PDA

View Full Version : Cine poarta vina nenumaratelor accidentari ?

SAMM
23rd January 2008, 12:15
Neoficial Steaua este echipa cu cei mai multi accidentati grav in Europa, in ultimii 3 ani

Multi jucatori de baza au lipsit mai multe luni avand accidentari grave Radoi, Ghionea, Dica, Andrey, Cristocea, Oprita, Nesu, etc jucatori care la vremea accidentarilor erau titulari in echipa.

In aceasta perioada Steaua a avut in comun pe acelasi finantator si acelasi medic, antrenorii s-au schimbat, preparatori fizici s-au schimbat.

Cum de aceste accidentari finantatorul nu poate fi acuzat cred ca singurul vinovat pentru dezastrele de la Steaua este acest medic Paligora, cu studii si experienta indoielnica.

Iata ca azi Radoi si Ghionea s-au reaccidentat, nu inteleg de ce nu se aduce un medic profesionist la echipa.

Am pierdut puncte importante pentru ca am avut accidentati, cu Ghionea, Radoi si Plesan in tur cred ca acum eram pe primul loc.

Cred ca avem in ultimii 3 ani mai mult de 20 de accidentari din care in jur de 10 destul de grave.

Cineva e vinovat pt asta pentru ca nu mai putem vorbi de ghionion.

colonelu Voiculescu
23rd January 2008, 12:34
Problema e ca s-au accidentat multi fara sa fie cotonogiti de adversar . La aia care sunt cotonogiti de adversar nu are cum sa fie de vina medicul

Guardian
23rd January 2008, 12:44
"Abia reveniţi pe gazon după accidentarile care i-au tinut o perioada indelungata departe de fotbal, Rădoi şi Ghionea au fost nevoiţi să paraseasca mai devreme sedinta de pregatire de ieri. Cei doi fotbalisti au inceput normal antrenamentul, dar s-au resimtit la un momemnt dat si au preferat sa nu forteze. In aceasta dimineata, cei doi au reintrat in programul de pregatire alaturi de coechipieri si au mers alaturi de restul echipei la sala de forta. Cu toate acestea, Radoi va fi supus unor investigatii medicale dar medicii dau asigurari ca nu este nimic grav.",prosport

Sper sa se termine odata cu accidentarile astea stupide.Deocamdata se antreneaza si asta e bine.

tecton_sdr
23rd January 2008, 12:47
mai avem un thread pe aceeasi tema
http://www.suportersteaua.net/showthread.php?t=4590&highlight=hipoliti
deschis tot de SAMM

SAMM
23rd January 2008, 12:52
mai avem un thread pe aceeasi tema
http://www.suportersteaua.net/showthread.php?t=4590&highlight=hipoliti
deschis tot de SAMM

intre timp Hipolliti a plecat

iar acum ma gandesc ca poate fac eu o greseala acuzandu-l pe Paligora si de aia ar fi bine sa ne dam mai multi cu parerea despre ce se intampla de avem atatia accidentati.

colonelu Voiculescu
23rd January 2008, 13:52
Mai conteaza si "fibra" jucatorilor . Sunt unii predispusi pentru asa ceva ... vezi Cristocea care e mai mereu cu intinderi , rupturi musculare etc . La astia nu ai ce face . POti sa aduci cel mai tare doctor

kalashnikov
23rd January 2008, 14:29
desi am avut si mult ghinion , excesul de accidentari nu este numai 1 intamplare , precum zice colonelu .. avem si cativa jucatori de "mamaliga" , dar cred ca si doctorii si preparatorii fizici au o mica parte din vina ... ceea ce a fost cu plesan a fost "carnagiu live" intentia coloratului de la cfr fiind evidenta , dar daca acel eveniment a fost doar un ghinion , cred ca multe din celelalte sunt provocate de mai multe cauze precum antrenamente inadecvate , medici , incapacitatea de a sti exact in ce stare se afla un jucator , etc

LoMax8
23rd January 2008, 14:49
Mai conteaza si "fibra" jucatorilor . Sunt unii predispusi pentru asa ceva ... vezi Cristocea care e mai mereu cu intinderi , rupturi musculare etc . La astia nu ai ce face . POti sa aduci cel mai tare doctor

cred ca in tot acest timp, urmarind cazul Radoi sau Plesan, cel mai bun raspuns este asa cum a zis si colonelul aluatul din care e facut omu`.

cogdao
23rd January 2008, 14:55
Stau si ma intreb din ce aluat sunt facuti cei de la Dinamo si Rapid de nu se accidenteaza asa ca la noi...poate ca nu asta e explicatia...

Doriann
23rd January 2008, 14:57
Stau si ma intreb din ce aluat sunt facuti cei de la Dinamo si Rapid de nu se accidenteaza asa ca la noi...poate ca nu asta e explicatia...

pai iti explic eu

aia de la rapid is tigani..si tiganii sunt mai rezistenti
iar aia de la dinamo...sa ne amintim de meciu cu lazio :))
si atunci cand nu se accidenteaza..joaca precum niste mamaligi:icon_mrgreen:

Thrylos
23rd January 2008, 14:59
Cred ca aia de la Bolognia sunt de vina.Nu ii refac complet pe jucatori pt a se accidenta din nou,ca sa aiba clienti...lool just joking,normal ca de vina nu e nimeni.Pur si smplu -au nascut cu picioare de sticla.

LoMax8
23rd January 2008, 15:04

de Maldarasanu vorbeai sau de Moti?

SAMM
23rd January 2008, 15:48
de Maldarasanu vorbeai sau de Moti?

ok

2 cazuri, hai 3 cu Zicu

dar noi avem numai in 2007

Radoi, Andrey, Ghionea, Plesan, Dica din care numai Plesan lovit

imi aduc aminte si Iacob cum s-a accidentat in meciul cu Craiova, cand a facut un sprint a facut ruptura musculara

#EffecT
23rd January 2008, 17:12
Iacob , Radoi , Ov.Petre , Cristocea sunt recunoscuti pentru picioarele lor de sticla , asa ca nu cred ca e cazul sa ne facem probleme .

colonelu Voiculescu
23rd January 2008, 17:45
Cristocea si Iacob pleaca , asa ca nu ne mai facem probleme din cauza lor
Cu multe accidentari la activ ramin Ov Petre , Radoi si Plesan . Ghionea e la singura accidentare serioasa din viata lui . A avut ghinion
Ov Petre in ultima vreme e sanatos si speram sa ramina asa
Plesan si mai ales Radoi sunt cu semnul intrebarii

SAMM
23rd January 2008, 17:47
Cristocea si Iacob pleaca , asa ca nu ne mai facem probleme din cauza lor
Cu multe accidentari la activ ramin Ov Petre , Radoi si Plesan . Ghionea e la singura accidentare serioasa din viata lui . A avut ghinion
Ov Petre in ultima vreme e sanatos si speram sa ramina asa
Plesan si mai ales Radoi sunt cu semnul intrebarii

Dica ???

Nesu dupa ce l-a accidentat onofras, a intrat de vreo 2 ori nerefacut si s-a reaccidentat

cogdao
23rd January 2008, 17:49
Parerea mea e ca finul e foarte posibil sa treaca antrenor secund in viitorul apropiat.Majoritatea vor spune ca si-a rupt picioarele si si-a ratat cariera pentru Steaua,ceea ce nu-i departe de adevar.Nu cred ca va apuca vreodata sa evolueze in strainatate.

Doriann
23rd January 2008, 18:07
o sa ii calce pe urme lu adi ilie...dar ar fi bun ca secund stie echipa bine(ce a mai ramas din cea care o stia)...insa sa speram ca nu e cazul inca...

ioana20
26th January 2008, 17:56
Dica ???

Nesu dupa ce l-a accidentat onofras, a intrat de vreo 2 ori nerefacut si s-a reaccidentat

In cazul accidentarii lui Dica medicul nu are nici o vina. Daca bine tin eu minte Dica s-a accidentat in primele 15 minute dintr-un amical. A sarit la minge si a aterizat "prost" rezultatul fiind o entorsa la genunchiul drept cu leziune a ligamentelor (incrucisate sau colaterale). La accidentarea lui Plesan iar nu a avut vina, intrarea lui Semedo fiind una dura chiar daca s-a considerat ca a fost fara intentie. Goian are spina bifida e normal sa aiba dureri la unele miscari, poate ar trebui sa se opereze. Andrey a fost fortat, revenea dupa ceva accidentare, a fost adus de la o temperatura ridicata la 0 grade sau cate erau atunci la Bucuresti. Ghionea dupa 2 ani de titular la Steaua, care juca duminica - joi - duminica si in urma unui contact a facut o entorsa la genunchi tot cu leziunea ligamentelor ce a necesitat o interventie chirurgicala, doar ca s-a ales cu algodistrofie in urma interventiei (nu neaparat din vina medicului care l-a operat) care i-a incetinit vindecarea.
Nesu a fortat si s-a reaccidentat. In cazul lui Iacob si Ovidiu Petre nu pot sa ma pronunt. Cristocea din cate stiu a avut mai mult probleme din cauza contracturilor sau rupturilor musculare. A spus si el ca pe vremea cand era inca la Constanta a fortat nerefacut si a avut ruptura. La el tind sa cred "fibra" din care e facut e cauza.
Despre Radoi se spunea cu ani in urma ca are un mod de a calca care il predispune la accidentari, la entorse mai ales. Acest lucru coroborat cu faptul ca a fortat de multe ori (ceea ce la momntul respectiv i-a castigat respectul si admiratia unei bune parti a suporterilor stelisti), era normal sa se ajunga ca acum sa fie mai mult la Bologna decat pe teren.

In cadrul traumatismelor articulare (traumatisme soldate cu afectarea unei articulatii), leziunile capsulo-ligamentare si meniscale ale genunchiului sunt cele mai frecvente. Acest lucru se datoreaza catorva factori: genunchiul este neprotejat de masa musculara si de aceea este expus factorilor traumatici; are o structura anatomica particulara si asupra sa se exercita solicitari functionale deosebite. Principalele cauze care provoaca traume in articulatia genunchiului sunt accidentele in timpul activitatilor sportive, casnice sau recreative (dans). De cele mai multe ori, leziunile nu sunt provocate prin actiuni directe. Altfel spus, nu o lovitura sau un contact traumatic direct pe genunchi este factorul declansator, ci un mecanism indirect, in care genunchiul sufera consecintele unei pozitii defectuoase la un moment dat (aterizare pe genunchiul indoit si rotat, lovitura in gol cu genunchiul intins, rasucire pe genunchi, in timp ce piciorul ramane fixat).

In concluzie Paligora nu are vina in cazurile Dica, Plesan si Ghionea, dar in celelalte cazuri are si el partea lui de vina: in primul rand nu trebuiau fortati, iar el nu trebuia sa le dea acceptul. Si greseli a mai facut.

edit: sper sa nu va fi plcitisit cu postul meu lung!

LoMax8
26th January 2008, 18:27
"Aluatul" din care e facut Nicolita e unul bun, pentru ca el se mega-forjeaza, degeaba ce-i drept dar nu se rupe, pe cand Radoi dupa ce face o mega operatie, se recupereaza in espe luni, incepe sa acumuleze iara enspe luni si revine la echipa nu face 1 antrenament ca deja resimte dureri. E de inseles ca a fost operat, e de inteles ca vorba aia nimic nu mai poate fi facut ca nou, dar chiar asa. Nici eu nu cred ca Paligora are vreo vina, in fond el e doctor la dat cu spray punct.

SAMM
28th January 2008, 12:55
In cazul accidentarii lui Dica medicul nu are nici o vina. Daca bine tin eu minte Dica s-a accidentat in primele 15 minute dintr-un amical. A sarit la minge si a aterizat "prost" rezultatul fiind o entorsa la genunchiul drept cu leziune a ligamentelor (incrucisate sau colaterale).!

Pai tocmai ca s-a accidentat asa de usor ma pune pe ganduri cu privire la vitaminizarea lor si metodele folosite la antrenamente pentru intarirea articulatiilor

Andrey a fost fortat, revenea dupa ceva accidentare, a fost adus de la o temperatura ridicata la 0 grade sau cate erau atunci la Bucuresti.
!

Pai si aici cineva e vinovat

Ghionea dupa 2 ani de titular la Steaua, care juca duminica - joi - duminica si in urma unui contact a facut o entorsa la genunchi tot cu leziunea ligamentelor ce a necesitat o interventie chirurgicala, doar ca s-a ales cu algodistrofie in urma interventiei (nu neaparat din vina medicului care l-a operat) care i-a incetinit vindecarea.
!

din cate tin minte paligora a pus la Ghionea vreo 10 diagnosticuri gresite si de aia cand se zicea ca s-a recuperat se reeacidenta la antrenamente

In concluzie Paligora nu are vina in cazurile Dica, Plesan si Ghionea, dar in celelalte cazuri are si el partea lui de vina: in primul rand nu trebuiau fortati, iar el nu trebuia sa le dea acceptul. Si greseli a mai facut.

edit: sper sa nu va fi plcitisit cu postul meu lung!

cred ca doar Plesan s-a accidentat din ghinion, in rest la toti ceilalti a existat si o anumita doza de neprofesionalism

ioana20
29th January 2008, 00:55
Da, si in cazul lui Andrey are o parte din vina.
In legatura cu vitaminizarea nu stiu ce sa spun, nu stiu ce suplimente folosesc daca folosesc precum folosesc alte cluburi (de Arsenal si Sevilla stiu sigur, au fost unele declaratii). In legatura cu metodele de incalzire a articulatiilor, sa zicem ca are si el partea lui de vina (e medic in medicina sportiva), dar preparatorii fizici sunt cei mai vinovati.
Cu privire la Ghionea, nu mai tin minte, dar daca a dat diagnostice gresite, da e vinovat si in acest caz. Oricum nu e singurul neprofesionist din cadrul cublului, dar se pare ca el e cel mai batut in cuie dintre ei.

SAMM
29th January 2008, 20:23
Oricum nu e singurul neprofesionist din cadrul cublului, dar se pare ca el e cel mai batut in cuie dintre ei.

cel mai mare neprofesionist e chiar cioby,

in fine, nu-l cunosc, n-am nimic personal cu el, totusi cred ca faptul ca am avut atatia accidentati, repet, nu tin minte vreo echipa sa fi avut vreodata atatia accidentati, cat 3 titulari mai tot timpul, ne-a adus mari deservicii

SAMM
31st January 2008, 11:08
s-a accidentat si Rada acum

felicitari staff-ului medical

Marius_Black
31st January 2008, 11:30
D-aia e bine sa fie pastrati toti in lot...special pt cazuri din astea cand accidentarile te macina :) ..priviti cazu` de fata...Rada - Radoi unul din ,,cuplurile'' de fundasi centrali..sunt accidentati..dar..datorita marimii lotului nu ne putem plange..Ghionea si Goian pot oricand sa ii inlocuiasca...existand chiar si varianta a 3 a cu Baciu si Ninu (varianta care totusi speram toti sa nu se ajunga :D ) ...toate echipele mari au in lot multi fotbalisti...parerea mea e ca n-ar mai trebui vandut nimeni ;)

SAMM
1st February 2008, 18:50
cu paligora la echipa ne trebuie un lot de 30 de jucatori ca 10 sunt mai tot timpul accidentati

SAMM
4th February 2008, 10:12
Se pare ca un merit deosebit în salvarea vietii stelistului Habib Habibou, care a suferit o grava accidentare în finalul meciului cu Levski Sofia, l-a avut medical gruparii bulgare, Jean Filipov. Colegii de la cotidianul 24 ciasa ne-au confirmat faptul ca doctorul Filipov a fost cel care l-a resuscitat pe jucatorul francez. “Nu înteleg de ce s-au pierdut atât de mult cu firea cei de la Steaua. A fost o problema cu adevarat serioasa, dar ma bucur ca l-am putut ajuta pe Habibou”, a spus Filipov.

Poate ii face gg o oferta, avem nevoie de un profesionist

LoMax8
4th February 2008, 11:00
Paligora arata tot mai mult ca este un incapabil si ca in materie de medicina totul se rezuma la: Unde te doare? Aici. Baga spray!

SAMM
26th May 2008, 13:32
"Sunt la un congres în străinătate şi nu pot comenta. Oricum eu nu am să declar nimic presei"
Radu Paligora medic Steaua

iata ce declara acest personaj intrebat fiind de ce la ora actuala Steaua are 5 jucatori accidentati:
Ov. Petre
Emeghara
Dayro Moreno
Pepe Moreno
Petre Marin

e neam cu gg astfel nu imi explic de ce nu e concediat

joseph
26th May 2008, 13:48
da,e veche problema asta...
si intr-adevar,jucatorii Stelei parca-s de sticla :puppyeyes:
nush de ce naiba mai e tinut doctorelu' asta pe la club. :mofo:

colonelu Voiculescu
30th May 2008, 14:08
Mai nou si Goian e in pericol sa piarda euro
http://www.gsp.ro/stire/goian-are-probleme-la-tendon-si-risca-sa-piarda-euro-71287.html