View Full Version : Circuitul ATP 2006
independe
7th January 2006, 21:18
Saptamana aceasta s-a deschis sezonul de tenis pe anul 2006 :D, cel mai important turneu al saptamanii fiind cel de la Doha.
"surprinzator", turneul a fost castigat de Rodger Federer, cel care l-a invins in finala pe francezul Gael Monfils.
se pare ca Federer a inceput anul in forta...
credeti va isi va pastra suprematia si anul acesta?sau vedeti pe cineva mai bun decat el? eu imi pun sperantele in cei care au reusit sa il invinga anul trecut: safin si nadal!
HandyDandy
7th January 2006, 22:28
Saptamana aceasta s-a deschis sezonul de tenis pe anul 2006 :D, cel mai important turneu al saptamanii fiind cel de la Doha.
"surprinzator", turneul a fost castigat de Rodger Federer, cel care l-a invins in finala pe francezul Gael Monfils.
se pare ca Federer a inceput anul in forta...
credeti va isi va pastra suprematia si anul acesta?sau vedeti pe cineva mai bun decat el? eu imi pun sperantele in cei care au reusit sa il invinga anul trecut: safin si nadal!
Da nush si pe mine a inceput sa ma plictiseasca Federer desi n-am ce comenta e cel mai complet si mai bun jucator al momentului(poate chiar din toate timpurile) si e greu pentru ceilalti sa-i ia macar un set deocamdata.Cat despre eventualii contracandidati de anul asta astept multe de la Hewitt,Nalbandian,Ljubicic si o ascensiune cat mai mare in clasament pentru Tommy Haas.Cat despre ai nostrii,in special Hanescu si Pavel, au inceput cam cu stangu anu asta, dar sper sa-si revina pana la Australian Open si sa fie intr-o forma cat mai buna pt meciu din cupa Davis cu S.U.A ;)
Wholigan
8th January 2006, 01:32
Cred ca iar vom avea parte de un an "Federer". Nadal asa cum il stim, rege pe zgura, dar mediocru pe alte suprafetze, sper sa isi revina febletea mea Ferrero, alt indragostit de zgura. Hewitt cat mai jos, eventual sa retrogradeze :lol:
stelist20
8th January 2006, 09:53
Cred ca iar vom avea parte de un an "Federer". Nadal asa cum il stim, rege pe zgura, dar mediocru pe alte suprafetze, sper sa isi revina febletea mea Ferrero, alt indragostit de zgura. Hewitt cat mai jos, eventual sa retrogradeze :lol:
Nu se va intampla asa cum vrei tu...Hewitt ar trebui sa fie dupa Federer...ptr ca e mai bun si k Nadal si k Roddick(in ulimul timp l-a batut pe unde l-a prins)...
bicolor
8th January 2006, 13:13
si eu m-am plictisit sa tot aud ca federer a castigat si acolo si acolo...totusi jocul lui nu e plictisitor (cum e a lui agassi, care nu va participa la australian open), mai ales daca intalneste adversari precum monfils, care a reusit cateva mingi bune ieri si i-a luat cateva game-uri si ar fi putut reusi mai multe daca ramanea concentrat, sau santoro, care a fost invins in 2 seturi cu 6-7, 6-7, meci in care nu s-a facut nici un break.
eu sper ca safin sa fie complet refacut dupa accidentare si sa isi apere titlul de anul trecut de la australian open. si nalbandian imi place, el fiind cel care l-a invins pe federer la turneul campionilor.
cat despre romani, nu cred ca vor castiga prea multe meciuri, din pacate.
stelist20
9th January 2006, 21:24
In cadrul turneului de la Sydney Lleyton HEWITT(cap de serie nr1) l-a invins pe americanul Vincent Spadea cu scorul de 2-6,7-5,6-3 si va juca in turul 2 cu Jurgen Melzer(Austria)care a trecut in primul tur de argentinianul Juan Ignacio Chela cu 6-2,7-6....
Spunea cineva de pe aici ca spera in revenirea lui Juan Carlos Ferrero...tre sa-i dau o veste proasta...a fost invins in tururl 1 de australianul Chris Guccione(care a primit o invitatie )cu scorul de 4-6,6-3,7-5...
Si Victor Hanescu a parasit turneul australian dupa ce a fost invins de croatul Ivo Karlovic(venit din calificari)cu scorul de7-6,3-6,6-3...
Asa ca GO LLEYTON...
bicolor
11th January 2006, 16:35
Nr. 1 mondial Roger Federer a fost invins inca din primul tur al turneului demonstrativ Kooyong Classic, miercuri la Melbourne, de germanul Tommy Haas, in trei seturi: 3-6, 6-4, 6-4.
Federer a comis insa nu mai putin de 39 de greseli neprovocate, mai multe decit Haas (30), ceea ce nu-i sta in obisnuinta.
spt.ro
eu sper ca safin sa fie complet refacut dupa accidentare si sa isi apere titlul de anul trecut de la australian open. se pare ca nu e refacut si asta e o veste proasta, ptr ca imi era dor de jocul lui.
Marat has today advised of his withdrawal from the Australian Open. Despite the knee allowing Marat to now practice extensively on court and he was feeling much better than before, a decision had to be made that he was just not ready to play Grand Slam tennis. As Marat said:" I am very sad that I cannot go to the Australian Open to defend my title as Champion. I have been working very hard and it is a lot better. In my heart I know I want to be at the Australian Open to try to play but I have had to listen to what Peter, my team and also myself are saying that it would not be right to go to a Grand Slam and put so much test on my knee right now. I am sorry to all my Australian fans but I will be back next year!"
Marat intends to keep working on his fitness and it is intended that he will make his return in Marseilles on the 13th February.
maratsafin.com
Clujeanu`
11th January 2006, 17:35
Si anu acesta Roger va fi nr 1 atp!!Urmat de Rodick si Hewitt.Sper ca Santoro sa urce cat mai mult in clasament si sa-l intalneasca de cat mai multe ori pe Federer.(de fiecare data cand se intalnesc astia doi iese un spectacol de nedescris ,te-ai uita si 3 ore la un meci de genu)
stelist20
11th January 2006, 20:28
In turul 2 al turneului de la Sydney Lleyton Hewittl-a invins in 2 seturi pe austriacul Jurgen Melzer 6-1,6-4desi la inceputul setului 2 Melzer avea 3-0....In sferturi Hewittva juca cu italianul Andreas Seppi care a trecut de Chris Guccione.Iata programul complet al sferturilor de finala:
Lleyton Hewitt(AUS,1)-Andreas Seppi(ITA,Q)
Igor Andreev(RUS)-Dimitry Tursunov(RUS)
James Blake(SUA,8)-Arnaud Clement(FRA,Q)
castigatorul meciului Srichaphan/Karlovic-Nikolay Davydenko(RUS,2)
independe
11th January 2006, 22:54
nu il da asa repede castigator pe hewitt pentru ca si james blake are mari sanse la castigarea turneului.
stelist20
12th January 2006, 00:00
nu il da asa repede castigator pe hewitt pentru ca si james blake are mari sanse la castigarea turneului.
Nu se pot intalni decat in finala...dak il va bate pe Seppi Lleyton va juca cu invingatorul din meciul Andreev-Tursunov....dar dak va juca cu Blake in finala va castiga Lleyton...mai ales ca joaca in Australia...
Ratza13
12th January 2006, 01:19
personal astept multe de la Igor Andreev !!!
stelist20
12th January 2006, 20:06
Din pacate Lleyton a dezamagit si a pierdut in sferturi in fata italianului Andreas Seppi...6-4,5-7,5-7...asta e...o infrangere neasteptata....avea dreptate independe cand zicea sa nu-l dau asa repede invingator pe Lleyton...
stelist20
12th January 2006, 21:50
Detinatorul titlului, rusul Marat Safin, accidentat, a declarat forfait pentru Openul de tenis al Australiei, primul Grand Slam al anului, care debuteaza luni la Melbourne, a anuntat jucatorul la radio BBC.
Nr. 12 mondial, care în finala de anul trecut l-a învins pe australianul Lleyton Hewitt, dupa ce trecuse în semifinale de nr. 1 mondial, elvetianul Roger Federer, a afirmat ca, desi vindecarea genunchiului accidentat evolueaza bine, nu se simte pregatit pentru a disputa un turneu de Grand Slam.
"Îmi pare rau ca nu pot sa particip la Internationalele Australiei pentru a-mi apara titlul", a adaugat Safin, al carui forfait nu a fost confirmat înca de organizatori.
"Am muncit din greu si genunchiul este mai bine, însa nu este cazul sa merg acum la un turneu de Grand Slam pentru a-l testa", a adaugat rusul.
Forfaitul lui Safin este o noua lovitura dura pentru organizatori, dupa cele ale americanului Andre Agassi, de patru ori câstigator la Melbourne, si spaniolului Rafael Nadal, nr. 2 mondial, ambii accidentanti.
independe
13th January 2006, 00:33
clar..am inceput anul in tenis cu o veste proasta: safin nu va juca la australian open! :(
atunci, mai ramane andy roddick..desi nu prea vad cum ar putea sa treaca de federer.
in ceea ce il priveste pe hewitt, in afara de ambitie si daruire pe teren, nu poate prea multe in momentul de fata...
parca deja il vad pe federer ridicand trofeul desupra capului..:(
stelist20
13th January 2006, 21:06
Finala turneului de la Sydney se va juca intre rusul Igor Andreev si americanul James Blake(cap de serie nr 8).
In finala turneului de la Auckland croatul Mario Ancic(cap de serie nr 5)il va intalni pe finlandezul Jarkko Nieminen(cap de serie nr 7)
independe
13th January 2006, 22:38
ma bucur ca blake a ajuns in finala si, cunoscandu-l destul de bine pe andreev, sunt sigura ca o va si castiga :D
si inca o surpriza placuta, de data asta din partea unui roman: andrei pavel s-a calificat in semifinalele turneului de dublu de la auckland, alaturi de olandezul Rogier Wassen, dupa ce au trecut de perechea jose acasuso-sebastian prieto. se pare ca andrei si-a luat revansa in fata argentinienilor, dupa ce a pierdut finala de dublu de la romanian open, alaturi de hanescu.
stelist20
14th January 2006, 15:18
Sydney:
A castigat James Blake care l-a invins pe Igor Andreev cu 6-2,3-6,7-6
Auckland:
A castigat Jarkko Nieminen care l-a invins pe Mario Ancic cu 6-2,6-2
independe
14th January 2006, 18:31
yeeeee! well done blake!
se pare ca mi-au iesit pronosticurile la acest turneu!
sper insa ca la australian open sa nu am dreptate si sa nu castige federer.
MIREL6RADOI
14th January 2006, 18:36
alexandra,supertopic,pacat ca nu ai facut si un sondaj "cine va termina pe locul 1 la sfr anului"....admin,mod's se poate face ceva in acest sens?
FEDERER E UN GENIU! :notworthy :notworthy :notworthy E Ceea ce reprezinta VALENTINO ROSSI PT Motociclism.
ps daca faceti sondaj,propun sa-l lasati deschis pana prin Iulie,se poate?:yes:
LACATUS
16th January 2006, 14:36
Nu stiu cine il va opri pe Federer(daca il va opri cineva).Eu sper sa fie Roddick acela.Dupa retragerea lui Sampras este favoritul meu.Federer e cel mai bun acum,dar mai are mult pana il ajunge pe Sampras.Deocamdata el e cel mai bun jucator din toate timpurile
independe
16th January 2006, 14:43
Nu stiu cine il va opri pe Federer(daca il va opri cineva).Eu sper sa fie Roddick acela.Dupa retragerea lui Sampras este favoritul meu.Federer e cel mai bun acum,dar mai are mult pana il ajunge pe Sampras.Deocamdata el e cel mai bun jucator din toate timpurile
de acord cu tine! sampras este cel mai bun jucator din toate timpurile, dar trebuie sa recunoastem ca federer vine tare din urma...adica la24de ani(cred ca atatia are) deja a deborat multe recorduri si nu cred ca se va opri aici.
si mie imi place foarte mult de roddick, dar nu cred ca este suficient de pregatit tehnic pentru a-l invinge pe federer. s-a vazut diferenta asta foarte bine anul trecut in finala de la wimbledon.
LACATUS
16th January 2006, 14:48
de acord cu tine! sampras este cel mai bun jucator din toate timpurile, dar trebuie sa recunoastem ca federer vine tare din urma...adica la24de ani(cred ca atatia are) deja a deborat multe recorduri si nu cred ca se va opri aici.
si mie imi place foarte mult de roddick, dar nu cred ca este suficient de pregatit tehnic pentru a-l invinge pe federer. s-a vazut diferenta asta foarte bine anul trecut in finala de la wimbledon.
Au m ai fost jucatori f buni 2-3 ani,dupa care s-au stins.Sampras a terminat pe primul loc 6 ani daca numa insel,are 14 titluri de Mare Slem si peste 250 de saptamani pe primul loc!Pana va ajunge Federer aici mai trebuie ceva timp.Sincer,eu nu cred ca cineva,cat de curand va putea dobora aceste recorduri.Si nici recordul lui Lendl,care are vreo 150 de saptamani consecutive pe primul loc!
stelist20
30th January 2006, 22:38
In turneul de la Delray Beach joaca si doi romani:
Razvan Sabau va juca in primul tur cu un jucator venit din calificari
Andrei Pavel va juca cu francezul Olivier Patience
Cap de serie nr 1 este Andre Agassi,iar cap de serie nr 2 Robby Ginepri
ioana20
31st January 2006, 15:13
iar din cate stiu eu, Andrei Pavel si Razvan Sabau s-au calificat in sferturi la dublu
stelist20
1st February 2006, 22:34
Ravan Sabau a fost invins in primul tur de la Delray Beach de americanul Jeff Salzenstein(jucator venit din calificari)cu scorul de 5-7,6-7.
In schimb,Andrei Pavel l-a invins pe francezul Olivier Patience cu scorul de 6-3,7-6.In turul 2 ,Andrei va avea un meci foarte greu cu germanul Tommy Haas(cap de serie nr 4)
superglue
3rd February 2006, 13:12
Pavel a fost învins, în turul doi, cu scorul de 6-7 (1/7), 6-1, 7-5, de germanul Tommy Haas, cap de serie numărul 4.
Pentru performanţa obţinută la Delray Beach, jucătorul român va primi trei puncte ATP şi un cec în valoare de 6.225 de dolari.
A pierdut din pacate....
Hai Romania... Ii batem pe americani in Cupa Davis?
Clujeanu`
3rd February 2006, 13:31
Ce pacat de Pavel, el a dominat setul 2.Celalalte seturi au fost pierdute la mustata!
Wholigan
3rd February 2006, 14:57
Daca se joaca la noi eu zic sa incercam. Ne strangem 20 de baieti, bate si lantzuri, si facem o incursiune "a la mustata", si zic ca ii batem, cu tot cu bodyguarzi. Ii batem!
independe
3rd February 2006, 19:53
NU! nu ii batem!
o sa mai vorbim despre cupa davis pe un thread separat, in apropierea meciurilor.
aici e circuitul atp.
beckham
10th February 2006, 10:55
mie imi place cum joaca nadal, e rege pe zgura, intr-adevar, dar pe iarba a fost dezamagit si el de performantele sale. nu stiu sigur daca are sanse in acest an deoarece a fost accidentat si a pierut multe puncte. sper sa-si revina si sa nu mai fie rege doar pe zgura, ci sa fie regele clasamentului ATP. poate, dak are bafta si mult 2peu, il bate din nou de federer. CE COOL!
stelist20
13th February 2006, 15:21
In primul tur al turneului de la San Jose Andrei Pavel va juca cu australianul Mark Phillipoussis(venit din calificari).
In cadrul aceluiasi turneu,Lleyton Hewitt(cap de serie nr 3)va juca in primul tur cu americanul Paul Goldstein.
In cadrul turneului de la Buenos Aires,Razvan Sabau va juca in primul tur cu costaricanul Juan Antonio Marin.
In cadrul aceluiasi turneu Guillermo Coria(cap de serie nr 2)va juca in primul tur cu Jiri Vanek(Cehia)
stelist20
15th February 2006, 19:40
Se pare ca victoria lui Andrei Pavel cu Andy roddick a fost doar un accident...Nu a reusit sa-l invinga pe Soderling!!!!!!!!!pierzand 3-6,4-6... :furios:
independe
15th February 2006, 19:43
Se pare ca victoria lui Andrei Pavel cu Andy roddick a fost doar un accident...Nu a reusit sa-l invinga pe Soderling!!!!!!!!!pierzand 3-6,4-6... :furios:
nu poti sa spui ca o victorie e un accident, mai ales una asa mare!
mai degraba as spune ca infrangerea cu soderling e un accident ;-)
MIREL6RADOI
15th February 2006, 20:00
In primul tur al turneului de la San Jose Andrei Pavel va juca cu australianul Mark Phillipoussis(venit din calificari).
Si totusi...ANDREI PAVEL a pierdut meciul cu Soderling.
Uita-te cu cine joaca australianul.
Informatia ta "exacta" ca intotdeauna..tine-o tot asa?
http://www.sapopentennis.com/ftpuploads/msdraw.pdf
Stelist20 nu o fi zidane?!
stelist20
16th February 2006, 20:16
Si totusi...ANDREI PAVEL a pierdut meciul cu Soderling.
Uita-te cu cine joaca australianul.
Informatia ta "exacta" ca intotdeauna..tine-o tot asa?
http://www.sapopentennis.com/ftpuploads/msdraw.pdf
Stelist20 nu o fi zidane?!
Imi cer scuze,a fost greseala mea...insa eram convins ca Andrei va trece de Sodreling si va juca cu Philippoussis...
#Alex
23rd June 2006, 13:51
Open Mamaia
Cel mai mare complex de tenis construit în ultimele decenii în România se va inaugura sîmbătă în staţiunea Mamaia. Cu o arenă centrală care are 2.000 de locuri, alte două terenuri semicentrale cu 500 de locuri şi încă cinci terenuri, toate prevăzute cu nocturnă, "Tennis Club Idu" ocupă o suprafaţă de 10.000 mp2 pe malul lacului Siutghiol. Construcţia a început în urmă cu doi ani şi valoarea investiţiei se ridică la cîteva milioane de dolari. Principalul investitor este omul de afaceri constănţean Corneliu Idu, fost jucător de handbal, dar şi un împătimit al tenisului.
Pe lîngă terenurile de zgură s-a mai ridicat o sală cu suprafaţă green-set, unde sportivii se pot antrena pe vreme urîtă, dar şi un miniteren cu iarbă sintetică pentru copii. "Cînd am văzut arena centrală, m-am gîndit imediat la Monte Carlo. Are forma unei potcoave şi se vede malul lacului", a explicat tenismanul Horia Tecău. Noua arenă ar putea găzdui meciurile de Cupa Davis ale României, dacă primeşte o derogare din partea Federaţiei Internaţionale, care cere un minimum de 2.500 de locuri. ÃŽn schimb, cel mai mare turneu de tenis de ţară, BCR Open România s-ar putea muta în cîţiva ani în staţiunea Mamaia. "Este cea mai mare investiţie în infrastructura sportivă din România facută după 1990. Ceea ce dorim să realizăm, se vede cu ochiul liber", a spus administratorul bazei, Marian Sandu.
http://www.gsp.ro/images/content/articles/2006/6/47758/untitled1-1491404215b6138cc1ebf_660_237_.jpg
Inaugurare fără Pavel
Organizatorii ar fi dorit ca la turneul challenger ATP, cu premii în valoare de 50.000 de dolari, care va debuta sîmbătă, să-l aducă pe Andrei Pavel. După ce îşi anunţase iniţial prezenţa, constănţeanul a primit un wild-card la Wimbledon şi s-a retras de la Mamaia. Vor fi prezenţi, în schimb, Gabriel Moraru, Victor Crivoi, Adrian Ungur, Florin Mergea şi Horia Tecău. Favoritul principal este rusul Igor Kunitsin, locul 104 ATP.
Sursa: gsp.ro
MIREL6RADOI
19th November 2006, 15:23
Astazi,ROGER FEDERER l-a invins pe James Blake in finala Masters de la Shanghai.
Conform,atptennis.com,elvetianul este primul jucator de tenis,care castiga 8 mil de $ din tenis,intr-un singur an competitional...GO,GO FEDI!
http://img204.imageshack.us/img204/5240/76rs6.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/7501/72601734nf7.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/2161/72601809cl5.jpg
FEDERER vs James Blake :6-0,6-4,6-3!!!
Apropo,FEDERER l-a invins in semifinale pe nadal,6-4,7-5.
Pro
18th November 2007, 11:00
Ultimul titlu al anului se va disputa azi între Roger Federer şi David Ferrer
Semifinalele Turneului Campionilor nu au propus prea mult suspans. În prima, surprinzătorul spaniol Ferrer a continuat să-şi etaleze forma sclipitoare şi l-a învins clar pe Andy Roddick, 6-1, 6-3. David este singurul jucător încă neînvins la Shanghai, el ieşind fără zgîrieturi din grupă, după ce a înşirat victorii concludente la Djokovici, Nadal şi Gasquet. Ferrer rămîne însă modest: "Joc cu multă încredere. Joc foarte bine. Dar nu cred că eu sînt favoritul la victoria finală". Dacă ar reuşi să cîştige titlul, el ar deveni primul debutant care izbuteşte acest lucru după compatriotul lui Alex Corretja în 1998.
A doua semifinală a revitalizat disputa dintre Federer şi Nadal. Elveţianul a mai strîns scorul întîlnirilor directe, apropiindu-se la 6-8, după ce ieri s-a impus cu 6-4, 6-1. Setul inaugural a oferit cîteva şanse pentru numărul 2 mondial pe serviciul lui Roger, însă de fiecare dată acesta a revenit. Într-unul dintre game-uri, la 0-30, a reuşit chiar patru aşi la rînd. "Sînt foarte mulţumit de felul în care am servit azi. A fost cheia victoriei împotriva lui Rafa. Să-l înving pe hard indoor e un rezultat mare pentru mine. De fapt, aş vrea să pot juca aşa mereu în faţa lui", a spus Federer. "La începutul setului al doilea m-a ucis. Eu am încercat, dar... Nu mai e nimic de spus. Decît că îl felicit", a declarat Nadal.(gsp.ro)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.