View Full Version : Revista Presei / 15 aprilie
sport.ro
15th April 2008, 14:11
Celebrul tramvai 41 al "pacii" care uneste Ghencea de Giulesti si care a fost folosit drept promo pentru sfertul de finala dintre cele doua echipe romanesti in UEFA a devenit teatru de razboi aseara dupa meciul Stelei.Aproape 100 de suporteri stelisti au fost luati la bataie de fanii Universitatii Cluj si ai Rapidului, printre ei crainicul Stelei si jucatorul celor de la Zimbru Chisinau, Igor Andronic, care venise in Romania pentru un transfer la Petrolul Ploiesti.
"Nu pot sa cred ce s-a intamplat. Au fost scene de o brutalitate iesita din comun. Aproximativ 20 de suporteri s-au pus pe sina tramvaiului pentru ca acesta sa nu mai poata trece. Incredibil, vatmanul a fost atat de inconstient si le-a deschis si usile pentru a ajunge la noi. 100 de suporteri, cu bate si lanturi, au patruns in tramvai si au lovit pe toata lumea. ‘Dati in toti!’, a fost mesajul unuia dintre liderii lor. Au batut femei in varsta, copii, suporteri si oameni nevinovati. Eu am scapat ieftin, mi-am luat doar vreo doua bate pe corp si am reusit sa il protejez cat de cat si pe jucatorul de la Zimbru pe care eu il invitasem sa vada partida, pentru a-si face o idee despre fotbalul romanesc. Venise si pentru a semna un contract cu Petrolul. Am fugit amindoi prin noroaie si balti pentru a ne salva. Era incredibil sa vezi niste huligani care alearga, cu bate si lanturi in mana, fete de 20 de ani, sau batrane care erau luate la palme de aceste animale. Fortele de ordine nu stiu pe unde erau. Nu ne-a aparat nimeni de aceste animale", a spus crainicul Stelei pentru Fanatik.
sport.ro / 15 aprilie 2008
sport.ro
15th April 2008, 14:50
Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, va depune un memoriu la Comisia de Disciplina impotriva lui Gigi Becali, care l-ar fi numit "tigan" pe Razvan Zamfir, directorul executiv de la CFR Cluj. "Am inteles ca l-a facut tigan pe Razvan Zamfir intr-o emisiune tv. Daca este asa vom inainta un memoriu catre Comisia de Disciplina. Nu se mai poate continua asa! Am inteles ca s-a luat tot timpul de mine, dar acum ne ia pe toti la rand? Vom face rost de inregistrare si ne vom pronunta dupa ce vom revedea caseta", a spus Muresan.
sport.ro
15th April 2008, 14:50
Actionarul dinamovist Vasile Turcu spune ca o victorie cu Steaua i-ar face pe jucatori campioni in viziunea sa. Turcu vrea ca Dinamo sa prinda un final bun de sezon pentru a sterge cu buretele impresia jalnica lasata de campioana in acest an.
"Sunt sigur ca vom incheia campionatul pe un loc de cupa europeana, pentru ca ne mobilizam in meciurile importante. Daca vor invinge Steaua, jucatorii sunt campioni pentru mine si uit tot ce s-a intamplat in acest sezon. Voi fi cel mai fericit. Nu ma intereseaza ce e in lupta pentru titlu. Vreau neaparat cele trei puncte cu Steaua. Apoi, mai vreau victorii cu Rapid si Urziceni", a spus vicepresedintele lui Dinamo.
Onlinesport.ro
15th April 2008, 15:20
Desi in tur isi putea compara forta ofensiva cu echipe precum Farul Constanta si Ceahlaul Piatra Neamt, odata cu transferurile din iarna Steaua a devenit cea mai ofensiva echipa din campionat, la mare distanta de celelalte competitoare.
vicecampioanei Romaniei, odata cu transferurile facute in iarna de Adrian Ilie forta ofensivei steliste a crescut considerabil. Jucatorii adusi au adus un plus de precizie si de viteza si le-au redat pofta de gol coechipierilor.
Chiar daca Steaua joaca un fotbal mai degraba inteligent, decat spectaculos, echipa antrenata de Marius Lacatus a reusit sa marcheze in primele 10 meciuri ale anului de 18 ori pe teren (21 cu golurile de la Comisii), spre deosebire de prima parte a campionatului, cand in 19 meciuri au punctat doar de 20 de ori.
Transferurile din iarna, Pepe Moreno, Dayro Moreno, Andres Mendoza si Habib Habibou au reusit sa marcheze, intrand astfel pe lista celor 16 jucatori stelisti care au marcat in acest sezon.
In randul rivalilor, situatia este de-a dreptul alarmanta. Cunoscuta pentru pofta de gol din 2007, cand a marcat de 32 de ori in 19 meciuri, CFR Cluj a devenit o echipa care ajunge greu la poarta, iar in 2008 a inscris doar 14 goluri in 10 partide.
La fel ca si CFR Cluj, prietenii de la Rapid aveau un joc ofensiv bun in 2007, reusind sa marcheze acelasi numar de goluri ca si CFR, insa odata cu venirea noului an, desi in atac au fost adusi jucatori precum Ranko Despotovici si Joao Paulo, Rapid a marcat doar de 11 ori (12 ori cu golul anulat de Comisie).
Cea mai ofensiva formatie din 2007, Politehnica Timisoara, care reusise sa marcheze de 37 de ori in 19 partide, a intrat intr-un con de umbra si a inscris de 12 ori, un gol mai putin decat Dinamo, care in 2007 marcase 30 de goluri.
Unirea Urziceni a fost in tur o formatie la fel de pragmatica precum Steaua, punctand de 25 de ori in 19 meciuri, insa pofta de gol a elevilor lui Dan Petrescu a scazut dramatic in retur, cand au punctat doar de 9 ori in 10 partide.
Onlinesport.ro / 15 aprilie 2008
sport.ro
Stelistii au doua motive sa se bucure la finalul sezonului: 7 mai poate intra din nou in istorie. Dupa ce in urma cu 22 de ani Steaua lui Ienei, Boloni, Tudorel Stoica, Lacatus sau Balint castiga cel mai tare trofeu al echipelor de club: Cupa Campionilor Europeni, in acest sezon Steaua poate sa sarbatoreasca din nou tot pe 7 mai: titlul cu numarul 24. La 22 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni, Lacatus vrea sa sarbatoreasca primul titlu ca antrenor la Steaua, in ultima etapa, de pe 7 mai. Steaua joaca in ultima etapa cu Gloria Buzau echipa cu care in tur a facut un egal chinuit, 1-1.
sport.ro
Patronul Stelei, Gigi Becali, vrea sa fie un om model dar are o problema: fumeaza prea mult. Inainte de a urca pe Muntele Athos, Gigi Becali a aruncat pachetul de tigari si bricheta, declarand ca renunta definitiv la fumat. La meciul dintre Steaua si Universitatea Cluj, Becali le-a interzis celor care au urmarit meciul din loja oficiala, alaturi de el, sa mai fumeze, explicandu-le cat de nociv este tutunul, scrie Libertatea.
sport.ro
15th April 2008, 15:50
Iuliu Muresan a declarat ca nu este de acord sa premieze adversarele Stelei. "Nu ma intereseaza ce fac altii. Noi nu premiem pe nimeni. Nu stiu cine ar putea sa faca acest lucru. Noi am intrat in fotbal pentru a juca pe teren, nu in culise.Daca mai facem pasi gresiti, sansele la titlu vor deveni foarte mici, deoarece este greu de crezut ca Steaua va mai pierde multe puncte. Cred totusi ca echipa lui Gigi Becali nu va castiga tot pana la finalul sezonului”, a spus Muresan.
sport.ro
15th April 2008, 15:50
Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, crede ca Steaua a ajuns pe locul 1 numai datorita patronului Gigi Becali. "Gigi Becali are un mare merit pentru rezultatele Stelei din acest retur. Diferenta nu a fost facuta de jucatorii care au fost adusi in pauza de iarna. In mod normal, Steaua nu poate castiga 14 meciuri la rand, dar Romania este tara tuturor posibilitatilor!", a spus Muresan.
Onlinesport.ro
15th April 2008, 16:20
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a retractat cele spuse de Gigi Becali si a spus ca acesta a declarat ca a coborat la vestiare desi era suspendat doar pentru a le face o aroganta celor de la CFR Cluj.
"L-am sunat pe Gigi Becali dupa ce dat acele declaratii ca ar fi vorbit cu rapidistii legat de schimbari. Stiam ca la pauza n-a coborat din oficiala. El a spus toate acelea fiindca a vrut sa-si innebuneasca adversarul. Ce sa-i faci lui Gigi Becali? A luat atatea suspendari si amenzi...Victoria Stelei e 70 la suta meritul lui Lacatus, 30 la suta al lui Gigi Becali. Becali isi bate joc de toata lumea, i-a facut si pe CFR de n-au mai stiut sa mai joace", a spus Dragomir la Telesport.
Oficialul Ligii considera ca lupta pentru titlu este inca deschisa si spune ca vom afla campioana abia dupa penultima etapa. "Steaua are un program dificil, numai cine nu cunoaste poate da declaratii ca cele ale stelistilor despre urmatoarele lor meciuri. Ii asteapta o partida foarte grea la Galati. Parerea mea este ca dupa meciul Dinamo-Steaua se va sti sigur cine este noua campioana a Romaniei", a afirmat Dragomir.
Onlinesport.ro / 15 aprilie 2008
Onlinesport.ro
15th April 2008, 16:20
Conducerea clubului Steaua a publicat marti un comunicat de presa prin care isi manifesta nemultumirea fata de incidentele provocate de suporterii giulesteni in seara zilei de luni, atunci cand au batut mai multi fani stelisti, dar si persoane nevinovate, intr-un tramvai imediat dupa jocul dintre gruparea din Ghencea si Universitatea Cluj.
"FC Steaua protesteaza in mod public fata de manifestarile huliganice care au avut loc luni seara pe linia tramvaiului 41, cand pasagerii unui tramvai, printre care se afla si crainicul stadionului "Steaua", Florin Ghencea, au fost batuti din senin de un grup de indivizi neidentificati. Indiferent de faptul ca au fost sau nu suporterii unei anumite echipe, actiunea acestor persoane este de-a dreptul intolerabila si josnica, mai ales ca in acel tramvai se aflau, pe langa suporterii Stelei, numerosi copii si batrani. Consideram neintamplator faptul ca acest incident s-a petrecut chiar dupa finalul partidei dintre Steaua si Universitatea Cluj si avem incredere in faptul ca organele de cercetare abilitate ale Statului isi vor face datoria si vor descoperi "eroii" acestui eveniment neplacut", se arata in comunicatul clubului din Ghencea.
In seara zilei de luni, zeci de suporteri ai echipei Rapid au blocat sinele liniei 41 din Bucuresti si au luat la bataie un tramvai intreg in care se aflau suporteri ai Stelei care se intorceau de la meciul cu Universitatea Cluj. Derbedeii giulesteni n-au avut mila si au lovit si oameni in varsta, dar si fete, care nu aveau nici o treaba cu gruparea din Ghencea.
onlinesport.ro / 15 aprilie 2008
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.