PDA

View Full Version : Revista Presei / 9 aprilie

sport.ro
9th April 2008, 11:01
Tiberiu Lajos va arbitra Gloria – Steaua, scrie Prosport. Aceasta veste nu poate decat sa-i intristeze pe stelisti, ultimul meci arbitrat de Lajos fiind un adevarat esec.

Lajos a scapat de sub control partida din 2006 dintre Poli Iasi si Steaua, scor 1-1. Dupa ce l-a eliminat pe Goian pentru o tragere de tricou, dar nu a acordat penalty, desi infractiunea se petrecuse in careu, in minutul 78 centralul a acordat lovitura de pedeapsa pentru Steaua. In urma acestei decizii. Lajos a fost lovit de fundasul Radu Ciobanu l-a lovit pe arbitru fiind eliminat. De asemenea, pe final de meci, Onofras a avut o intrare criminala la Nesu, insa nu a primit nici macar cartonasul galben.

"Pe final, Lajos a scapat meciul din mana si lucrurile de pe teren au degenerat”, a declarat furios antrenorul de atunci al ros‑albastrilor, Cosmin Olaroiu.

sport.ro / 9 aprilie 2008

sport.ro
9th April 2008, 12:40
Steaua isi joaca sezonul la Bistrita, acolo unde ros-albastrii au avut mai mereu probleme. Scandalul cu Radoi si Iacob taiati in geamul spart la Bistrita nu poate fi uitat. Desi Becali declara ca, daca va castiga la Bistrita, Steaua poate fi considerata campioana, Sabau spune ca meciul va fi decisiv pentru fotbalistii lui, nu pentru stelisti:

"Nu numai Gloria a batut Steaua. Au mai fost si alte echipe, deci nu cred ca le va fi frica de noi. Nu stiu cat de important este pentru Steaua meciul cu noi, pot spune cat de important pentru mine. E foarte important fiindca avem meciuri foarte grele. Sunt echipe care nu cedeaza, care mai spera ca se vor salva de la retrogradare, deci inca se mai joaca. Mai sunt sapte jocuri si fiecare echipa trebuie sa trateze fiecare meci serios".

"Steaua este in forma, asa ca meciul nu va fi usor. Jucam intr-un moment cheie, dar pentru noi, nu pentru ei, in care noi mai trebuie sa facem 3-4 puncte, sa putem fi salvati de la retrogradare"

"E un dezavantaj pentru noi ca jucam la Reghin. E altceva cand joci acasa si altceva cand joci toate jocurile in deplasare. Publicul va fi de partea Stelei, fiindca la meci vor veni foarte multi suporteri stelisti, dar daca noi ne vom comporta foarte bine in timpul jocului, cred ca vom putea castiga publicul de partea noastra"

"Conteaza mai putin prima la astfel de jocuri. E mai important meciul in sine, ca jucam cu Steaua. Pentru noi, sa joci in fata unui public de 4.000-5.000 de oameni e foarte mult. O sa vedem ce prima iau. Nu este un joc ca toate celelalte si vom incerca sa-i stimulam fiindca este un joc mai greu", a spus Sabau.

Onlinesport.ro
9th April 2008, 13:20
Antrenorul echipei Gloria Bistrita, Ioan Ovidiu Sabau, a declarat ca nu numai echipa sa a invins-o de-a lungul timpului pe Steaua si din aceasta cauza nu crede ca "ros-albastrii" se vor teme in meciul de joi, din etapa a XXVIII-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu numai Gloria a batut Steaua. Au mai fost si alte echipe, deci nu cred ca le va fi frica de noi. Nu stiu cat de important este pentru Steaua meciul cu noi, pot spune cat de important pentru mine. E foarte important fiindca avem meciuri foarte grele. Sunt echipe care nu cedeaza, care mai spera ca se vor salva de la retrogradare, deci inca se mai joaca. Mai sunt sapte jocuri si fiecare echipa trebuie sa trateze fiecare meci serios", a spus Sabau.

Tehnicianul Gloriei Bistrita crede ca meciul cu Steaua va fi unul greu, fiindca formatia antrenata de Marius Lacatus este "o echipa foarte buna, cu rezultate de exceptie in ultimele meciuri". "Steaua este in forma, asa ca meciul nu va fi usor. Jucam intr-un moment cheie, dar pentru noi, nu pentru ei, in care noi mai trebuie sa facem 3-4 puncte sa putem fi salvati de la retrogradare", a declarat Sabau, care crede ca stelistii nu isi fac probleme pentru intalnirea de joi de la Reghin.

In ceea ce priveste faptul ca Gloria nu joaca pe teren propriu, Sabau a declarat ca acest lucru defavorizeaza echipa sa, care nu are sprijinul suporterilor de acasa. "E un dezavantaj pentru noi ca jucam la Reghin. E altceva cand joci acasa si altceva cand joci toate jocurile in deplasare. Publicul va fi de partea Stelei, fiindca la meci vor veni foarte multi suporteri stelisti, dar daca noi ne vom comporta foarte bine in timpul jocului, cred ca vom putea castiga publicul de partea noastra", a adaugat antrenorul Gloriei.

Ioan Ovidiu Sabau sustine ca nu a fost nevoie sa previna oficialii Avantului Reghin sa ia masuri sporite de securitate dupa manifestarile violente ale stelistilor de la meciul de anul trecut, fiindca acestia stiu la ce sa se astepte. "Atunci, la Bistrita, a fost un moment cu nervozitate si suparare. Miza a fost de asemenea foarte mare, iar jucatorii ambitiosi. Si acum exista miza. Am inteles ca domnul Becali considera acest meci foarte important, dar si noi ne luptam sa obtinem un rezultat bun", a adaugat Sabau.

Antrenorul a confirmat informatia potrivit careia elevii sai joaca pentru o prima mai mare. "Conteaza mai putin prima la astfel de jocuri. E mai important meciul in sine, ca jucam cu Steaua. Pentru noi, sa joci in fata unui public de 4.000-5.000 de oameni e foarte mult. O sa vedem ce prima iau. Nu este un joc ca toate celelalte si vom incerca sa-i stimulam fiindca este un joc mai greu", a spus Sabau.

Meciul Gloria Bistrita-Steaua Bucuresti se va disputa joi, de la ora 17.00, pe stadionul Avantul Reghin. Pretul unui bilet de intrare este de 50 de lei, spre deosebire de restul partidelor din campionat jucate de Gloria la Reghin la care intrarea a fost de 20 de lei. Masurile de securitate la meci vor fi asigurate de peste 200 de jandarmi din Targu Mures, de politisti si de o firma de paza.

onlinesport.ro / 9 aprilie 2008

sport.ro
9th April 2008, 14:40
Gloria a pus mereu probleme pe teren propriu Stelei, castigand ultimele doua confruntari: in 2006, cu scorul de 1-0 si in 2007, cu scorul de 2-0.

Gloria Bistrita - Steaua,
Palmares: 35 7 6 22 31-57
Primul meci: 1-2, la Bistrita, la 15 septembrie 1990
Scor maxim: 4-0, la Bistrita, in 1999
Ultima victorie a Stelei la Bistrita, 2-0 in 2005
In tur: 0-1

Echipe probabile:
Gloria Bistrita: 12. Tatarusanu - 24. D. Matei, 25. D. Toma, 18. Frasinescu, 30. Turcu 29. Negrean, 21. Nalati, 17. Muresan, 16. R. Dobre - 7. Coroian, 9. Tilinca;
Rezerve: 22. Albut, 19. Caju, 8. Arhire, 17. Codoban, 20. Tarnavean, 29. Curtuius, 15. Fl. Ganea
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Steaua Bucuresti: 1. Zapata - 4. Golanski, 3. D. Goian, 6. M. Radoi, 18. P. Marin - 8. Ov. Petre, 23. Plesan - 25. Neaga, 10. N. Dica, 29. Andres Mendoza - 22. Jose
Rezerve: 82. Vatca, 17. E. Baciu, 24. Ghionea, 16. Nicolita, 27. Dayro Moreno, 11. Habibou.
Moreno.
Antrenor: Marius Lacatus.

sport.ro
9th April 2008, 15:50
In urma cu 2 ani, jucatorii Stelei au facut mare scandal la Bistrita: Radoi si Iacob au dat cu pumnii in geamurile de la vestiare si au ajuns de urgenta la spital plini de sange. Vicepresedintele Glorie Bistrita, Ion Horoba, si-a luat toate masurile de securitate inainte de meciul cu Steaua.

"Sunt conditii excelente la Reghin. Vestiare sunt nou-noute. Geamurile? Nu vor fi probleme. Nu mai sunt in calea lor. Trebuie sa urce pe scaune ca sa ajunga la ele. Am glumit, nu cred ca se va repeta povestea de atunci. Ne-am mai civilizat si noi, romanii", a spus Horoba in Cancan.

sport.ro
9th April 2008, 16:30
Steaua a stabilit preturile biletelor pentru meciul cu Universitatea Cluj din 14 aprilie, de la ora 20:30. Acestea vor fi puse in vanzare incepand cu ziua de joi, 10 aprilie si vor putea fi achizitionate pana pe data de 14 aprilie, de la casele de bilete ale clubului. Preturile biletelor sunt urmatoarele:

FOTOLII – 50 LEI
TRIBUNA 0 – 35 LEI
TRIBUNA 1 – 20 LEI
TRIBUNA 2 – 12 LEI
PELUZE – 5 LEI

sport.ro
9th April 2008, 16:30
Steaua II a facut doar un egal, 1-1, cu CS Ovidiu, contand pentru etapa cu numarul 26 din Liga a III-a. Steaua II e pe 2 in clasament cu 49 de puncte in clasamentul Seriei a 2-a. Razvan Ochirosii a revenit pe teren dupa o absenta mai lunga. Ochirosii a intrat in minutul 48. Golul Stelei a fost marcat de Vlad Rusu, in minutul 32.
Steaua II a intrat in teren cu urmatoarea echipa: Cezar Lungu (cpt) - Bogdan Mustata, Jean Prunescu, Ionut Mihai, Bogdan Cistean (Bogdan Roiu 48) - Sorin Stratila, Alexandru Iacob (Bogdan Achitei 78), Emanoil Dodan (60 Alexandru Lazar), Alin Abuzatoaie (Razvan Ochirosii 48) - Vlad Rusu, Valentin Funieru.

„A fost o perioada foarte grea pentru mine, dar ma bucur ca a trecut si ca am revenit pe teren, ca sa fac ceea ce imi place mai mult. O sa joc la echipa a doua cateva meciuri, iar cand nea Marius Lacatus va considera ca pot ajuta echipa mare, voi intra si voi da totul pe teren. Mai am de lucrat din punct de vedere fizic, se vede ca sunt in urma. Consider ca Steaua este favorita la castigarea titlului, avand mai multe sanse decat CFR Cluj. Ar fi frumos sa luam campionatul matematic in ultima etapa, pe teren propriu, cu 25.000 de suporteri alaturi de noi”, a spus Razvan Ochirosii.

sport.ro
9th April 2008, 19:20
Adi Ilie, managerul sportiv al Stelei, nu se teme de amenintarile si atacurile Rapidului si anunta punctele tot la Steaua raman: "Membrii comisiei au luat o decizie in spiritul regulamentului, iar asta este cel mai important. Cei de la Rapid vor apela la urmatoarele cai de atac, dar deja noi nu ne mai facem probleme. Este evident ca punctele vor ramine la noi. Daca doua comisii au luat aceeasi decizie, este clar ca aceasta este hotarirea corecta”, a spus Adi Ilie.

sport.ro
9th April 2008, 20:00
Mediafax// Presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat, miercuri ca decizia Comisiei de Apel de a respinge memoriul prin care Rapid a contestat decizia Comisiei de Disciplina de a acorda Stelei victoria la masa verde este una normala, care foarte greu mai poate fi schimbata.

"E o decizie normala, apelul a fost respins ca nefondat. Citind motivatia Comisiei de Disciplina dupa sedinta de atunci, n-avea cum sa fie alta solutie. Este o decizie atat de bine motivata incat e foarte greu sa mai schimbe cineva ceva. Cei de la Rapid sunt in postura omului care incearca orice cale de atac, pentru daca s-ar opri aici, nu ar fi in concordanta cu ceea ce au declarat pana acum. Oricum, nu mai avem emotii", a spus Argaseala.

sport.ro
9th April 2008, 21:40
Inainte de meciul cu Bistrita lui Tata Jean, Steaua a fost asaltata de fani la Reghin. Aproape de 200 de fani i-au asteptat pe jucatorii lui Lacatus la sosire.

Fanii au venit inarmati cu fulare si iar stelistii au stat aproape 10 minute in parcarea din fata hotelului unde sunt cazati oferind autografe si facand poze cu suporterii. Fanii au ramas si dupa plecare jucatorilor insotiti de Adi Ilie si Valeriu Argaseala si s-au fotografiat cu autocarul Stelei.

Onlinesport.ro
9th April 2008, 22:20
Presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca decizia Comisiei de Apel de a respinge memoriul prin care Rapid a contestat decizia Comisiei de Disciplina de a acorda Stelei victoria la masa verde este una normala, care foarte greu mai poate fi schimbata.

"E o decizie normala, apelul a fost respins ca nefondat. Citind motivatia Comisiei de Disciplina dupa sedinta de atunci, n-avea cum sa fie alta solutie. Este o decizie atat de bine motivata incat e foarte greu sa mai schimbe cineva ceva. Cei de la Rapid sunt in postura omului care incearca orice cale de atac, pentru daca s-ar opri aici, nu ar fi in concordanta cu ceea ce au declarat pana acum. Oricum, nu mai avem emotii", a spus Argaseala.

Managerul sportiv al FC Steaua, Adrian Ilie, a declarat pentru MEDIAFAX ca decizia Comisiei de Apel este corecta. "Este o decizie luata in spiritul regulamentului. Chiar daca Rapid va continua caile de atac, este foarte greu sa se mai intoarca hotararea, dupa ce doua instante au luat decizii similare. E greu sa se mai schimbe ceva, cred ca nu trebuie sa ne mai facem probleme in privinta punctelor de la acest meci si cred ca vor ramane in contul nostru", a spus Ilie.

Comisia de Apel a FRF a respins, miercuri, memoriul prin care FC Rapid a contestat decizia Comisiei de Disciplina de a acorda Stelei victoria la masa verde, scor 3-0, in derbiul din etapa a XXIV-a a Ligii I, intrerupt in minutul 74, la scorul de 1-0 pentru giulesteni din cauza unor incidente.

"Apelul nostru a fost respins, ca nefondat, in baza articolului 145, punctul a, cu drept de recurs in cinci zile. Vom merge mai departe, credem in sansa noastra si speram ca dreptatea sa invinga. Pledoaria avocatului nostru cred ca a fost una de exceptie, dar din pacate cred ca nu a fost bine inteleasa. Ultima noastra sansa este CAF", a declarat directorul general adjunct al FC Rapid, Grigore Sichitiu.

Comisia de Disciplina a FRF a decis, in 29 martie, sa acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, in derbiul cu Rapid, intrerupt in minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giulesteni, dupa ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribuna. De asemenea, clubul Rapid a fost sanctionat cu organizarea a doua meciuri de pe teren propriu cu portile inchise si cu o penalitate de 53.500 lei. Astfel, echipa giulesteana a jucat fara spectatori meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt, in etapa a XXVI-a a Ligii I, si va disputa fara public si partida cu Poli Iasi, programata astazi, in etapa a XXVIII-a.

Centralul Alexandru Deaconu a suspendat meciul Rapid - Steaua, in minutul 74, la scorul de 1-0, dupa ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna. Decizia sa a starnit nemultumirea giulestenilor si a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat pe arbitru ca a facut "jocurile" Stelei, echipa unde evoluat ca junior. Oficialii rapidisti au cerut Comisiei de Disciplina a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0 pentru formatia giulesteana, in timp ce stelistii au solicitat sa castige meciul cu scorul de 3-0, la masa verde.

Derbiul Rapid - Steaua s-a disputat la 20 martie, in etapa a XXIV-a a Ligii I.

FC Rapid a contestat la Comisia de Apel decizia Comisiei de Disciplina, insa cauza a fost amanata de doua ori. Prima oara la 3 aprilie, cand Rapid a solicitat amanarea pentru a-si pregati apararea, iar a doua oara marti, cand rapidistii au recuzat trei dintre membrii comisiei, apreciind ca acestia s-au antepronuntat judecand alte apeluri ale Rapidului in acest caz. Miercuri, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a respins ca nefondata cererea giulestenilor de recuzare a acestor trei membri: presedintele Doru Viorel Ursu si membrii Alexandru Mihai Micu si Dan Vladimir Hrituleac.

onlinesport.ro / 9 aprilie 2008

sport.ro
Stelistii sunt alaturi de Dinu, care nu mai rezista la Dinamo si vrea sa plece, dar nu-l cheama in Ghencea. "Nu vine nici la Cluj. N-avem post pentru el", spun sefii liderului.

Dinu nu mai vrea sa ramana la Dinamo, pentru ca nu mai este bagat in seama. Ruptura dintre Dinu si actionari s-a produs odata cu revenirea lui Mister in iarba. Dinu a acceptat sa pregateasca echipa fara sa raspunda de rezultate.

"Nu mai suport sa vad ce se intampla in fotbal. M-am saturat. Sunt intr-o moarte psihica" spune Dinu, care vrea sa fuga doar de la Dinamo, nu si din fotbal! Asteapta oferte din alta parte. "Dinu nu vine la Cluj pentru ca n-avem post pentru el", spune Iuliu Muresa."E pacat ce i se intampla lui Dinu, e pacat ca vrea sa plece de la Dinamo", spune si Argaseala.

sport.ro
"Daca nu batem maine, adio titlu!," spune Muresan de la Cluj. Inaintea finalelor de joi, cu Bistrita si Urziceni, Steaua si CFR Cluj erau sa dea nas in nas in aeroport. "S-a intamplat asta si acum doua saptamani si ne-a mers bine. Am castigat la Vaslui", spun stelistii.

Becali n-a insotit Steaua la Reghin, unde se joaca meciul cu Bistrita. Ajunsi la aeroport, stelistii au admirat autocarul rivalei din Cluj. CFR a venit pentru meciul cu Urziceni la doar cateva minute dupa plecarea Stelei.

sport.ro
George Copos sustine ca a facut lumina in cazul derbiului suspendat Rapid 0-1 Steaua si ca a adus probe pentru a demonstra ca

"Am avut incredere si am incredere in justitie si judecatori. Va rog sa cereti motivarea de la Comisia de Apel si motivarea pe care a spus-o avocatul Florea Gheorghe, prin care a demonstrat ca a fost o premeditare, o facatura si ca arbitrul Deaconu a oprit meciul ilegal, nerespectand regulamentele. Veti vedea in toate actele depuse de Rapid ca am demonstrat ca a fost o premeditare a oficialilor", spune George Copos.