresiti si crede ca rivala in lupta pentru titlu va juca doar pe teren acest final de campionat.

"Sincer sper ca Steaua sa se impiedice , dar este posibil ca si noi sa ne incurcam.Sunt convins ca Steaua se poate impiedica pentru ca eu cred ca va juca corect, asa e bine sa gandesc", a declarat Muresan.

sport.ro
21st April 2008, 14:50
Stelian Stancu: "Putem sa batem Steaua in Ghencea"

Poli vine la Bucuresti s-o bata pe Steaua, iar jucatorii Timisoarei nici nu se gandesc sa plece din Ghencea fara cel putin un punct.

"A trecut o perioada grea pentru mine, insa acum este una dificila pentru echipa. Putem sa castigam pentru ca i-am batut si in tur. Acest meci ar putea decide titlul. Ma simt in stare sa joc 20-25 de minute, nu mai mult", a precizat Stancu.

Onlinesport.ro
Antrenorul Politehnicii Timisoara, Dusan Uhrin Jr, a declarat, luni, ca in Ghencea elevii sai vor avea un meci dificil, insa are incredere ca acestia pot scoate cel putin un egal.

"Ne asteapta un meci greu, Steaua nu a mai pierdut demult, joaca bine, iar noi nu am avut noroc in ultimele meciuri si vom incerca sa facem totul pentru victorie. Sigur, vor fi ceva schimbari in echipa si jucatorii vor trebui sa se lupte, putem scoate un rezultat bun. Avem destui jucatori si trebuie sa arata ca merita la aceasta echipa", a spus Dusan Uhrin Jr.

Politehnica Timisoara nu va putea conta pe Marian Aliuta, trimis la echipa a doua, Dan Alexa si Balazs Borbely, accidentati, dar vor reveni Srgian Luchin si Milos Brezinsky, ca si Stelian Stancu, revenit dupa o accidentare indelungata.

Lotul deplasat de Poli la Bucuresti: Popa, Pantilimon, Badoi, Stancu, Luchin, Brezinsky, Ratiu, Milhazes, Abiodun, Srhoj, Martinez, Balan, Vrsic, Artiom Karamyan, Arman Karamyan, Ganea, Bucur, Rusic.

sport.ro
Mijlocasul Tiberiu Balan a declarat ca daca ar castiga meciul cu Steaua, fanii o sa uite mai usor infrangerile din ultimele etape.

"Meciul cu Steaua e foarte greu. Pentru mine a fost o perioada nefasta pana acum, sper sa imi revin. Daca reusim un rezultat bun, ne mai spalam din pacatele ultimelor meciuri si lumea ar mai uita de suparare", a spus Balan.

sport.ro
21st April 2008, 15:20
Nimeni nu-l crede pe Mititelu cand spune ca baga echipa a doua cu Steaua. Lupescu a declarat in exclusivitate pentru www.sport.ro ca patronul Craiovei e prea orgolios sa faca acest lucru.

"Si daca CFR Cluj nu-si cere iertare, nu baga Mititelu echipa a doua cu Steaua. E prea ambitios, prea orgolios", a spus Lupescu pentru www.sport.ro

sport.ro
21st April 2008, 15:20
Portarul Mircea Bornescu a declarat ca nu il intereseaza cine o sa castige campionatul. "Pe noi nu ne intereseaza cine ia titlul. Noi vom juca pentru noi, pentru a demonstra ca nu ne aflam in lupta pentru un loc de cupe europene din greseala. Vom juca pentru suporteri. Vom zgudui Parcul Romanescu. Ne pare rau ca stadionul este prea mic pentru cata lumea doreste sa vina la meci si noi sa o facem fericita", a spus Bornescu.

Onlinesport.ro
21st April 2008, 16:40
Fundasul echipei Poli Stiinta, Stelian Stancu, a declarat ca echipa timisoreana merge in Ghencea pentru meciul cu Steaua cu gandul de a-i invinge pentru a doua oara in acest sezon pe "ros-albastri", dupa victoria din tur, informeaza site-ul oficial al gruparii banatene.

"Avem sansa de a trece peste o serie de rezultate mai slabe. Este un meci pe care-l putem castiga. Steaua e pe primul loc, dar sa nu uitam ca in tur i-am batut cu 2-0, mergem cu gandul de a castiga din nou. Este presiune in Ghencea, spectatorii incurajeaza cu adevarat echipa, dar noi ne mobilizam foarte bine in astfel de situatii. As putea juca 20-25 de minute in acest moment, cam atat ar fi indicat momentan dupa accidentare. Mergem sa ne castigam punctele si sa ramanem pentru cupele europene, daca ne ajuta Dumnezeu si ii batem, iar ei nu mai iau titlul, nu e treaba mea. Sunt destui jucatori valorosi la Steaua care il pot inlocui foarte bine pe Dica", a spus Stancu, care a ajuns la Timisoara chiar de la Steaua.

Mijlocasul Tiberiu Balan a afirmat ca Poli trebuie sa-si revina dupa o perioada slaba. "Va fi un meci foarte greu, dar e un moment sa ne spalam pacatele dupa meciurile si rezultatele nefaste din trecut. Sper sa scoatem un rezultat favorabil", a spus Balan.

Jucatorul Elvio Raul Martinez a mentionat ca timisorenii vor avea parte de un meci foarte dificil in Ghencea. "Trebuie urgent sa ne revenim si sa recuperam punctele pierdute pe teren propriu. Steaua este foarte puternica, vine dupa un sir impresionant de victorii, trebuie sa ne concentram pentru a scoate un rezultat bun", a adaugat Martinez.

Antrenorul echipei Poli Stiinta, Dusan Uhrin jr, a afirmat ca are incredere in echipa sa in meciul cu Steaua. "Sigur ca Steaua poate fi batuta, orice meci incepe de la 0-0. Fiecare jucator trebuie sa demonstreze ca merita sa faca parte din aceasta echipa. Este timpul cand putem face exprimente. Jucatorii trebuie sa fie motivati. Nu cred ca exista doua tabere in vestiarul nostru. Nu m-am gandit niciun moment sa plec de la Timisoara", a spus Uhrin jr.

Antrenorul Dusan Uhrin jr a hotarat sa nu-l convoace pe Marian Aliuta pentru meciul cu Steaua, din cauza prestatiilor slabe, iar alti fotbalisti lipsesc din motive medicale. Dan Alexa este la recuperare in Germania, in timp ce Balazs Borbely a suferit o intindere de ligamente la genunchiul drept, in partida cu Universitatea Craiova. In schimb, in lot au revenit fundasii centrali Srdjan Luchin si Milos Brezinsky, care fusesera suspendati pentru partida cu Universitatea.

Lotul convocat de Dusan Uhrin jr pentru acest joc: M. Popa, Pantilimon (portari), Badoi, S. Stancu, Luchin, Brezinsky, Ratiu, Milhazes, Abiodun, Srhoj, Martinez, T. Balan, Vrsici, Artiom Karamian, Arman Karamian, I. Ganea, G. Bucur, Rusici (jucatori de camp). Revine in lot fostul stelist Stelian Stancu, care a lipsit aproape jumatate de an. Jucatorul de 26 de ani a sosit luni la Timisoara, dupa ce in ultimele luni si-a incheiat procesul de recuperare la clinica Isokinetic de la Bologna.

Partida Steaua Bucuresti - Poli Stiinta Timisoara, din etapa a XXXI-a a Ligii I, va avea loc marti, de la ora 20.30, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Onlinesport.ro
21st April 2008, 16:40
Directorul general al Otelului, Marius Stan, a declarat luni ca nu a castigat niciun ban "de pe urma lui Gigi Becali", dupa ce patronul Stelei afirmase ca oficialul galatean "isi trimitea nevasta sau amanta sa ia bani de la mine", transmite corespondentul NewsIn.

patru clase care jigneste ce nu poate cumpara, un bou care isi permite sa jigneasca pe oricine si un marlan care in loc sa-mi numere sotiile mai bine si-ar numara oile" si a precizat ca finantatorul Stelei ii este dator.

"Va fac o declaratie in premiera: este un individ care are sa-mi dea bani, nu eu am castigat 50.000 de euro de pe urma lui", a spus Stan, care a adaugat: "Decat sa-i cer bani acestui zero, mai bine ma tarai pe jos. Sa nu deschida cutia Pandorei acest mitocan vizavi de fotbalistul Daniel Balan, ca e foarte periculos".

Gigi Becali ii transmisese sambata lui Stan, inaintea partidei cu Otelul, sa nu mai faca afirmatii ironice la adresa sa "pentru ca nu e la nivelul meu".

"Sa nu uite ca din toate afacerile pe care le-am facut cu el am avut numai de pierdut. Sa nu-mi dea mie lectii de moralitate unul care in urma cu cativa ani isi trimitea nevasta sau amanta sa ia bani de la mine. Asta e barbat?

Eu sunt crestin bun, dar daca o puneam sa faca si altceva? Si el, si Mihai Stoica sunt presedinti buni, vin de la Galati, dar macar Meme era barbat, nu isi trimitea nevasta sa ia banii. Asta e papagal", declarase Becali.

sport.ro
21st April 2008, 17:10
Arbitrul Sebastian Coltescu va conduce la centru meciul Steaua - Poli Stiinta Timisoara, care va avea loc, marti, de la ora 20.30, in etapa a XXXI-a a Ligii I. Coltescu va fi ajutat la cele doua linii de Marcel Savaniu si Eduard Crangasu. Rezerva va fi Mugurel Draganescu. Observatorii partidei vor fi Ion Turculeanu si Marcel Lica.

sport.ro
21st April 2008, 17:50
Fostii jucatori ai Stelei, Mihai Gurita, Stelian Carabas, Adrian Pitu si Marian Popa, joaca la Sageata Stejaru, care disputa meciurile din play-off-ul de calificare in barajul de promovare din Divizia C. In grupa de calificare se mai afla echipele Granitul Babadag, Delta Tulcea II si Staruinta Baia. In primul meci, Stejaru a castigat cu scorul de 5-3 in fata formatiei Staruinta Baia.

"Am ajuns la Stejaru pentru ca vreau sa ajut aceasta echipa sa promoveze in Divizia C. Nu sunt singurul jucator de la Stejaru care a evoluat in prima liga, mai sunt Carabas, Pitu si Marian Popa. Voi juca la aceasta echipa doar pana dupa baraj, iar din vara voi vedea ce voi face", a declarat Gurita.

sport.ro
21st April 2008, 17:50
Butoanele lui Becali arunca Galatiul in aer. Desi au castigat, stelistii s-au impus foarte greu la Otelul. Imediat dupa meci, ros-albastrii au atacat jocul moldoivenilor, acuzandu-i ca trag pentru CFR. Marius Stan l-a atacat pe Becali, Grigoras i-a raspuns lui Goian, iar Paraschiv ii acuza pe toti. S-a ajuns prea departe, spun galatenii, cei care au dezvaluit ca in timp ce stelistii se mirau cat de agresiv joaca, suporterii ii suspectau de non-combat.

Onlinesport.ro
21st April 2008, 18:30
Comisia Centrala a Arbitrilor l-a delegat pe craioveanul Sebastian Coltescu sa oficieze la centru intalnirea Steaua Bucuresti-Poli Timisoara din cadrul etapei a 31-a a Ligii 1.

Pandurii Tg.Jiu - UTA Arad
Stadion: Municipal
Data: 22.04.2008 ora 18.00

A: Avram Marius (Bucuresti)
A1:Slabu Stelian (Brasov)
A2:Potora Florin (Turda)
R: Constantinescu Eduard (Craiova)
Obs:Halagian Florin (Bucuresti)
Prunea Florin (Bucuresti)

Steaua Bucuresti - Politehnica Stiinta Timisoara
Stadion: Ghencea
Data: 22.04.2008 ora 20.30

A: Coltescu Sebastian (Craiova)
A1:Savaniu Marcel (Sibiu)
A2:Crangasu Eduard (Ploiesti)
R: Draganescu Mugurel (Breaza)
Obs:Turculeanu Ion (Craiova)
Lica Marcel (Constanta)

sport.ro
Ovidiu Petre crede ca cai de la Poli Timisoara isi doresc foarte mult sa incurce Steaua. „Cu siguranta ca este si cred ca cei de acolo asta isi si doresc. Au si declarat in repetate randuri ca vor sa incurce Steaua. O sa le fie greu, insa, deoarece jucam foarte bine acasa, nu trebuie sa le dam nicio sansa. Atuurile Stelei in acest meci? In primul rand suporterii, deoarece jucam acasa si ei stiu sa puna presiune pe adversar. Cred ca stadionul va fi arhiplin la acest meci. De asemenea, un avantaj va fi faptul ca vom juca la victorie si ne vom darui in totalitate pentru a obtine un rezultat favorabil”, spune Ovidiu Petre pe site-ul oficial al Stelei.

sport.ro
Ovidiu Petre isi doreste enorm sa castige titlul cu Steaua. „Vreau acest titlu mai mult ca orice. Ar fi cel mai important lucru pe care l-am realizat de cand joc fotbal. Sa obtin un titlu cu Steaua ar fi un vis pentru mine. M-as duce mult mai linistit si mai entuziast si la Campionatul European. Un mesaj pentru suporterii Stelei? Sa fie la fel cum au fost la ultimele meciuri de acasa. Indiferent ca am avut parte de ploaie, de soare sau de vant, ei ne-au fost alaturi mereu. Promitem ca nu o sa-i dezamagim si vrem sa mergem spre titlu impreuna”,spune Petre pe site-ul oficial al Stelei.

Onlinesport.ro
21st April 2008, 19:00
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, nu este deranjat de atacul lansat de Marius Stan asupra sa. Cei doi s-au certat din cauza unei femei, care actualmente este sotia directorului general de la Otelul Galati.

PNG si i-am intrebat <<Bai, baieti, Marius Stan mai e cu blonda aia...." si am zis un cuvant urat. La care cineva mi-a zis ca s-a insurat cu ea, eu nu stiam. Cand am vazut ca s-a filmat, le-am cerut celor din presa sa nu difuzeze, ca a fost o discutie privata. De unde sa stiu ca e nevasta lui? E normal ca dupa ce eu am jignit-o pe acea femeie sa raspunda. Pe langa ce am zis eu, ce a zis el e o nimica toata. Eu sunt vinovat ca nu mi-am dat seama ca presa filmeaza. Nu pot sa-i mai raspund. A fost si o mica rautate a mea pentru ca imi spusese Vali Argaseala ca a cerut test anti-doping pentru toata echipa, asta m-a enervat. I-am si zis <<bai, Marius, bateai, bravo tie, dar, ba, baiatule, ce cauti tu dupa meci sa mai imi tii echipa inca trei ore cand eu am meci marti>>. Mi-a zis ca isi cere scuze si cred ca ne-am impacat. E pace!", a explicat Gigi Becali.

Conducatorul ros-albastrilor a adaugat ca si-l doreste in continuare pe Janos Szekely de la Otelul Galati. "Mi-a spus ca nu vrea sa discutam despre Szekely acum, ci doar dupa ce se termina campionatul. E un jucator pe care am vrut sa-l iau, era bine daca il luam, era la un pret foarte bun. Atunci le-am dat 1 milion de euro, dar a cerut 1.5 milioane de euro", a afirmat Becali.

Gigi Becali a continuat atacurile asupra celor de la Otelul, in tirul latifundiarului intrand si crainicul stadionului. "E inadmisibil ca cel de la Stadion sa strige in pauza meciului "Hai Ardealul". E un prim pas spre autonomie, contra Stelei, simbolul Romaniei. Timpul va face lumina! Exista un Becali razboinic care nu ii va lasa pe ei sa-si atinga scopul!", a adaugat Gigi Becali.

In plus, Gigi Becali considera ca la meciul CFR-ului de la Arad s-au intamplat multe lucruri necurate. "Tot spunem de butoane, Becali castiga toate meciurile in ultimul moment, dar la Arad a fost ceva urat, a fost Politia Economica. E posibil asa ceva? Ce sunt chestiile astea? Un director de la UTA s-a dus sa-i spuna lui Zaharia ca il distruge ca joaca pentru Steaua. Mi-a spus Zaharia asta. Ce inseamna asta? Ca trebuia sa piarda meciul! Ce-ar insemna ca Marian Iancu sa se duca la Ganea si sa-i spuna ca il distruge daca joaca pentru CFR?", a afirmat patronul Stelei.

sport.ro
Gigi Becali a declarat ca toate meciurile pana la finalul sezonului sunt foarte grele. “Cel mai greu meci este cu Timisoara pentru ca este primul. Si cu Dinamo e greu, la fel si cu Craiova lui Mititelu. Daca ii incurca Vaslui pe CFR Cluj o sa fie cel mai bine pentru mine, din doua motive: suntem deja campioni si nu o sa fiu nevoit sa le dau prima mare jucatorilor de la echipa mea. Iancu pune presiune pe arbitrii inaintea meciului”, spune Becali.

sport.ro
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat la Specialul Sport.ro ca atat echipa sa cat si CFR, vor fi "vanate" de toate adversarele in acest final de campionat, din cauza primelor foarte mari. Becali spune ca atat Steaua cat si CFR au pe cap "recompense" foarte mari.

"Nu are nimeni niciun interes. Hai sa fim seriosi. Toti vor insa sa bata Steaua, asta e ambitia lor. Mititelu nu accepta prima, pentru ca este un om de mare caracter. El nu primeste prima de la CFR, mi-a spus ca visul lui este sa bata Steaua. Acum toti joaca pentru prime nu pentru ca ei vor sa bata Steaua. Adversarii CFR-ului o sa aiba prime mari, dar nu de la Becali. Toti vor sa bata Steaua si CFR ca sa primeasca primele. Asta o sa faca campionatul curat: primele. E illegal dar altfel o sa fie plin de blaturi", a declarat Gigi Becali la Special.

sport.ro
Gigi Becali il vrea pe Szekely la Steaua. “Nu este normal sa vorbesc eu de rau mai ales pe Marius Stan in perioada asta a postului. Eu nu ma motive sa ma cert cu el pentru ca il vreau pe Szekely. Am vorbit astazi cu el. Cand a fost Marius Stan la mine am vorbit despre Vatca si Szekely. Atunci un million de euro era pretul lui. Acum a mai crescut dar il vreau la Steaua”, a spus Becali.

sport.ro
Gigi Becali a declarat ca s-a impacat cu Marius Stan. “Eu am avut o coferinta de presa acolo la Galati. Am intrebat daca mai e el cu blonda aia si mi-a zis unul ca s-a insurat cu ea. Daca stiam nu mai spuneam ca nu mai conteaza cum a fost femeia inainte. Am crezut ca nu o sa fie asa scandal mare. Am spus si eu de blonda aia. Eu o cunosteam dar nu stiam ca e nevasta lui. El ce a spus e o nimica toata. Eu am spus ceva urat. Are dreptate el. A fost o mica rautate. Ca mi-a spus Argaseala ca vrea test antidoping. Ce interes are el. Am vorbit si azi cu el. Iti luam apararea cand vorbeai cu MM Stoica. Mi-a zis ca nu a stiu, nici eu nu am stiu de blonda. M-am impacat cu el”, a spus Becali la Special.